![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inteleg ca ai optat pentru invatatura adventista. Este alegerea ta. Daca insa consideri ca poti "invata carte (pe)", poti da "sfaturi" Sfintiilor Parinti, parintilor filocalici... celor care au atins sfintenia pe cel mai intal nivel: indumnezieirea si acest lucru s-a reflectat in viata lor, in gandirea (invatatura) si faptele lor... poate ar trebuie mai intai sa vezi un pic ce a facut si face cu harul lui Dumnezeu: Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Luca al Crimeei, Sfantul Simeon Noul Teolog, Sfantul Spiridon... si multi alti sfinti. Noi crestinii ortodocsi traim viata duhovniceasca intru Hristos Iisus prin colucrarea cu harul lui Dumnezeu dupa indrumarea (invatatura si lucrare) lor (Sfintii Parinti)... a celor care arata inechivoc prin sfintenia vietii lor marturisirea: "nu mai traiesc eu ci Hristos Iisus traieste in mine" (Galateni) Last edited by Eugen7; 16.07.2012 at 16:00:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
. Citat:
Am optat pentru invatatura corecta, dupa Sfanta Scriptura. Si, astfel de invatatura gasesc si in Catehismul Ortodox. Nu inteleg de ce dvs. nu va place ceea ce spune Catehismul Ortodox. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Evident ca din Sfanta Scriptura insa nu in mod eshausitv... caci filocalia confirma inechivoc invatatura Domnului Iisus Hristos, Evanghelia care implica Sfintenia, mantuirea pe cea mai inalta trepta: indumnezeirea prin har.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Catehismul ortodox este inechivoc in ceea ce priveste Sfanta Liturhgie si importana zilei de Duminca in cultul ortodox. P.S. Astfel de rastalmaciri tendentioase puerile ale invataturii ortodoxe nu merita atentie... nici macar aici. |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Șarpele de aramă a fost un fel de reprezentare(1) a lui Hristos, dar nu în scop de închinare(2). Evreii nu trebuiau să se închine șarpelui, când au făcut-o, se numește că erau idolatri și reprezentarea a fost distrusă, cunoști episodul... Așa că atenție! Folosirea inadecvată a reprezentărilor lui Hristos poate transforma închinătorul în idolatru. Citat:
Citat:
Citat:
În ce "altă evanghelie" ai citit basmul acesta? Femeile mironosițe n-au auzit asemenea cuvinte de "Bucurați-vă!", ba dimpotrivă, s-au înspăimântat și au plecat îngrozite de la mormânt. |
|
|||
|
|||
![]()
Paradoxul acesta e un motiv de perpetuă uimire: săptămâna de 8 zile, sextetul de 7 voci și duzina de 13 bucăți... Doamne ferește-ne!
|
|
|||
|
|||
![]()
De confirmat o confirmă... pe ici-pe colo, prin părțile esențiale... și acolo parțial. De exemplu, bazaconia asta de "ziua a 8-a" m-a dat grămadă! De unde au mai scos-o, din ce puțuri ale gândirii abisale?
Last edited by osutafaraunu; 16.07.2012 at 16:33:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E doar o analiza la rece; o simpla observatie. Chiar daca as vrea sa ma plang nu as face-o inaintea ta, si cred ca stii de ce. Faptul ca nu vad zaharelul la tine nu inseamna ca nu se gasesc alte solutii.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 16.07.2012 at 21:10:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Avem incredere in Sfintii Parinti pentru ca ei au trait in perioada Sfintilor Apostoli. Iar Sfintii Parinti nu aveau de ce sa introduca in Biserica icoanele - in cazul in care icoanele reprezentau idoli. Evreilor le era interzis sa il picteze pe Dumnezeu , pentru ca ei nu stiau cum arata Dumnezeu. Sfintii Apostoli l-au vazut pe Dumnezeu , si deci si-au permis sa picteze icoane. Pana cand nu vor intelege lucrul asta, adventistii ? Citat:
Avem voie sa-l adoram doar pe Dumnezeu. Insa cinstim Biserica ,sfintii, icoanele ,Crucea, si toate cele sfinte. Sarbatoarea Duminicii reprezinta o aducere-aminte (pomenire) a Invierii Domnului. Last edited by bluester; 16.07.2012 at 18:44:22. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|