![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by cz4000; 02.09.2011 at 22:54:08. |
|
|||
|
|||
![]()
Mare om, Cerularie, de il stie tot catolicul!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Rusia viata duhovnicea sca este in plina revigorare; manastirile se refac si oamenii cred in numar tot mai mare. Rusul este ortodox si asava muri; la fel si românul! Va recomand cartea "Staretii despre vremurile din urma": cuprind proorocii ale sfintilor din lavrele rusesti, printre care si cel, care a fost numit mai sus Sf. Lavrentie de Cernigov. Sf. Serafim de Sarov a avut grija de Rusia in toti acesti ani, astfel incat si in anii reci ai comunismului s-a facut Sf. Liturghie, in vreme ce Batiusca patrula prin fata acelei case din Moscova. Dealtfel exista o proorocie, conform careia Sfantul va aparea din nou inainte de aparitia a doua a Mantuitorului, atunci cand credinciosilor le va fi f greu. |
|
||||
|
||||
![]()
Really? Nu pot să cred că papa face parte din clerul ortodox.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by cz4000; 03.09.2011 at 00:02:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata, deci, cine a pazit Rusia ortodoxa: "Precum omul cu capul taiat nu mai este om, ci trup puturos, la fel si Rusia fara Tar va fi un trup puturos". (Staretul Optinei, anatolie cel Tanar) |
|
|||
|
|||
![]()
A existat si Biserica din exil, care intre timp s-a unit cu BO Rusa.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nici eu nu il consider pe parintele Lavrentie destul de sfint incit sa fie considerat infailibil -desi poate avea revelatii-vedenii.
Judecata mea nu tine de pozitia ocupata de el in manastire si de specificul ei ci strict de continutul revelatiilor. Au un simbure de adevar insa nu aduc nimic nou fiind reproduceri ale celor care circulau in acea vreme in traditia orala calugareasca. Diferite amanunte contravin revelatiilor VT. Am citit si eu cartea "Staretii despre vremurile din urma" precum si alte revelatii. Insa am o parere impartita. Unele dintre ele sint de o mare valoare fiind autentice iar altele simple interpetari si vise de noapte iar altele alterari si subsumari ale categoriilor anterior mentionate -inerente atunci cind se transmit verbal din generatie in generatie sau cind se prezinta revelatia cu un comentariu personal intre care nu se face deosebirea eventual fara a se respecta nlantuirea corecta a imaginilor vedeniei. Comentariile autorului cartii in legatura cu posibila lor interpretare se imbina cu dogma bisericeasca insa nu in suficienta masura si cu continutul real al unora dintre ele- care dealtfel nu contrazic cu nimic revelatiile VT ci doar dogmele. Din acest motiv BOR a respins aceasta carte ca nefiind de incredere. In legatura cu anatema-afurisenia data de Biserica Rusa din Exil ea nu precizeaza ca slujirea ramasa pe teritoriul Rusiei ar fi eretica -deci reunificarea rusa nu ar contravine ei cu nimic. Last edited by Mihai36; 03.09.2011 at 09:19:24. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Patriarhul Moscovei si Papa | Erethorn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 41 | 29.10.2010 15:20:47 |
Cuvantarea PF Bartolomeu patriarhul ecumenic la sedinta Sfantului Sinod al BOR | mihailt | Generalitati | 1 | 28.10.2010 23:47:48 |
Patriarhul ecumenic daruieste un coran | andrei_im | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 18 | 09.02.2010 12:21:12 |
Pastorala de Nasterea Domnului a PF Bartolomeu patriarhul ecumenic | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 04.02.2009 05:37:36 |
Intilnirea dintre papa si patriarhul ecumenic | mardum | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 5 | 22.02.2007 11:27:43 |
|