Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2011, 19:32:45
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Hai ca asta a fost tare . Revenind la pustnici mai bine te-ai documenta mai atent. Parca Simion Stalpnicul cand a venit episcopul la el acesta a zis catre episcop: daca nu fac bine acum ma cobor jos!
Pai tu nu citesti Nt si scrierile crestine ca totul se face sub ascultare? Hai sa nu ne certam intreaba si tu pe preoti si nu numai. Citeste! Pai cand lui Papacioc i s-a spus de catre episcop sa vina nu stiu unde imediat a venit! sau tu crezi ca monahii se roaga cum vor ei au zile care daca nu vor nu fac nimic etc etc? Pe bune nu o lua ca un afront dar ceva imi spune ca e ceva neanregula cu tine. Biserica ortodoxa in special se bazeaza pe ascultare. Ca acum lumea a luato razna si copii numai asculta de parinti de oamenii bisericii ca joaca Cunter Strike si alte jocuri violente si nu-i mai intereseaza decat Eul lor asta e partea a doua.
Dar pe asta se bazeaza biserica ortodoxa si cea catolica: pe comuniune de familie pe comunitate! Preotul fara enoriasi nu poate oficia slujba iar noi suntem lucratori impreuna cu el...
Te rog daca esti ortodox adevarat intreaba si nu te supara pe ce am scris! De aceea sunt si zeci sute mii de biserici neo ca ficare gandeste cum vrea el(Jesus personal). Adica Un Dumnezeu dupa poftele lor!
dar sti ca daca pe un bebelus nu-l invata nimeni nimic pe la 5-10 devine un animal care nu mai poate gandi niciodata? Deci fiecare avem nevoie de invatatori! Ei te pot invata sa judeci sa inveti corect! Pai ai vazut tu pe un monah ca respecta sambata zi de odihna ca e el mai cu mot? Sau ca nu se inchina la icoane ca asa vrea el?!?
Nu m-am facut eu inteles... cind spun ca nu erau in ascultare m-am referit la ascultarea rutinelor zilnice dictate de minastiri si biserici, de cum sa-si traiasca viata. In rest erau in ascultare de dogme crestine... Ca sa-ti dau un exemplu: Multi dintre pustnicii nostrii coborau din munti ocazional( de sarbatori sau doar o data pe an pentru a se spovedi si impartasi) dar DOAR ATIT, dupa care reveneau la ei ..pe unde locuiau. Evident mai coborau pentru alimente, apa, insa nu erau interesati de parerea nimanui in legatura cu modul in care trebuie ei sa se roage sau sa-si traiasca pustnicia. Multi dintre ei care au reusit sa-si pastreze spiritul liber si curat, neintinat au ajuns departe...altii insa nu! Am umblat mult prin diverse locuri ale pustnicilor si m-am interesat, am citit..nu este de la mine.

Foarte multi, asa cum spui si tu, erau rataciti de-a binelea si degeaba se izolau pentru ca nu ajungeau nicaieri fara Hristos si invataturile sale si deseori daca nu se intorceau in lume "dezamagiti" erau gasiti morti prin diverse vagaune.
Vechi 21.01.2011, 20:07:36
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu m-am facut eu inteles... cind spun ca nu erau in ascultare m-am referit la ascultarea rutinelor zilnice dictate de minastiri si biserici, de cum sa-si traiasca viata. In rest erau in ascultare de dogme crestine... Ca sa-ti dau un exemplu: Multi dintre pustnicii nostrii coborau din munti ocazional( de sarbatori sau doar o data pe an pentru a se spovedi si impartasi) dar DOAR ATIT, dupa care reveneau la ei ..pe unde locuiau. Evident mai coborau pentru alimente, apa, insa nu erau interesati de parerea nimanui in legatura cu modul in care trebuie ei sa se roage sau sa-si traiasca pustnicia. Multi dintre ei care au reusit sa-si pastreze spiritul liber si curat, neintinat au ajuns departe...altii insa nu! Am umblat mult prin diverse locuri ale pustnicilor si m-am interesat, am citit..nu este de la mine.

