Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2018, 23:53:52
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

foarte foarte multi. totusi, e ceva in penticostalism care atrage oamenii.

"În mozaicul religios al Braziliei, Biserica Creștin-ortodoxă are 500.000 membri și este compusă din biserici construite de valurile de imigranți libanezi, sirieni, armeni, greci, ruși și ucrainieni veniți în secolul trecut. După Biserica Catolică, cea mai numeroasă comunitate este cea protestantă.

Între cele peste 26 de milioane de persoane protestante, peste 3 milioane sunt baptiști, 1, 2 milioane sunt adventiști și peste 1 milion sunt luterani. Biserica protestantă cu cei mai mulți membri rămâne cea penticostală, care are nu mai puțin de 17.617.307 de credincioși, potrivit recensământului național din anul 2000."
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 27.01.2018, 15:33:24
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
O, ba da. Il accept. Pentru ca esti un partener simpatic. Singura problema ar fi ca ai o logoree ingrijoratoare. Ai scris peste 1000 de cuvinte in propozitii haioase, incoerente, aproape ca intr-un delir, la foc automat si razlet.

Daca vrei sa dialogam corect trebuie sa pui o singura intrebare.
Maximum cinci cuvinte. Hai, fiindca e vorba de tine, doisprezece. Dar nu mai mult.
Bine?
Cel putin noi putem scrie o pagina. Spre deosebire de altii care nu sunt in stare dacat sa bolboroseasca 1 pasaj din Scriptura si apoi "balbal" pe el. Si atat.

Nu sunt nici haioase nici incoerente, sunt corecte si serioase. Spre deosebire de retorica ta sectara in care nu ai nici o directie nici o orientare.

Singura ta orientare este "sectarismul", in orice forma ar fi, si voia ta proprie.

Nu putem reduce inteligenta unui om la 5 cuvinte. Doar primatele si animalele de jos inteleg fraze scurte de 5 cuvinte. Cam ca voi, sectarii. Stilul sectari, repeti 5 cuvinte si apoi dai din cap sau bolborosesti.

Stii, o argumentare serioasa nu se reduce la 5 cuvinte.

Si nu te poti ascunde sub cuvantul apostolului care zice mai bine 5 cuvinte intelese decat... pentru ca apostolul pune accent pe intelegere si nu pe limitarea numarului de cuvinte.

E oricum mult prea mult pentru tine. La tine merge doar in tiparul "verset si bolborosire simplista"... asta este tiparul de gandire inoculat adanc in fiinta voastra de catre sectari.
Vechi 27.01.2018, 15:34:47
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
O, ba da. Il accept. Pentru ca esti un partener simpatic. Singura problema ar fi ca ai o logoree ingrijoratoare. Ai scris peste 1000 de cuvinte in propozitii haioase, incoerente, aproape ca intr-un delir, la foc automat si razlet.

Daca vrei sa dialogam corect trebuie sa pui o singura intrebare.
Maximum cinci cuvinte. Hai, fiindca e vorba de tine, doisprezece. Dar nu mai mult.
Bine?
Cel putin noi putem scrie o pagina. Spre deosebire de altii care nu sunt in stare dacat sa bolboroseasca 1 pasaj din Scriptura si apoi "balbal" pe el. Si atat.

Nu sunt nici haioase nici incoerente, sunt corecte si serioase. Spre deosebire de retorica ta sectara in care nu ai nici o directie nici o orientare.

Singura ta orientare este "sectarismul", in orice forma ar fi, si voia ta proprie.

Nu putem reduce inteligenta unui om la 5 cuvinte. Doar primatele si animalele de jos inteleg fraze scurte de 5 cuvinte. Cam ca voi, sectarii. Stilul sectari, repeti 5 cuvinte si apoi dai din cap sau bolborosesti.

Stii, o argumentare serioasa nu se reduce la 5 cuvinte.

Si nu te poti ascunde sub cuvantul apostolului care zice mai bine 5 cuvinte intelese decat... pentru ca apostolul pune accent pe intelegere si nu pe limitarea numarului de cuvinte.

