![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Am si o intrebare indiscreta la care evident poti sa nu raspunzi. Cam cati bani dai la biserica pe luna/an? Sau cati bani crezi ca da un crestin in medie la biserica? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu văd de ce ar fi o întrebare "indiscretă". Eu dau mai puțin decât ar trebui și mai puțin decât aș dori. Și dintre toți banii pe care îi dau, sunt cei după care îmi pare cel mai puțin rău.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se pare ca aici avem de-a face cu un domn de stiinta. Ei bine, domnule de stiinta, citeste cartea Zero - biografia unei idei periculoase, a matematicianului Charles Seife si o sa intelegi ce-am vrut sa spun. Pana atunci, fii rau, da bun! Si inca ceva: da-mi exemplu de o demonstratie matematica ce nu are logica. Last edited by razvan_andrei; 11.01.2011 at 01:18:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă Dumnezeu există și L-am slujit, am câștigat totul. Iarăși, nimic mincinos. Dacă Dumnezeu nu există și L-am slujit, nu am pierdut nimic. Nici aici nu e nimic mincinos. Atrag atenția că ai2 minte, conștient sau inconștient, fiindcă i s-a demonstrat de mai multe ori un lucru și continuă să repete aceleași minciuni, în speranța poate că o minciună repetată devine adevăr.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ultima e insa trasa de par. Si am mai scris si repet pana intelegi. Daca crezi si nu exista pierzi timp, bani si sansa sa te bucuri de singura viata pe care o ai. Asadar, varianta a treia este mincionoasa. Uita-te cati bani se baga in biserici si uita-te ca unii se arunca de la balcon pentru ca se iau bani de la copii. Chiar n-am pierdut nimic? Nu avem o tara civilizata pentru ca suntem creduli si tu chiar nu realizezi ca am pierdut foarte mult? Mai evident de atata mai greu. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrebarea cu banii vroia sa evidentieze faptul ca daca tu crezi si nu exista D-zeu sau exista si il cheama altfel, ai pierdut ceva mai mult decat nimic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Pe lângă această ipocrizie, faci greșeli de logică. Ți-am mai spus dar fiindcă te faci că plouă și repeți aceleași minciuni trebuie să-ți repet: dacă nu există Dumnezeu, nu există nimic pe lumea cealaltă. Dacă nu există nimic pe lumea cealaltă și dispari, nu mai contează dacă te-ai bucurat sau nu de viață, nu mai contează nimic. Tu repeți aceeași prostie fiindcă în subconștientul tău, în ciuda a ceea ce spui, tu crezi că totuși vei trăi veșnic și te vei bucura de faptul că ți-ai trăit și viața de acum. Greșeală de logică penibilă. Și asociezi slujirea lui Dumnezeu și sacrificarea vieții de acum cu anostitatea, ceea ce este o idee preconcepută și falsă. Așa cum spune Domnul Hristos în evanghelie, este un paradox: atunci când renunți la lucruri pentru Dumnezeu te îmbogățești, și nu numai în planul veșnic viitor ci și în cel de acum: Iisus i-a răspuns: Adevărat grăiesc vouă: Nu este nimeni care și-a lăsat casă, sau frați, sau surori, sau mamă, sau tată, sau copii, sau țarine pentru Mine și pentru Evanghelie, Și să nu ia însutit - acum, în vremea aceasta, de prigoniri - case și frați și surori și mame și copii și țarine, iar în veacul ce va să vină: viață veșnică. Citat:
Și ce minciuni am spus? Iar apelul din sfârșit ce e, o nouă încercare de manipulare? Vrei să pari sincer?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Creștinul dă oricum mai puțin la biserică decât pe haine sau bere, ciocolată, ce pofte are el. La biserică dă doar 1 leu, dar dacă îi este poftă de ceva mai scump, nu ezită să-l cumpere. Deci putem spune că oricum la biserică suntem mai zgârgiți.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar de ce nu evidentiezi ca daca Exista Dumnezeu, dupa ce mori pierzi mai muuult decat cativa bani, poate iti pierzi chiar sufletul. (am zis poate (da sau nu) sa nu intelegi ca te condamn eu in vreun fel) |
|