Foarte multi, asa cum spui si tu, erau rataciti de-a binelea si degeaba se izolau pentru ca nu ajungeau nicaieri fara Hristos si invataturile sale si deseori daca nu se intorceau in lume "dezamagiti" erau gasiti morti prin diverse vagaune.
Andrei, am citit si eu de astfel de pustnici prin muntii de la noi dar niciodata nu am stiut ce se intampla cu ei cand mor? Ei stiu dinainte ca vor muri si coboara in vreun sat, sau are cineva descoperire ca va muri si merge sa il ingroape? Niciodata nu m-am dumirit. Tu ai aflat ceva si in sensul asta? Ah, si am citit ca in unele locuri se lasa biserica deschisa peste noapte ca ei sa vina si sa ia Impartasania. Mi s-a parut ciudat ca practica ortodoxa, tu ai auzit ceva in sensul asta?
Vechi 21.01.2011, 20:19:46
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Implicit

Se pare ca ati cazut in derizoriu si acest topic s-a transformat intr-un fel de "Click" si "cancan".

Din cate citesc, de fapt d-na Adriana3 nu cunoaste nimic despre ortodoxie. Cand cineva spune ca in Biblie sunt greseli , deja e departe de tot de ortodoxie. Ca si acei pretinsi preoti ortodocsi din occident. Gandire sectara, ba mai rau, si gandire paparazzica...
Vechi 21.01.2011, 20:34:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Se pare ca ati cazut in derizoriu si acest topic s-a transformat intr-un fel de "Click" si "cancan".

Din cate citesc, de fapt d-na Adriana3 nu cunoaste nimic despre ortodoxie. Cand cineva spune ca in Biblie sunt greseli , deja e departe de tot de ortodoxie. Ca si acei pretinsi preoti ortodocsi din occident. Gandire sectara, ba mai rau, si gandire paparazzica...
Ati inteles gresit, nu Biblia este gresita, ci in Biblie sunt oameni care au facut si greseli. Dumneavoastra nu cunoasteti suficient Biblia. Una din greseli este vadita de Iisus insusi, alta de Sf. Ap. Pavel, dar nu in sensul ca interpretez eu ca ar fi greseala, ci se pronunta EI in aceasta directie, atunci cand Iisus ii zice Sf. Ap. Petru sa nu mai numeasca necurat ceea ce El a curatit, cand Sf. Ap. Pavel zice ca i-a stat impotriva lui Petru si relateaza toata intamplarea etc. Dumneavoastra cunoasteti aceste parti din Biblie? Stiti despre ce este vorba? Pentru ca sfintii au facut si greseli iar aceste greseli omenesti sunt trecute in Biblie. Nu Biblia este gresita chiar dimpotriva, este foarte bine ca a trecut in ea si greselile ca sa vedem ca om fara greseala nu exista, iar asta a spus-o oricum si Sf. Ap. Pavel! A spus ca cine zice ca nu are greseala, minte! Iar cuvintele lui s-a hotarat sa fie trecute in Biblie ca sa stim cu totii ca om fara greseala nu exista, fara sa insemne asta ca Biblia este gresita! Biblia face foarte bine ca arata ca nu exista om fara greseala, si face foarte bine ca relateaza greseli de ale sfintilor vadite ori de Iisus ori de alti sfinti! Dumneavoastra confundati termenii. Este ca si cum eu va spun ca la Tribunal merg oamenii care fac raul pentru a fi judecati iar Dumneavoastra trageti concluzia ca eu as fi judecat Tribunalul ca fiind ceva rau sau plin de oameni rai...

Last edited by Adriana3; 21.01.2011 at 20:38:52.
Vechi 21.01.2011, 20:43:30
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,adrianaamz

Citat:

adrian,de ce dai calificative?esti sigur de fapte?cunosti persoana?ii stii gandurile?ai cunostinta de absolut totul de persoana respectiva,oricum io ma indoiesc?si aprepo,dumnezeu este adevarul,poti spune ca in biblie se face referire la ortodoxi?carte,capitol si verset.
Vechi 21.01.2011, 20:59:00
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Adriana din cate stiu eu Adrian e preot! Iate uita cum mai sare la gat si codana! Adriana din cate stiu eu ai scris mai demult ca biblia are greseli!
Apoi protestantii (codana e protestanta pun mana in foc numai o preotestanta pune astfel de intrebari aiurea) nu cred in faptele lor deoarece cred ca sunt condusi in tot cea ce fac de Dumnezeu!
In privinta femeii Nt (Adriana tu spui de Pavel ca gresea in privinta femeilor in biserica ) Nt e categoric. Desigur daca spunem ca Pavel a gresit ... Atunci de ce mai consideri ca Nt nu are greseli daca Pavel a gresit?
Eu ma retrag. Cat despre Andrei poate nu am inteles eu ce vrea sa spuna...E o moda in a te spovedii cat mai des dar bine e sa te spovedesti o ndata si bine!
Doamne mare e gradina Ta spune ca e ortodoxa (codana) dar vrea sa vada unde se spune ca in biblie se face referire la ortodoxi?carte,capitol si verset. Poate e ortodoxa ca inca nu s-a botezat la neoprotestanti dar deja danseaza cu ei.
P.S. as face pariu ca femeia danseaza cu penticostali...