E oricum mult prea mult pentru tine. La tine merge doar in tiparul "verset si bolborosire simplista"... asta este tiparul de gandire inoculat adanc in fiinta voastra de catre sectari. 4

Imi pare rau de sufletul tau, singur iti alegi si iti pecetluiesti soarta. Vezi in fata ta adevarul, insa satana te orbeste si te tine legat. De ai avea ochi duhovnicesti...
Vechi 27.01.2018, 19:46:04
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

gpalama, nu te inteleg: de ce esti asa inversunat? In afara de tonul asta miriitor-pseudoapologetic, la limita insultei, poti aduce o contributie serioasa? Apologetic pe bune, polemic la modul decent, etc.
A injura, blasfemia, ameninta, ridiculiza, etc. nu e vreo glorie. A pune ceva in locul a ce contesti, asta este un rezultat. Diferenta dintre pseudoapologetica isteroid-microbista si o combatare reala a ereziilor neoprotestante este diferenta dintre eructatie si cuvintul articulat, cu sens si mesaj.
Vechi 28.01.2018, 16:15:05
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Insa daca declari o chestiune precisa, legata de cifre, precum ce-i bolduit mai sus, oricine poate verifica si isi poate da seama ca esti cu totul in afara realitatii.
La acest capitol desigur. In toate celelalte, ai dreptate.
Asa este, cifra e gresita, eu am citit de 400 de mii de penticostali in Brazilia, dar era o cifra gresita. Dar problema ramane aceeasi, cele cateva sute de milioane de penticostali sunt inexistente. De fapt sunt date mai multe cifre, plecand de la cea amuzanta, de peste 600 de milioane, alte surse dau 250 de milioane, pana la 130 de milioane. Eu am spus ca sunt cateva zeci de milioane, incluzand si cei 25 de milioane de membrii din Brazilia.
Citat:
Daca spui vreo traznaie gen "doar ortodocsii vor ajunge in rai ceilalti crestini vor merge in iad", nimeni nu te poate verifica, asa ca nu pot decat sa te creada sau sa se amuze.
Aceasta nu e nicio traznaie, este invatatura Bisericii, adica faptul ca nu exista manturie in afara Bisericii. Si e ceea ce spune Mantuitorul, am dat citatele si explicatiile, e un neadevar ca nimeni nu poate verifica. Dar pe tine nu te intereseaza ce spune Mantuitorul, desi sustii ca ortodocsii nu respecta ce scrie in Sfanta Scriptura.
Vechi 28.01.2018, 16:26:14
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
termina cu tampeniile, iar incepi? ti-am mai zis, internetul spune 5 chestii corecte si 95 incorecte. cred ca pagina aia e scrisa de un bulgar, prea e nasoala pentru noi.
dar macar atat puteai sa intelegi si tu, invaders, invasion, asta inseamna unii care vin sa-ti dea foc la casa... in fine... ramai la luptele cu PT si cu simpllu, acolo esti in domeniu.
Eu ti-am spus ca iti dau ce spun si strainii, ca sa nu spui ca romanii sunt subiectivi. Si istoricii antici spun ca erau geti, ti-am spus ca nu stiu ce istorii tot gasesti tu.
Vechi 28.01.2018, 16:50:42
Senior Member

Implicit

Citat:
Un crestin trebuie sa se comporte la fel, indiferent pe ce forum scrie.
Asa gandeste un om liber, Catalin.

