![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iti recomand sa studiezi! Si, in urma studiului sa scrii aici concluziile, la rand. Adica sa spui asa: "iubiti frati si surori, vorbirea in limbi in biserica primara era necesara pentru:EXACT pentru motivele de atunci.1. -La aceasta slujea acest dar in vremea lor." Dar daca tu nu stii motivele de atunci, nu stii nici cele de acum. Vezi de ce este necesar sa studiezi Biblia? Intelegi cum era atunci si poti observa daca mai este necesar sau nu, in vremea ta. Citat:
Daca nu vei citi, vei fi in intuneric si vei tot pune la intrebari toata viata ta. Dar m-am obisnuit cu ideea ca unii ortodocsi nu citesc Biblia nici sa-i pici cu ceara, asa ca iti povestesc eu Fapte 10, ca stiu ca-ti plac povestile: Intr-o zi placuta de toamna, una din ultimile insorite din acel an, sfantul Petru în jurul pranzului, s-a suit pe acoperis sa se roage. Acoperisul nu era cu panta abrupta precum casele sasilor din Transilvania, ci unul plat asa cum au locuintele din Orientul Mijlociu.Asta e intrebarea fundamentala la care trebuie sa raspunzi tu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
REFUZI sistematic sa porti un dialog corect. Metodologia ta de lucru este clara: evitarea, saritul subiectului, vorbitul despre altceva. Sub nici o forma nu te intereseaza nimic din ce este adevarat si real in fata ta. Tu ai propria ta metologie de lucru sectara: minciuna si ocolirea sistematica a adevarului, prin orice metode. Cand iti pun in fata filme inregistrate cara arata nebunia voastra "spui ca nu te intereseaza". Asta este "modus operandi". Ne vorbesti noua de corectitudine cand tu esti efectiv prin santuri ???? Chiar nu iti esti rusine deloc? Chiar nu mai ai nici un fel de urma de bun simt? Asta ti se reproseaza de catre toti: lipsa de corectitudine; corectitudinea ta este o aberatie totala, o minciuna sectara tinuta pe post de adevar. Pe scurt, modul tau de comunicare este "SOLA PT"; adica doar ce ai tu chef.. . Pacat ca nu iti dai seama ca ai fost reformatat si rescris mental in cultul in care ai ajuns exact pe directiile discursului sectar: ocolirea si evitarea sistematica a adevarului, atunci cand te acuza. Ai un tipar mental pe care nu il observi, dar care este evident in intregul tau discurs. Legat de acuzatia ta ca am facut mister: nu poate exista un dialog corect cu sectarii. Ei nu ai nimic de a face cu nomalul logica si corectitudinea unei comunicari corecte. Ei sunt "sectari si SOLA".... sectarii sunt dupa bunul lor plac. Din cauza asta unica modalitate de a discuta cu ei nu este pe text, pentru ca acolo ajungi sa iti pui un nebun in cap care oricum nu e atent la ce spui si care te va invarti de 10 ori prin intreaga Scriptura ca sa evite sa spuna "ai dreptate"... Tocmai de asta Hristos nu a intrat in polemica "PE TEXT" cu restul, si le-a demonstrat "PE LOGICA SI PE BUN SIMT" lucruri despre "NORMALUL OMENESC" si cum ca Dumnezeu aplica aceeasi masura a normalului omenesc pe care trebuie sa o REINVATAM. Degeaba citesti Scriptura cand ti nu ai inteles o boaba... Esti exact ca ala care a citit si invatat pe de rost o carte in franceza dar el nu stie o boaba din ce scrie in cartea aceea. Discutia asta cu tine a fost una de clarificare in care tu a trebuit sa te DEMASTI. A fost o demascare personala pe care singur ti-ai facut-p in care ne-ai aratat cine esti, cum gandesti si cum lucrezi. Pe scurt esti UN SECTAR NEAOS, 100%, care se imbraca intr-o haina de corectitudine si care pleaca pe drum pretinzand ca e oaie. Faci sector pe aici pe un forum si te minti singur ca ai fi si tu la fel ca noi. Surpriza, nu esti, aroma este specific sectara, oricare ar fi numele tau pe forum. Pacat ca minciunea si logica sectara te-au acaparat cu totul si ca nu vezi "evidentul si adevarul" care sunt in fata ta... |
|
||||
|
||||
![]()
@PT - Habar nu ai nimic despre logica Scripturii, ai memorat pasaje pe de rost ai atat.
