Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2013, 22:33:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Citeste http://apologeticum.files.wordpress....ocalipsa13.pdf. E scrisa de un inginer crestin. Acest inginer explica de ce codurile de bare contin 666.
O fi crestin dupa botez, Dumnezeu stie, dar cu teologia e praf si ca inginer la fel.

Dar pentru tine care esti praf la inginerie si la teologie, poate sa fie tata lor.

Last edited by AlinB; 20.11.2013 at 22:37:56.
Vechi 20.11.2013, 22:36:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci atitudinea impotriva cipurilor este un fel de erezie, mai mica, dar erezie, totusi... Si o manifestare sectara, mai mica, dar sectara, totusi...

Parintii Paisie Aghioritul , Justin Parvu, Lavrentie de Cernigov, Adrian Fageteanu si altii ce-ar spune daca ar citi?
Ca de obicei, minti cu nesmtire ca tatal minciunii.

Parintele Paisie Aghioritatul nu o avut nimic cu cipurile, ci cu codul de bare si cartela magnetica care pentru voi sunt ok.

Lavrentie de Cernigov n-a avut cu nimic de a face iarasi cu povesta cu cipurile.

Parintelui Adrian Fageteanu nu stiu ce i-ati bagat in cap despre cipuri ca tare ma indoiesc sa fi stat el pe Internet sa se informeze ce si cum.

etc.
Vechi 20.11.2013, 22:46:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si nu se poate spune ca tu nu incurajezi asta,
Probabil nu faci diferenta intre incurajare si descurajare.

Citat:
cu preocuparea excesiva pentru cipuri,
M-ai vazut pe mine sa deschid vreun topic despre cipuri?
Nu.
Atunci?

Citat:
care ai ajuns sa crezi ca e cea mai mare erezie din ortodoxie.
Unde am scris eu asta?

Citat:
Eu vad ca sunt doua secte, una care e impotriva cipurilor, si una impotriva primilor, ambele exagerand peste masura.
Ti-am demonstrat cateva pagini mai devreme ca cipofobii sunt o secta si are toate atributele comportamenului si gandirii sectare si ai tacut in papusoi.

Astept sa-mi demonstrezi si tu ca cei care sunt impotriva sectarilor astia, sunt si ei o secta.
Cu argumente.

Citat:
Am mai spus, nu are treaba cu erezia, nici cei ce sunt impotriva cipurilor, nici pentru cei ce le accepta.
Ca de obicei, perspectiva, pardon, sa nu exageram, punctul tau de vedere se limiteaza la ecumenism.
Vechi 20.11.2013, 23:57:26
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Probabil nu faci diferenta intre incurajare si descurajare.
Ma refeream la atacarea duhovnicilor.
Citat:
M-ai vazut pe mine sa deschid vreun topic despre cipuri? Nu. Atunci?
Am spus de reactia exagerata. Ce pacat e ala ca nu vrea cineva sa accepte cipurile? E treaba lui, oricum nu face niciun pacat cu asta. Unii poate nu vor sa foloseasca telefoanele mobile, nu fac vre-un pacat.
Citat:
Astept sa-mi demonstrezi si tu ca cei care sunt impotriva sectarilor astia, sunt si ei o secta.
Cu argumente.
La fel, ma refer la reactia exagerata. Daca omul nu vrea sa se mai uite la televizor nu inseamna ca e sectar, nici macar nu e pacat. De asta spun ca e o reactie exagerata, despre un lucru fara mare importanta.
Vechi 21.11.2013, 00:28:01
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:

Am spus de reactia exagerata. Ce pacat e ala ca nu vrea cineva sa accepte cipurile? E treaba lui, oricum nu face niciun pacat cu asta.
Sa refuzi cipurile mi se pare chiar o atitudine sanatoasa, demna de un om liber. Cei care vor cipuri sa-si bage si in fund si sa-i lase pe ceilalti in pace. E dreptul fiecaruia sa renunte sau nu la diferite libertati pentru a folosi avantajele tehnologiei, sa-i primeasca sau nu in viata lui pe unii care vor sa-i controleze viata.
Vechi 21.11.2013, 11:23:04
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
O fi crestin dupa botez, Dumnezeu stie, dar cu teologia e praf si ca inginer la fel.