Last edited by bairstow; 21.01.2011 at 21:03:39.
Vechi 21.01.2011, 20:59:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Vezi ca aceasta fraza o pot folosi oamenii si la justificarea lesbianismului si a homosexualilor!
Am tot ezitat daca sa raspund la asa ceva sau nu, dar cum ideea a trecut prin mintea a cel putin doi crestini, pana la urma m-am hotarat sa raspund. Hristos este mirele iar Biserica este mireasa, in biserica sunt si barbati, deci raportat la Hristos acesti barbati crestini sunt mireasa. Justifica asta homosexualitatea? Nu! Pentru ca aici este vorba de raportarea la Hristos, adica o raportare duhovniceasca, dupa cum vedeti, in Hristos, atat barbati cat si femei sunt mirese, deci nu mai exista barbati si femei in Hristos, exista mirese care sunt salvate de mirele lor Hristos. Iar miresele sunt si barbatii si femeile. Daca o femeie ar fi preot, tot Iisus ar fi Mirele, si tot mirese ar fi toti ceilalti. In acest sens duhovnicesc nu mai exista barbat si femeie. In viata in doi insa, acolo unde intervine relatia trupeasca, acolo sigur ca exista barbat si femeie, asa cum, daca doriti sa mergeti in Grecia nu o sa spuneti ca nu mai exista pe harta din cauza ca Sf. Ap. Pavel a zis ca in Hristos nu mai exista nici grec si nici evreu. Existenta fizica este una, si cea duhovniceasca este alta. Ori rolul preotului nu este un rol fizic, nu-i preot ca sa care bolovani in spinare si ca atare o femeie nu poate fi preot pentru ca nu are suficienta forta fizica sa care bolovani. Din punct de vedere fizic sigura ca exista barbatul care are forta fizica si femeia care are forta de a da viata. Duhovniceste insa sunt amandoi mirese, amandoi au nevoie de Hristos pentru a se mentui, amandoi primesc darurile Duhului Sfant prin credinta etc. Duhovniceste nu se poate incuraja homosexualitatea pentru ca duhovniceste toti oamenii suntem chemati sa ne iubim unii pe altii, toti, si nu femeile pe barbati si invers, ci si barbatii pe barbati si femeile pe femei. Asta duhovniceste, fara sa insemne ca suntem homosexuali, sau alte grozavii. Trupeste insa este alta treaba. Functia de preot insa nu este una trupeasca, nu este o munca fizica si cu contacte fizice cu sexul opus, Doamne fereste!! ci una duhovniceasca, de asta in Hristos nu mai exista decat mirese.
Vechi 21.01.2011, 21:12:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Adriana din cate stiu eu Adrian e preot! Iate uita cum mai sare la gat si codana! Adriana din cate stiu eu ai scris mai demult ca biblia are greseli!
Apoi protestantii (codana e protestanta pun mana in foc numai o preotestanta pune astfel de intrebari aiurea) nu cred in faptele lor deoarece cred ca sunt condusi in tot cea ce fac de Dumnezeu!
In privinta femeii Nt (Adriana tu spui de Pavel ca gresea in privinta femeilor in biserica ) Nt e categoric. Desigur daca spunem ca Pavel a gresit ... Atunci de ce mai consideri ca Nt nu are greseli daca Pavel a gresit?
Eu ma retrag. Cat despre Andrei poate nu am inteles eu ce vrea sa spuna...E o moda in a te spovedii cat mai des dar bine e sa te spovedesti o ndata si bine!
Pai este foarte simplu. Hai sa iti arat altfel. Scrie tu o carte care sa contina fapte adevarate si in care sa arati cum un om a gresit ceva si cum apoi, dupa ce a mai crescut in intelepciune, a corectat ceea ce gresise anterior. Daca tu scrii aceasta carte si faptele pe care le relatezi in ea sunt adevarate, inseamna ca este cartea gresita din cauza ca relateaza greselile unor oameni? Asa si cu Biblia, este o carte in care sunt relatate fapte iar autorii faptelor au facut si greseli care apoi au fost corectate. Asta nu inseamna ca Biblia contine greseli, ci contine fapte reale ale unor oameni care au mai si gresit. Iar acesti oameni au fost sfintiti de Dumnezeu. Si unul dintre ei zice clar ca nimeni nu este fara de greseala, deci nici ei, singurul fara greseala fiind Iisus Hristos. Nu vad ce este atat de complicat.
Sau sa te intreb altfel: Petru a gresit cand s-a lepadat de Hristos? Nu poti sa zici ca nu a gresit, si este trecuta in Biblie greseala lui. Asta nu inseamna ca Biblia contine greseli! Si cand s-a lepadat, inca nu primise Duh Sfant, dar Biblia arata ca a mai gresit si dupa, relateaza aceste greseli. Asta nu inseamna nici ca Biblia este gresita si nici ca Petru nu a fost sfant din cauza ca mai si gresea. Daca ar fi sfinti doar oamenii fara greseala, pai cine ar mai fi sfant avand in vedere ca minte cel care zice ca este fara greseala, dupa spusele Sf. Ap. Pavel?

