![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Să nu uităm că există tot felul de influenceri, persoane publice, cu notorietate care vorbesc numai bălării și influențează tinerii spre pierdut timpul pe net, înjurături. Eu m-aș bucura să găsesc scris la alții un jurnal de post, încercări reușite, poticniri, retrageri, abateri, răzbateri etc. Singurul de la care m-am putut inspira era Remus Emilian, am zis că dacă el poate, poate oricine și a fost și el ca un imbold. Sunt atâtea informații ascunse despre Post de zici că e ceva secret, nu găsești o carte despre post scrisă de călugări, episcopi, lucruri practice de la A-Z pe zile, luni, ani, anotimpuri, genetic, constituție biologică, zonă geografică, nu mă refer la cărți de bucate. Am înțeles de la Cezar Elisei că prin fosta zonă sovietică și Germania erau tabere de post cu apă și oamenii împărtășeau impresii, efecte șamd.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cred că se poate înțelege destul de bine, citind Romani14, de ce nimeni nu a scris deja un ghid despre post, pentru același motiv pentru care nimeni nu a desenat până acum un chip al lui Dumnezeu, fiindcă omul este subiectiv și comentează la orice, astfel că desăvârșirea e dincolo de orice chip. Dacă postul ar fi instituit pentru a obține beneficii, ghidul ar trebui să conducă irevocabil la rezultate garantate, altfel urmând a aduna mai mult blesteme. Postul deci, nu promite nimic, un contra-argument solid fiind orice opinie medicală. 3. Cel ce mănâncă să nu disprețuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.(Rom14,3) Mă bucur că ai găsit în Remus Emilian un ajutor care te susține.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tocmai că postul e una dintre metodele terapeutice eficiente calitate-preț, de altfel dacă observi nimeni nu a făcut profilaxie reală pe diferite afecțiuni răspândite printre cetățeni, în România. A fost doar gargară, nu există o știință integrată legată de bolile de metabolism și prevenția lor, nu se predă în școli nutriție, așazisele măsuri de taxare a zahărului, cipsurilor și altele de genul sunt menite să aducă niște profit la buget. Altfel le dezintegrau din fașă anumite alimente procesate și aditivi alimentari prin lege scria ce pot conține alimentele și ce nu sau cum se obțin lanțul de producție și prelucrare Citat:
Citat:
Dar și în general am văzut că-și făcuse casa altar cu multe candele, icoane mari, avea printați toți sfinții zilei și îi punea pe un fel de tetrapod sau amvon, citindu-le troparul e primul la care văd așa ceva. Are o investiție părerea mea de cel puțin 1.000 de euro numai în cărți, avea mai toate cărțile folosite la slujbă Mineiul, Apostolul,Ceaslovul mare, Acatistierul Mare, Evanghelia ferecată în argint -se antrenează tot timpul. Uită-te ce scump e numai să-ți iei cărțile din care trebuie să înveți ca și cântăreț în strană, diacon și apoi preot. Probabil sunt mult mai mulți oameni care fac asta, de la care s-a inspirat și el, dar nu vor să arate și atunci înveți de la cel care vrea să arate câte ceva.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 15.04.2026 at 08:25:45. |
|
|