Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2009, 23:29:52
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
[SIZE=6][COLOR=#cc0000]Numeri 31[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ccccaa]15[/COLOR] El le-a zis: „Cum? Ați lăsat cu viață pe toate femeile?
[/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#ccccaa]16[/COLOR] Iată, ele Sunt acelea cari, după cuvântul lui Balaam, au târât pe copiii lui Israel să păcătuiască împotriva Domnului, în fapta lui Peor; și atunci a izbucnit urgia în adunarea Domnului.
[/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=#ccccaa]17[/COLOR] Acum, deci, omorâți pe orice prunc de parte bărbătească, și omorâți pe orice femeie care a cunoscut pe un bărbat culcându-se cu el;
[/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ccccaa]18[/COLOR] dar lăsați cu viață pentru voi toți pruncii de parte femeiască și pe toate fetele care n-au cunoscut împreunarea cu un bărbat.
[/SIZE]

[SIZE=2]Ma gindesc ca cu virginele, odata impartite la sfatul aceluiasi Dzeu, erau foarte bine tratate.[/SIZE]
[SIZE=2]Acelasi Dzeu care ii da lui Moise cele 10 porunci, il trimite pe acesta sa cucereasca un alt trib. Si nu oricum.[/SIZE]
Dupa cum se vede, oamenii erau ceva mai normali ca Moise, au incercat sa nu omoare decit barbatii. Insa Moise, mesagerul lui Dzeu, a calmat oamenii si i-a "invatat" cum se face. De fapt cum se transeaza lucrurile.

[SIZE=2]Cum credeti ca puteti spune ca cele 10 porunci sint ok, dar sfaturile ce i le da Dzeu lui Moise pe urma nu mai sint ok.[/SIZE]
[SIZE=2]Justificarea cum ca "asa era vremea atunci" nu are nici o valoare, pentru ca Moise nu facea nimic de capul sau. Sau facea?
[/SIZE]
Baieti,

Atentiune, ca fratele Topcat a gasit pe net o colectie de locuri din Biblie care contesta bunatatea lui Dumnezeu. :)) Majoritatea din VT.

Eu am vrut sa deschid un topic special pentru a clarifica aceste locuri, dar am renuntat ca sa nu-i smintesc pe unii. Dar am fost sigur ca se vor gasi altii care sa atinga subiectul...

Deci, cine se pricepe sa-i talcuiasca omului Numerii 31.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Tags
morala

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22