Daca Adrian este preot, pai ferice de el ca este! Sa il binecuvinteze Domnul sa fie un preot bun!! Si inseamna ca dansul stie mai bine ca oricare altul dintre noi ce binecuvantare este sa fie preot si tocmai de aceea, daca are iubire, nu ar trebui sa fie egoist si sa lase si pe altii sa se bucure de aceasta binecuvantare. Sau daca altceva ai vrut sa imi spui cu aceasta remarca, te rog sa imi specifici mai clar.

Last edited by Adriana3; 21.01.2011 at 21:17:11.
Vechi 21.01.2011, 21:40:36
Banned

Implicit

Citat:
Daca Pavel se "razgandeste" de la o epistola la alta, de fapt Dumnezeu se razgandeste (caci Hriostos e autorul Scripturilor, iar Pavel si apostolii si proorocii sunt doar organele umane prin care Scriptura a fost data oamenilor) si ajungem acolo unde v-am spus : ca de fapt nu e nici un Dumnezeu.
Nu stiu daca sunteti preot asa cum a spus unul dintre interlocutori, dar daca sunteti, atunci merita un raspuns aceasta fraza la care am ignorat sa raspund.

Incercati sa va transpuneti in lumea de acum 2000 de ani si sa v-il imaginati pe Saul copil, Saul adolescent, Saul care invata Textele Sacre, Saul fascinat de Dumnezeu, Saul care se imbiba de cultura evreiasca si de Legea lui Moise si de tot ceea ce se intampla in Ierusalim dar si in diaspora in care traia, Saul fidel lui Dumnezeu si hotarat sa Il serveasca la sange. Ati reusit pana aici? V-il imaginati? Imbibat pana la refuz cu cunostintele Vechiului Testament si cu ideea ca TOT ce scrie acolo este cuvantul si voia lui Dumnezeu pentru poporul ales? Ei, si acum iata, vine o veste ca niste evrei s-au desparit de credinta adevarata aparata de mii si mii de ani, ca au constituit un fel de secta care propovaduieste un alt Dumnezeu, care propovaduieste un oarecare Iisus mort si cica inviat. Ce face Saul? Plin de zel, imbibat de ideile lui evreiesti, sare sa ii prinda pe acesti crestini neintelegand nici el ca de fapt era Mesia vestit exact de Vechiul Testament pe care il cunostea atat de bine si il apara la sange. Dar iata ca este orbit, acest Iisus este viu, la simpla lui intrebare "Saule, Saule, de ce ma prigonesti" el simte instantaneu ca este Domnul pentru ca intrebarea lui nu a fost :"dar cine esti?" ci a fost "cine esti Doamne?". Trei zile sta orb in rugaciune si ce se intampla in acele zile? Va puteti imagina ca Dumnezeu sterge creierul lui Saul devenit Pavel asa cum stergem noi hard diskul pentru a pune in creierul lui dintr-o data toate ideile de crestin? Nu cred ca va puteti imagina asa ceva, va puteti insa imagina cum Pavel ia contact cu comunitatea crestina care la inceput tot din evrei ca si el era formata, cu aceleasi principii evreiesti de necuratie, de femeia care nu trebuie sa se intereseze de religie etc. Si tot vorbind, tot in rugaciune, tot predicand, si iar rugaciune etc, incetul cu incetul formeaza comunitatile crestine, de-a lungul a luni si ani de zile, le trimite scrisori de imbarbatare, le mai da cate un sfat, le mai spune cum sa se comporte, si totul pe masura ce si el avanseaza tot mai mult in cunosterea