Dar pentru tine care esti praf la inginerie si la teologie, poate sa fie tata lor.
...pe cand tu te pricepi si la nginerie s la teologie!!!
Mai sa fie! Ce somitate se afla printre noi si, din nesimtire, nu-i recunoastem meritele!
Vechi 21.11.2013, 11:27:39
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Ca de obicei, minti cu nesmtire ca tatal minciunii.
De ce crezi ca cipurile ca cipurile sunt exact ce le lipseste crestinilor? Din iubire fata de crestini, fireste! Vezi ca ti se vad copitele, vorba cuiva!
Vechi 21.11.2013, 11:44:59
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Sa refuzi cipurile mi se pare chiar o atitudine sanatoasa, demna de un om liber. Cei care vor cipuri sa-si bage si in fund si sa-i lase pe ceilalti in pace. E dreptul fiecaruia sa renunte sau nu la diferite libertati pentru a folosi avantajele tehnologiei, sa-i primeasca sau nu in viata lui pe unii care vor sa-i controleze viata.
din nou ai scris un mesaj logic si sanatos
Vechi 21.11.2013, 11:54:01
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
De ce crezi ca cipurile ca cipurile sunt exact ce le lipseste crestinilor? Din iubire fata de crestini, fireste! Vezi ca ti se vad copitele, vorba cuiva!
Eu cred ca Alin de fapt crede (si are dreptate in cazul asta) ca cipurile nu au legatura cu credinta. Nu e vorba ca le lipseste sau nu le lipseste. Credinta e in suflet, nu in buletin sau in alte acte, fie ele si biometrice. Credinta fie o ai, fie nu, indiferent ce fel de acte ai.

Saracii oameni care au in CNP pe uneva nr 666 sau locuiesc la numarul 666 (de exemplu camera de hotel) sau i s-a nimerit un numar de ordine 666, e lepadat de Dumnezeu, adica, mai exact, unii ca cei anti cip, anti cod de bare, anti n chestii, il considera lepadat, desi saracu poate fi mai credincios decat cei care il considera asa. Si chiar daca nu e, garantez ca nu e din cauza numraului.
Apropo, numarul asta, 666, ca si alte numere de altfel, apare foarte mult in stiintele oculte, in numerologie mai ales. Eu stiam ca un crestin, mai ales crestin ortodox, nu se ocupa cu asa ceva, in sensul ca numerologia, la fel a si elelalte stiinte oculte sau cum or fi ele numite acum, sunt pure erezii. Atunci cum de credeti atat de mult in numarul asta?
Vechi 21.11.2013, 11:59:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ceva de genul asta sustin si eu, cei care nu vor cipuri pot sa faca ce vor, sa umble cu ele acasa, in buzunar, la servici, dar sa strambe din nas daca e in pasaport sau buletin, mofturile si gustul lor selectiv pentru cipuri pe baza unei pseudo-logici personale, chiar nu ne privesc.

Dar in momentul in care atitudinea asta impopotonata cu multa ingnoranta teologica si insotita de atitudini sectare incearca sa o bage pe gat altora ca fiind adevarata ortodoxie si cei car nu o urmeaza ignoranti, falsi ortodocsi, si mai stiu ce epitete tipic atitudinii sectare, atunci avem o problema, eu cel putin ii vad ca fiind o problema si inca una serioasa.

Si chiar si cum ei zic, cand vezi ca exista sminteala, nu trebuie sa intorci spatele si sa taci ca deh, e o chestiune cvasi-inofensiva cum zice, impotriva oricaror evidente, tovarasul catalin ca pentru el, pana la ecumenism, orice sminteala este tolerabila iar daca cipofobii nostri urca (tot partial si ipocrit) in barca anti-ecumenismului, sunt chiar oameni de treaba asemena lui Vladuca care atat timp cat a scos niste fitzuici creationiste, are liber sa omoare copiii ortodocsilor indoctrinand parintii cu logica sectara despre vaccinare si chiar asistenta medicala in general.

Last edited by AlinB; 21.11.2013 at 12:08:44.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30