Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.09.2011, 22:24:49
cz4000 cz4000 is offline
Banned

Data înregistrării: 21.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Poate ca Dumnezeu l-a ocrotit cu un rost. Eu am citit viata lui si am fost uimita de smerenia lui, de minunile savarsite si de prorocirile sale.

Asa diluata cum e, credinta ne salveaza inca. Se poate si mai rau! Sa luam aminte pentru a nu pierde si ceea ce ne-a mai ramas. Poruncile evanghelice se pot respecta fara probleme si pe stil nou, iar Iisus nu ne-a cerut mai mult. Conform acestora vom fi judecati si eu si tu. Acum ai si tu nitica dreptate. Un gust are un litru de apa pura, alt gust are apa in care s-a turnat 1ml de clor si in alt gust are apa in care s-a adaugat mai mult clor. Dumnezeu sa ne ajute sa facem voia Sa si sa intelegem ca nu avem voie sa ingropam in pamant talantii incredintati crestinismului. Trebuie sa cautam apa cea mai pura cu putinta. Dar, decat sa mori de sete, mai bine bei apa de unde se poate si supravietuiesti.
Imi pare rau ca ai ajuns sa spui asta, ca nu mai exista apa pura. Cu alte cuvinte crezi ca "portile iadului au cucerit" Biserica. Dar apa, da, poti sa bei orinde, insa apa vie numai in Trupul lui Hristos. Sincer imi pare rau pentru tine ca te amagesti, fiindca, orice ai zice/face nu iti poti justifica prezenta intr-o Biserica eretica unde, vrind - nevrind, amesteci impotriva Sfintei Scripturi intunericul cu lumina.

Last edited by cz4000; 02.09.2011 at 22:54:08.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2011, 23:23:53
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Nu, ma refer la activismul politic ce ia ca pretext ortodoxia. De exemplu, atitudinea lui Cerularie sau a lui Visarion Sarai.
Mare om, Cerularie, de il stie tot catolicul!
Reply With Quote
Vechi 02.09.2011, 23:43:55
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is online now
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cz4000 Vezi mesajul
Imi pare rau ca ai ajuns sa spui asta, ca nu mai exista apa pura. Cu alte cuvinte crezi ca "portile iadului au cucerit" Biserica. Dar apa, da, poti sa bei orinde, insa apa vie numai in Trupul lui Hristos. Sincer imi pare rau pentru tine ca te amagesti, fiindca, orice ai zice/face nu iti poti justifica prezenta intr-o Biserica eretica unde, vrind - nevrind, amesteci impotriva Sfintei Scripturi intunericul cu lumina.
Sigur...sigur...si ultimul bastion impotriva iadului a ramas Biserica pe Stil Vechi! Restul ortodocsilor s-au facut frate cu necuratul. Ba mai mult, au batut palma si cu catolicii papistasi! Super tare frate! Tu iti dai aeama cat de mult aberezi?
Reply With Quote
Vechi 02.09.2011, 23:49:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Antonia, acel Lavrentie nu este sfint! Biserica Rusa a fost exterminata in Rusia. Din 50000+ lacasuri cite existau inainte de potopul bolsevic, mai ramasesera in jur de 100 la inceputul celui de-al doilea razboi mondial prin care regimul satanic de la Moscova incerca sa-si demonstreze in Vest toleranta fata de religie. Cine slujea in acele biserici nu este greu de imaginat! Milioane de crestini, clerici si mireni, au fost martirizati in Rusia. Nero a fost un inocent daca este sa ii compari faptele cu cele ale bolsevicilor! In timp ce poporul drept-credincios era minat spre abatoare, acel Lavrentie statea ascuns dupa fustele unei vaduve. Cind, din motive politice, tatucul Stalin a dat drumul din nou la religie s-a dus si el sa se inscrie in organizatie ca sa poata sluji pe fata. Sf. Tihon, ultimul Patriarh Rus, martirizat de bolsevici le-a cerut cu limba de moarte mirenilor sa-si boteze si cunune copiii singuri, tot asa sa-si ingroape si mortii decit sa intre in sinagogile lui Satan in care a ajuns sa se sfinteasca Lavrentie. Lavrentie a fost canonizat de ofiteri KGB/FSB in straie de popa cu scopul de a legitimiza Biserica lui Stalin.

Cind spui "Dar Dumnezeu va mentine pana la sfarsitul veacurilor biserici mai smerite si preoti ravnitori care ne vor ajuta sa ne mantuim" pe ce te bazezi? Exista invatatura ortodoxa in acest sens? Pentru ca daca este adevarat ceea ce spui, atunci sa stii ca exista "biserici mai smerite si preoti rivnitori" la toti ereticii pamintului prin care multi se vor mintui!
Dumnezeu a permis diavolului sa incerce credinta prin durere, atat in Romania, cat si in tarile fostului URSS, si credinta a iesit invingatoare.
In Rusia viata duhovnicea sca este in plina revigorare; manastirile se refac si oamenii cred in numar tot mai mare. Rusul este ortodox si asava muri; la fel si românul!
Va recomand cartea "Staretii despre vremurile din urma": cuprind proorocii ale sfintilor din lavrele rusesti, printre care si cel, care a fost numit mai sus Sf. Lavrentie de Cernigov.
Sf. Serafim de Sarov a avut grija de Rusia in toti acesti ani, astfel incat si in anii reci ai comunismului s-a facut Sf. Liturghie, in vreme ce Batiusca patrula prin fata acelei case din Moscova. Dealtfel exista o proorocie, conform careia Sfantul va aparea din nou inainte de aparitia a doua a Mantuitorului, atunci cand credinciosilor le va fi f greu.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2011, 23:55:06
EmaSimona's Avatar
EmaSimona EmaSimona is offline
Member

