![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Rascumpararea speciei noastre, prin anularea pacatului protoparintilor nostri, care au gustat din rodul pomului interzis? Sunt un prost care da cu presupusul, nu dati cu pietre...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar in icoana este si muntele!!! Va trebui sa scotocim bine pe niste drumuri de munte sa aducem si niste bolovani strasnici in casa! Abia acum suntem mai aproape de Dumnezeu si de evenimentul Natalitatii,uraaaaa!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Maica Domnului este noua Eva. Eva e mereu reprezentata langa pom, in rai. Deci si Maica Domnului sta langa pomul vietii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nuuu, vrea sa arate ce legatura e intre bradul de Craciun si pomul vietii...atata tot.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Nu prin brad.) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Bradul/pinul are o functie simbolica in prea multe religii pagane.
Acum mi-au venit in minte si simboluri orientale.. conul de brad. Nu mai detaliez. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Theodor_de_Mopsuestia;417468]Tare de tot postarea; mi-a placut tonul ei, e genul de replica care te trezeste din somnul ratiunii, sa zic asa. Da, prea multe metafore, prea mult misticism...o fi eu subiectiv, ca adept al scolilor din Antiohia, Edessa si Nisibis, dar nici eu nu vad vreo legatura intre brad si Domnul. A propos, poate se stie ca Eretz Israel este o tara mediteraneeana...coniferele, desi prezente, nu sunt tocmai tipice zonei fitogeografice in cauza. Vad simbolismul pestelui in celebrarea Domnului si marturisirea de credinta a Bisericii Primare, dar...Pinus sp.?... Popoarele tungusice, gen Mohe, sau cele mongole, gen khitan sau kalmuk, ar fi putut cu toata indreptirea sa foloseasca acst simbol, DACA Mantuitorul S-ar fi intrupat acolo, in stepa mongola sau tundra manciuriana. Dar dece sa fie bradul un simbol al Sfintei Nativitati, si inca worldwide?...[/QUOTE]
NU ESTE. Am repetat si tot repet.. si vecinii mei evrei au brad in casa. Am trei familii de evrei vecini. Toti au brad (si menorah, desigur). (Ma intreb daca si musulmanii au brad, dar nu am prea socializat cu ei ca sa aflu) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și crucea din ce-i făcută? Caută în toate icoanele (autentice) ale praznicelor și să găsești în toate câte un copac!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|