lui Hristos, cum s-ar zice intr-o oarecare masura cresc impreuna in credinta doar ca el are o viteza mai mare de crestere, care pana la urma il poarta pana in Cerul al treilea, si vazand alcatuirea cereasca intelege ca in Hristos nu mai exista nici barbat si nici femeie. Nu este vorba ca s-a razgandit, pur si simplu a plecat de la o conceptie evreiasca ca si cele ochi pentru ochi si dinte pentru dinte, pentru a ajunge la intelegerea acelei iubiri nemarginite in care totul se scufunda si astfel nu mai exista nici barbat si nici femeie, nici grec si nici evreu, nici sclav si nici stapan, ci toti invaluiti de marea iubire a lui Hristos in care toti isi slujesc unul altuia din iubire. Si iata cum trimite o alta scrisoare cu cele revelate. Iar aceste scrisori, atat cele mai de la inceput cat si cele de la sfarsit, au fost stranse si pastrate pana astazi in cartea care a luat numele de Noul Testament. Acum poate ati inteles mai clar. Nimeni nu a putut vreodata sa se culce seara necrestin si sa se trezeasca dimineata crestin, sau sa plece la botez necrestin si dupa botez paf! toata intelepciunea crestineasca inmagazinata dintr-o data in cap, cu toate cunostintele crestinesti la perfectie. Ci totul se face in timp, la unii mai repede si la unii mai incet, dar in timp, si timp nu inseamna trei zile sau o luna, ci inseamna ani si ani de zile, asa ca la inceput este mai imperfect iar la sfarsit tot mai perfect, fara sa insemne asta ca ne-am razgandit fata de ideile avute la inceput, ci doar ca am crescut in intelegere si credinta...

Last edited by Adriana3; 21.01.2011 at 21:55:01.
Vechi 21.01.2011, 21:48:55
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Daca cumva citesti si aceste randuri, cine l-a tinut in brate pe pruncul Iisus in primele 40 zile de viata cand, conform legii evreiesti, femeia era considerata necurata? Asta doar ca sa vezi ca la evrei copiii erau vazuti atat de necurati ca puteau fi atinsi de mamele lor chiar si in perioadele de "necuratie" (adica 14 zile pe luna) cand nimeni nu avea voie sa atinga nici macar locul pe care stateau ele. Bine ca nu au stiut ei ca Sfanta Fecioara il atingea pe Dumnezeu in fiecare luna in acele perioade ca i l-ar fi luat sistematic asa cum face biserica ortodoxa romaneasca cu femeile. Iisus a curatit toata lumea asta, a zis sa nu mai numeasca nimeni necurat ceea ce
Dupa atatea pagini de elucubratii (colaps are dreptate - topicul acesta trebuie sters) aceasta postare mi-a displacut in mod aparte..

De unde ai dedus tu ca Sfanta Maica a Domnului era "necurata" dupa nastere?
Nu era necurata dupa nastere, nasterea s-a produs "fara stricaciune", pruncul Iisus a fost nascut de la Sf. Duh etc.
Ce ai gasit tu in comun intre nasterea Mantuitorului si o nastere oarecare, incat sa aduci argument ca daca Sf. Maica a Domnului l-a tinut pe Pruncul Sfant, atunci si noi am fi ca ea.. sau cum?

Cred ca aici rezida problema ta: nu ai evlavie, habar nu ai ce este aceea sfintenie.
Subiect închis

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04