Noi trebuie sa zicem adevarul, in dragoste, fie ca activam pe un forum catolic, ortodox, penticostal, fie pe softpedia. Oriunde scrii, trebuie ca verticalitatea, onestitatea si curajul sa-ti fie prieteni.
Eu am spus ca te comporti ca si cum forumul ar fi penticostal, nu faptul ca scrii despre credinta ta, ceea ce e normal. Adica faptul ca incerci sa iti impui credinta si ii ataci pe cei ce nu-s de acord cu credinta ta.
Citat:
Nu se poate spune ca adminul nu atentioneaza.
In alte randuri m-a atentionat pe PM.
Eu intelesesem ca nu ai primit nicio atentionare.
Citat:
Eu sunt un gentleman, Catalin, e nenegociabil. Tu iti poti da greu seama de asta, esti subiectiv pentru ca esti direct implicat in polemica. Insa oamenii de pe margine isi dau seama.
Depinde ce intelegi tu prin gentlemen. Se pare ca nu doar eu sunt subiectiv, ceilalti spun acelasi lucru. In afara de doua persoane care si in trecut iti luau apararea, in baza conceptiilor comune, ecumeniste. Si eu sunt in asentimentul celor ce spun drepta credinta, e firesc.
Citat:
Eu imi cer iertare daca ti-am adus acuzatii mincinoase. Te asigur ca nu fac asa ceva cu buna stiinta. Mai intai citesc de doua ori ceea ce postez si ma asigur ca spun adevarul. Daca prezinti o singura acuzatie mincinoasa pe care ti-am facut-o, sunt gata sa imi cer iertare si chiar sa primesc orice pedeapsa rezonabila, la alegerea ta.
Daca spui iar cu dovada, desi ti-am aratat de fiecare data ce ai facut, e clar cat de sincer esti. Si ca nu valoreaza nimic spusele tale, e aceeasi disimulare pe care o folosesti si in mesaje.
Vechi 28.01.2018, 18:22:43
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
gpalama, nu te inteleg: de ce esti asa inversunat? In afara de tonul asta miriitor-pseudoapologetic, la limita insultei, poti aduce o contributie serioasa? Apologetic pe bune, polemic la modul decent, etc.
A injura, blasfemia, ameninta, ridiculiza, etc. nu e vreo glorie. A pune ceva in locul a ce contesti, asta este un rezultat. Diferenta dintre pseudoapologetica isteroid-microbista si o combatare reala a ereziilor neoprotestante este diferenta dintre eructatie si cuvintul articulat, cu sens si mesaj.
Ar avea substanta ce spui tu, daca as avea si un partener de discutie.
Din pacate PT se dovedeste a fi complet pe filiera sectara si de fiecare data cand ii arati ceva ce nu ii convine dispare din propozitie; si apare in alta parte.

Eram curios de modul in care un protestant pune problema, am sperat in putina onestitate. Evident, m-am inselat la maxim, nu are cu minciuna sa produca adevar si nici un protestanta sa lucreze cele ale virtutii si adevarului.

Iar legat de tonul apologetic - Hristos a fost cel care a folosit in primul rand ratiunea si bunul simt, pentru a ne arata cele corecte si rationale, si le-a ridicat din domeniul banalitatii la nivelul "principiu de existenta asezat de Dumnezeu".

De la un punct incolo iti ramane bunul simt si ratiunea... cel putin asta este invatatura lui Hristos: gasiti si in voi ce e rational si de bun simt, doar cautati putin, cu numeroase exemple.
Vechi 28.01.2018, 22:00:18
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asa este, cifra e gresita, eu am citit de 400 de mii de penticostali in Brazilia, dar era o cifra gresita.

De fapt sunt date mai multe cifre, plecand de la cea amuzanta, de peste 600 de milioane.
Asa este, ai gresit.
Si e bine ca intelegi faptul ca nu prea te stii cu cifrele.

Nu-i nimic amuzand in faptul ca tu nu intelegi.
Cei 600 de milioane NU sunt penticostali. Nu vei gasi nicaieri aceasta cifra in dreptul penticostalilor. Cei 600 de milioane sunt crestinii care cred ca Dumnezeu e acelasi ieri, azi si in veci si ca lucreaza la fel, cu toate roadele si darurile Duhului Sfant, inclusiv vorbirea in limbi.

Dar intre cei sase sute de milioane, o treime sunt catolici.
Iar catolicii nu sunt penticostali.
Citat:
Dar pe tine nu te intereseaza ce spune Mantuitorul,
Eu cunosc bine tot ce spune Mantuitorul, Catalin. Daca tu faci o afirmatie si zici: "asta a spus-o Mantuitorul", in secunda urmatoare eu iti spun daca a zis-o Hristos sau nu.

Nu poti cunoaste toate invataturile spuse de cineva daca ai fi neinteresat.
Citat:
sustii ca ortodocsii nu respecta ce scrie in Sfanta Scriptura.
Nu am sustinut vreodata asa ceva. Generalizezi.
A, ca sunt lucruri in Scriptura pe care ortodocsii nu le respecta, da.
Dar asta si tu sustii. Si dai si exlicatii. Cam subtiri, ce-i drept.
Vechi 28.01.2018, 22:06:00
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Doar primatele si animalele de jos inteleg fraze scurte de 5 cuvinte.
Cam ca voi, sectarii.
Am un sfat pentru tine: incearca sa te abtii!
Mergand in directia asta vei ajunge un nemernic.
Si ar fi pacat.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10