![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scot nu e ortodox așa cum nici medicul Raed Arafat nu e român. Până la urmă ce ne certifică apartenența la o spiritualitate? Tensiunea continuă a căutării adevărului sau somnul liniștit la adăpostul unei etichete confesionale ”mântuitoare”? Observ totuși în această jelire colectivă a lui Scot o componentă bovarică tipic feminină, și nu pot să nu-mi aduc aminte de o observație amuzată a lui Cioran referitoare la idei care s-au impus în istorie mai mult prin seducție colaterală decât prin adevărul lor intrinsec. Între o gândire eronată sexi și o gândire bine orientată axiologic dar fără ”lipici” retoric, suntem tentați să o alegem instinctiv pe prima. E o defecțiune de fond a naturii umane de care ne vindecăm doar prin metanoia aflată în bătaia razelor increate ale harului. Sau poate or mai fi și alte tratamente dar nu le știu eu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Exista ortodox cu trairi penticostale? Nu exista jumatati de masura! Ori e ortodox ori nu e.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ortodocsi cu trairi autentice de ortodocsi sunt asa de putini! Exista si sferturi de masura: astia sunt ortodocosii din an in paste(adica vin la Biserica de 2-3 ori pe an Exista si optimi de masura(astia sunt ortodocsii care vin la Biserica doar la Botez/botezuri si cununii). Deci.....exista de toate :D
|
||||
|
||||
![]()
Mda..... si mie imi pare rau pentru ca ne-a parasit acest user pe care il putem considera un crestin ortodox autentic... pe mine m-a sprijinit mult prin mesaje pe privat si nu numai, folosind numai invataturi crestine, nu a facut uz de invataturi penticostale niciodata... pot spune ca nici un ortodox de pe forum nu a discutat cu mine asa cum a facut el..... m-a ridicat din deznadejde de cateva ori...... cred ca o sa se reintoarca... avem nevoie de el.... dar ramane numai decizia lui...... Doamne ajuta!!!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mulți useri cu trăire ortodoxă autentică (și nimeni nu i-a plâns!) au ales să plece pentru a nu se vătăma sau a nu fi nevoiți să se lupte cu unii care încearcă să convingă dar și să impună puncte de vedere neortodoxe. Nu mă refer la Scoțianul care este excepția care întărește regula. Last edited by dorinastoica14; 27.01.2012 at 19:31:59. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută!
Vă mărturisesc că mă simt puțin dezamăgită... pentru că am inițiat acest topic din dorința de a-l convinge pe colegul Scotland că este respectat și chiar iubit de către membrii forumulu, iar rezultatul a corespuns doar parțial așteptărilor. Într-adevăr, mulți colegi au formulat mesaje deosebit de frumoase pentru acest creștin autentic, mesaje din care răzbate sinceritatea și deschiderea lor spirituală. Sunt sigură că aceste mesaje îl vor bucura pe colegul nostru Scotland The Brave. În schimb, așa cum s-ar exprima colegul Mihailc, este necesar să fim capabili de a deosebi Ortodoxia de ortodoxism... pentru că cei care nu nu observă această diferență au tendința de a folosi un anumit gen de apelative la adresa celor de alte confesiuni... ![]() Din acest motiv, pentru ca topic-ul să nu degenereze într-o critică nejustificată la adresa colegului Scotland, vă propun tuturor ca, indiferent de opiniile pe care le susțineți, să evitați apelative precum "eretic", din respect față de colegul căruia dorim să-i arătăm simpatia noastră și care NU este eretic, ci creștin adevărat! Topic-ul cuprinde și mesaje minunate, din fericire. În schimb, cei care consideră că Ortodoxie=ortodoxism cred că ar trebui să se mai gândească înainte de a-și formula mesajele... pentru că Scotland The Brave, nemaifiind membru al forumului, nu are nici măcar posibilitatea de a le replica celor care-i numesc confesiunea "erezie". Cred că este foarte trist pentru orice persoană devotată credinței sale să vadă mesaje în care acea credință, pe care o consideră drept adevărată și mântuitoare, este numită în mod sistematic "erezie". Dacă Scot ar avea cont pe forum, n-ar fi nicio problemă, dar acum el nu mai poate răspunde acestor critici formulate la adresa confesiunii din care face parte. Doamne ajută! P. S. Scotland The Brave nu este penticostal, ci reformat. P S 2. Am cunoscut personal creștini neortodocși, care sunt sigură că mi-o vor lua cu muult înainte în Rai! De exemplu, am cunoscut un domn profesor evanghelic din Germania, care este îndrăgostit de Ortodoxie și de țara noastră. Acest creștin și-a botezat copiii în Biserica noastră și, în mai multe dezbateri publice din țara sa natală, în mod total dezinteresat, a susținut drepturile B O R. Când voi avea mai mult timp la dispoziție, voi înființa un topic pe această temă, la rubrica dedicată Bisericilor protestante. De asemenea, am cunoscut două măicuțe din ordinul Maicii Tereza și am aflat de la ele, din exemplul lor personal, faptul că porunca lui Hristos de a lăsa totul și de a-L urma este aplicată cu devotament, ad litteram, în această congregație catolică. Menționând aceste exemple concrete de creștini neortodocși iubitori de Hristos, nu am nicidecum intenția de a relativiza sfânta noastră credință (să mă ferească Dumnezeu de așa ceva), ci încerc doar să arăt că Domnul Hristos are mulți închinători care "nu sunt în staulul acesta" (al Ortodoxiei) și pe care NU este drept să-i numim "eretici", ci avem datoria de a-i considera confrați ai noștri întru credința creștină.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută!
Îmi cer scuze pentru titlul mesajului anterior ("Propunere pentru admin"), care nu are nicio legătură cu ceea ce am scris în conținutul mesajului. :) N-aveam nicio propunere pentru admin, dar am scris așa gândindu-mă la ceea ce aveam de gând să scriu într-un alt mesaj, într-un alt topic. Distrată mai sunt! :) Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=D6Day...eature=related Am intalnit pe acest forum destui crestini-ortodocsi, reprezentati de seama a pietismului. Postarile lor stau marturie in acest sens, deci ortodocsi cu trairi de credinta pietisto- protestanta. Last edited by ioanna; 27.01.2012 at 20:14:22. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
PS si antihristul va fi tot om bun,milos,cu trasaturi ortodoxe si va mai invia si morti pe deasupra! Ce sa mai,aproape Iisus Hristos. Va ajunge oare in Rai?? |
|