In rest reciti prostii. Fiecare fraza si 10 prostii. Noi avem la fiecare linie si logica din Scriptura, inca 100, 1000 si 10.000 de exemple in MISTICA si in VIATA BISERICII. Noi avem cu adevarat nu o singura Scriptura ci avem VIATA SI MII DE EXEMPLE CARE ADEVERESC SCRIPTURA. Duhul care timp de 2000 de ani explica si arata in continuu noua, credinciosilor ce inseamna SA TRAIM dupa Scriptura. Voi nu aveti absolut nimic, ci doar un text greu pentru ca dupa frazele simple sunt adevaruri existentiale ascunse si asezate acolo de Creator. V-ati apucat ca nebunii sa pretindeti ca ati inteles PRINCIPIILE EXISTENTEI ascunse de Creator in Carte. Nebuni ce sunteti !!! Principiile acestea sunt tot de Creator descoperite, si cu gura Lui, El a spus: "voua, ucenicilor si celor asemenea Voua VA DAU sa intelegeti greutate cuvintelor". Sa pretinzi ca te ridici la inaltimea CREATORULUI in intelegere este MANDRIE LUCIFERICA. Te asezi la inaltimea intelepciunii Creatorului si incepi sa talcuiessti toate tainele Lui de unul singur. Nebuni asemenea satanei. Si pierduti asemenea satanei. Metodologia voastra e simpla, buna de psihiatrie: bolborositi pasaje din Scriptura, crezand ca multa bolborosire va ajuta la ceva. Nu, nu va ajuta. Nici pe voi si nici toata gramada protestanta. Faptul ca invatati pe de rost o carte este o realizare in sine, faptul ca nu stiti cum sa asezati logica pe care evident nu ai cum ca om sa o pui cap la cap de unul singur face nul intreg demersul vostru. Va rataciti nestiind Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu... Eu am inaintea mea zeci si sute si mii de oameni de vaza din Biserica. Eu nu zic nimic de la mine, ce spun este doar din ce am invatat pe baza Scripturii si a Duhului, a Bisericii. Am mii de oameni de vaza care au invatat corect si care ne-au aratat ca sunt cu putere si autoritate de la Dumnezeu. Tu pe cine ai in spatele tau? Hellen White? Charles Russel Taze? Mormonii? Cei 13 alesi penticostali??? Serios ? Astia sunt "inaintasii vostri"? Spune-mi cine sunt parintii vostri ca sa-ti spun cine esti: parintii tai sunt minciuna si satana, si nu are cum sa izvorasca din minciuna adevar domnule PT. Nu are cum sa izvorasca din minciuna adevar domnule... izvorul protestantismului este voia proprie, revolta si minciuna. Last edited by gpalama; 24.01.2018 at 16:15:12. |
|
||||
|
||||
![]()
Argumentul meu este UNITATEA !!!
Biserica este UNITATE !!! Dumnezeu este acolo unde este UNITATE !!! Aceste este argumentul Bisericii, Unitate timp de 2000 de ani !!! Pentru a va justifica otrava voastra, ati desfigurat notiunea de Biserica, ati desfiintat unitatea, ati omorat Duhul timp de 2000 de ani, ati facut orice pentru a va justitifica aparitia dupa 2000 de ani. Ce zic eu este adevar, ce zici tu nu are nici o legatura nici cu crestinismul si nici cu adevarul. Esti la nivelul ala, un junior care a citit si el carti, a invatat ceva, si incepe sa se umfle in pene... stie si el; problema este ca stii gresit juniorule. Nu ai invatat bazele, nu ai temelie, toata constructia ta este din nisip, suflam cu totii in ea si nu gasim nimic acolo. Nu te mai umfla in pene, degeaba reciti mult din Scripturi, pe mine nu ma impresioneaza un recitator cu aplomb, ma impresioneaza un intelept inc ele ale Scripturii. Sunt multi recitatori, putini intelepti.. Din pacate esti la un nivel foarte jos in care nu prea ai inteles nimic din crestinism. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Desi tu m-ai acuzat in mod mincinos de trei ori, eu nu am pretentia sa-ti cer scuze, pentru ca stiu ca nu ai putea face asta, nefiind un tip de caracter. Nu mai avem ce sa vorbim despre subiectul religios, am scris tot ce era de scris, tu doar repeti aceleasi lucruri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Am vrut sa spun ca doar el crede ca e milionar, nefiind de fapt. Isi inchipuie doar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca te inseli, domnule Catalin. Se prea poate sa nici nu stii tu cati crestini, DIN CELELALTE CULTE, s-au prins ca ceea ce spun penticostalii cu privire la darurile Duhului, e adevarul adevarat al Bibliei. Cei care s-au prins ca e ca penticostalii sunt cu sutele de milioane. Si ortodocsi si catolici si protestanti si neoprotestanti. Cei care s-au prins ca e ca penticostalii sunt mai multi decat toti ortodocsii la un loc. Acesta NU e un motiv de lauda pentru penticostali, insa nici chiar asa, sa afirmi ca "nu mai e nicio sansa sa-si schimbe vreunul parerea". Multi isi schimba parerea, Catalin. Pentru ca isi dau seama ca aveau o parere gresita, dar sunt gata sa si-o alinieze la invatatura apostolica. Iar bucuria lor, cand intra in lucrarea Duhului Sfant, e minunata. Citat:
Exista o singura Cale de mantuire: Hristos. Orice alta afirmatie, e una falsa. |
|
|||
|
|||
![]()
O, ba da. Il accept. Pentru ca esti un partener simpatic. Singura problema ar fi ca ai o logoree ingrijoratoare. Ai scris peste 1000 de cuvinte in propozitii haioase, incoerente, aproape ca intr-un delir, la foc automat si razlet.
Daca vrei sa dialogam corect trebuie sa pui o singura intrebare. Maximum cinci cuvinte. Hai, fiindca e vorba de tine, doisprezece. Dar nu mai mult. Bine? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|