Citat:
Dacă o Teorie fie ea și atât de "complexă", precum spui fără nici un argument solid, nu poate fi predată la școală, unde anume se poate preda ? Concret ! Apoi dacă această "complexă"Teorie nu poate fi predată nicăieri din cauza "complexității", mă întreb , matematica , fizica , chimia , anatomia . . . , cum sunt ? Mă bucur că ai găsit totuși un susținător , pe topcat ! Poate mai găsești pe Dex și alți drept grăitori ca tine , dar scuze , chestia cu complexitatea e puerilă rău , adică - lipsește cu desăvârșire ( ea ca Teorie f. f. f. complexă ) .
|
Te invidiez din tot sufletul pentru ca ai intelectul de o asemenea ascutime incat iti permite sa cataloghezi o teorie care are implicatii in biologie, paleontologie, genetica, medicina, psihologie si matematica drept simpla.
Eu, sincer, posesor al unui intelect peste medie, am citit cate ceva despre ea, si as numi-o complexa, raportata la capacitatea mea de intelegere.
Fara ironie acum: complexitatea unei stiinte depinde de cat de mult aprofundezi studiul ei.
Un copil care abia a invatat ca 2+2=4, si asta e toata matematica ce o stie, iti va spune ca matematica e simpla.
Un matematician care face din matematica viata sa, it va spune, probabil, ca nu e tocmai asa de simpla. Si tocmai de aceea matematica nu va fi niciodata predata, in liceu, la nivelul la care o abordeaza el, pentru ca ar fi prea complexa pentru elevii de varsta/nivelul ala.
La fel si cu evolutia. Implicatiile sale in stiintele enumerate de mine mai sus nu pot fi prezentate in intregime in liceu, pentru ca tin de specializari ce nu vor fi predate vreodata la nivel de liceu, cum ar fi algoritmi matematici evolutionisti, sau psihologie evolutionista.
Si pentru a doua oara iti spun, fa un efort si citeste ce am scris inainte sa raspunzi. Nu am spus ca nu se poate studia, am spus ca nu se poate studia
in integime