Data înregistrării: 17.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Really? Nu pot să cred că papa face parte din clerul ortodox.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2011, 23:57:39
cz4000 cz4000 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Dumnezeu a permis diavolului sa incerce credinta prin durere, atat in Romania, cat si in tarile fostului URSS, si credinta a iesit invingatoare.
In Rusia viata duhovnicea sca este in plina revigorare; manastirile se refac si oamenii cred in numar tot mai mare. Rusul este ortodox si asava muri; la fel si românul!
Va recomand cartea "Staretii despre vremurile din urma": cuprind proorocii ale sfintilor din lavrele rusesti, printre care si cel, care a fost numit mai sus Sf. Lavrentie de Cernigov.
Sf. Serafim de Sarov a avut grija de Rusia in toti acesti ani, astfel incat si in anii reci ai comunismului s-a facut Sf. Liturghie, in vreme ce Batiusca patrula prin fata acelei case din Moscova. Dealtfel exista o proorocie, conform careia Sfantul va aparea din nou inainte de aparitia a doua a Mantuitorului, atunci cand credinciosilor le va fi f greu.
Sigur ca s-au facut Liturghii, numai ca in catacombe, acolo unde s-a refugiat ramasita Bisericii din Rusia. La suprafata "liturghisia" doar clerul hirotonit la Lublianka...

Last edited by cz4000; 03.09.2011 at 00:02:56.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2011, 00:52:26
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Sigur ca s-au facut Liturghii, numai ca in catacombe, acolo unde s-a refugiat ramasita Bisericii din Rusia. La suprafata "liturghisia" doar clerul hirotonit la Lublianka...
Pe 2 martie 1917, in chiar ziua abdicarii Tarului, a aparut in chip minunat icoana Maicii Domnului Derjavnaia (Imparateasca sau Imperiala), mare mila daruita Rusiei de Protectoarea sa. Insemnele regale de pe icoana - Coroana, Sceptrul si Imparatia - semnifica faptul ca acestea au fost retrase din obladuirea pamanteasca si simbolizeaza inceputul Imparatiei tainice.
Iata, deci, cine a pazit Rusia ortodoxa:
"Precum omul cu capul taiat nu mai este om, ci trup puturos, la fel si Rusia fara Tar va fi un trup puturos". (Staretul Optinei, anatolie cel Tanar)
Reply With Quote
Vechi 03.09.2011, 00:55:52
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
A existat si Biserica din exil, care intre timp s-a unit cu BO Rusa.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2011, 02:44:36
cz4000 cz4000 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
A existat si Biserica din exil, care intre timp s-a unit cu BO Rusa.
Asa este. Grosul Bisericii Ruse a fost luat la cer. Ramasitele sint Biserica din Catacombe in Rusia si cea din Exil in afara granitelor Rusiei. Celei din urma ii datoram anatema impotriva ecumenismului din 1983 si refacerea ierarhiilor Bisericii din Catacombe si a altor Biserici Ortodoxe locale. Din pacate a sfirsit prin a se uni in 2007 cu Biserica lui Stalin cazind, astfel, chiar sub propria anatema. Biserica Rusa este Biserica din Catacombe care, evident, continua sa existe in Rusia, la suprafata de asta data, insa persecutata de Stat si parasinagoga.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2011, 09:15:03
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Nici eu nu il consider pe parintele Lavrentie destul de sfint incit sa fie considerat infailibil -desi poate avea revelatii-vedenii.

Judecata mea nu tine de pozitia ocupata de el in manastire si de specificul ei ci strict de continutul revelatiilor. Au un simbure de adevar insa nu aduc nimic nou fiind reproduceri ale celor care circulau in acea vreme in traditia orala calugareasca. Diferite amanunte contravin revelatiilor VT.

Am citit si eu cartea "Staretii despre vremurile din urma" precum si alte revelatii. Insa am o parere impartita. Unele dintre ele sint de o mare valoare fiind autentice iar altele simple interpetari si vise de noapte iar altele alterari si subsumari ale categoriilor anterior mentionate -inerente atunci cind se transmit verbal din generatie in generatie sau cind se prezinta revelatia cu un comentariu personal intre care nu se face deosebirea eventual fara a se respecta nlantuirea corecta a imaginilor vedeniei.

Comentariile autorului cartii in legatura cu posibila lor interpretare se imbina cu dogma bisericeasca insa nu in suficienta masura si cu continutul real al unora dintre ele- care dealtfel nu contrazic cu nimic revelatiile VT ci doar dogmele.
Din acest motiv BOR a respins aceasta carte ca nefiind de incredere.

In legatura cu anatema-afurisenia data de Biserica Rusa din Exil ea nu precizeaza ca slujirea ramasa pe teritoriul Rusiei ar fi eretica -deci reunificarea rusa nu ar contravine ei cu nimic.

Last edited by Mihai36; 03.09.2011 at 09:19:24.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Patriarhul Moscovei si Papa Erethorn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 41 29.10.2010 15:20:47
Cuvantarea PF Bartolomeu patriarhul ecumenic la sedinta Sfantului Sinod al BOR mihailt Generalitati 1 28.10.2010 23:47:48
Patriarhul ecumenic daruieste un coran andrei_im Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 18 09.02.2010 12:21:12
Pastorala de Nasterea Domnului a PF Bartolomeu patriarhul ecumenic mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 2 04.02.2009 05:37:36
Intilnirea dintre papa si patriarhul ecumenic mardum Biserica Ortodoxa si Massmedia 5 22.02.2007 11:27:43