![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ceea ce se practica in adunarile penticostale nici ca poate fi vorba de darurile Duhului Sfant...din cati penticostali cunosc toti sunt atat de rai ca sigur il intrec pe satana (exceptie 2-3 cazuri). Daca le ceri ajutorul iti intorc spatele...pe la spate te barfesc si te fac in tot felul...etc. Sunt oare acestia copiii lui D-zeu? Ma indoiesc... Citat:
Eu nu stiu ce fac penticostalii in adunare, am trecut pe langa una si am auzit strigate acolo si cineva imi zice- vorbesc in limbi- si spun drept, m-am speriat la inceput. Am fost la inmormantare (doar la una-ca mi-a ajuns) si in loc sa aud ceva bun, am auzit vorbindu-se de ortodocsi si de invatatura lor...nimic legat de mort sau de D-zeu. Si...ii vad in fiecare zi, fiindca traiesc in mijlocul lor si-i aud si ii vad cum se comporta. Eu nu le port grija penticostalilor, ci imi apar credinta cu argumente din viata Adunarilor lor... ... eu nu port de grija nimanui, doar ca vreau sa spun cat de "mantuiti" sunt penticostalii... ... eu, drept sa-ti spun , sunt un biet pacatos care cauta sa dobandeasca mantuirea, si nadajduiesc ca pana la sfarsitul vietii sa obtin ce doresc.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dumnezeu sa te ajute si pe tine si pe mine...si pe noi toti!
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Adevarul despre vorbirea in limbi.
Anul trecut , intamplarea a facut sa ajung la o adunare a penticostalilor invitata fiind de cineva apropiat mie. M-am dus din pura curiozitate. Am sa relatez aici exact momentul in care pastorul a spus: Acum sa ne rugam. In acel moment toata lumea s-a ridicat in picioare. pastorul a inceput ceva sa murmure. Eu fiind prea departe de scena nu am putut deslusi ce spunea. In acel moment toti au inceput sa murmure ceva in cor. Treptat murmurul a crescut in intensitate si a ajuns pana la strigat. Am fost atenta la cei de langa mine. Din cand in cand auzeam un ``doamne`` strigat sau in general vaiete si tipete de-a dreptul. A continuat asa timp de un minut dupa care incet dinspre tribuna spre spatele salii a inceput sa coboare ca intensitate pana s-a oprit. Va spun acum urmatoarele aspecte pe care le-am sesizat. - Pastorul conducea asistenta. el dadea tonul si el oprea ruganciunea ca la un semn. Ca si cum ar fi fost un dirijor ce isi conducea coristii. Prin glasul sau incepea incet , pana la strigat dupa care reducea pana la oprire. ceilalti il imitau intocmai. - toti spuneau ce le venea in minte in acel moment, iar daca nu le venea nimic in minte strigau sau se vaitau. - persoana care m-a invitat si care a fost langa mine, o cunosc foarte bine, are zeci de pacate pe suflet, e o persoana nu cu prea multa scoala, de cultura medie spre joasa, in varsta, care la tinerete a facut o gramada de rele. privind in clipa aceea la aceasta persoana m-am gandit unde era duhul acolo? ca auzeam doar un doamne, aoleu, sau vai si murmur. concluzia mea este ca vorbitul in limbi nu este altceva decat faptul ca in timpul cand pastorul comanda rugaciunea toti isi lasa mintea libera si spun ce le vine atunci in minte, iar aici intervine diferenta , pentru ca sunt fiecare minti diferite si deci scot cuvinte, sunete diferite. Totul este alimentat de psihoza si manipulare a mintii omenesti iar acestea sunt uneltele diavolului. Adunarea imbraca forme frumoase, muzica diversa, de diverse genuri cu versuri crestine, un fel de spectacol si mici cuvantari. pe un ecran urias sunt proiectate versete din Biblie. Cam atat. Trebuia diavolul sa imbrace totul in ceva frumos ca daca s-ar fi aratat urat si hidos in fata adunarii toti ar fi fugit. Semnele pentru care eu cred ca sunt eretici: - muzica laica cu versuri crestine - blasfemia Scripturii - psihoza si manipularea mintii omenesti - uneltele diavolului - aceea vorbire in limbi, nu este o vorbire in limbi, de fapt este lasarea libera a mintii si insiruirea de catre persoana in cauza a tot ce ii vine in minte in acel moment: cuvinte disparate, tipete, strigate, vaiete, care nu poate fi considerata o limba. faceti urmatorul experiment acasa: puneti casetofonul pe inregistrare. inchideti ochii , imaginati-va ceva legat de credinta si lasati mintea libera. Apoi spuneti cu voce tare tot ce va vine in minte , repede, fara pauze, chiar si silabe, sau sunete, sau tipete. Apoi ascultati. pare o limba proprie nu? este limba mintii d-vstra lasata libera fara indrumarea constintei. Asta este adevarul. fireste se obtine prin exercitiu. doar ei exerseaza de fiecare data la adunare, ani in sir. Diavolul actioneaza atunci cand iti lasi mintea condusa de el. Nici unul din sala nu avea ochii deschisi in acel moment, semn ca imaginatia lucra. Prin deschiderea ochilor mintea se trezeste. Pastorul manipuleaza intreaga asistenta, mental. prin doctrina lor, le vinde oamenilor o asa zisa mantuire mult mai usor de obtinut , de catre oricine, indiferent de multimea si gravitatea pacatelor. Oamenii cu suflet mai slab se lasa usor pacaliti. Sunt in general cei care au foarte multe pacate si care isi doresc mantuirea pe o cale mai usoara. mai sunt cei fara scoala care sunt incantati de spectacolele lor si care nu au o cultura religioasa bogata. Si in final sunt cei care cu buna stiinta sunt acolo din diferite interese. Nimic comun cu Duhul Sfant si cu adevarata credinta. Fereasca Bunul Dumnezeu pe toata lumea de eretici , unelte de pierzanie. |
|
|||
|
|||
![]()
Frumoasa expunere, dar pretentios intitulata " Adevarul despre vorbirea in limbi". Ce ai expus tu este cel mult o parere personala, desi e condimentata cu idei culese de prin alte parti. Adevarul despre vorbirea in limbi se gaseste in Biblie, despre care tu nu ai scris nici un cuvant. Cam cat de importanta este pentru tine parerea lui Dumnezeu , scrisa in paginile Scripturilor?
Spui ca altii sunt usor de pacalit; dar pe tine ce te-a pacalit atat de usor sa arunci cu pietre in ceea ce nu cunosti? Banca in care stai nu e destul de incapatoare de sari in a altora? Mai sunt pe forum vreo doi cu asemenea obiceiuri, dar sunt baieti tineri si fara minte. De la o doamna ma asteptam la mai multa decenta. In fine, nu stiu daca am rabdare sa iau fiecare fraza in care ai distorsionat realitatea si sa ti-o arat. Mai bine analizeaza cine te-a pus sa scrii asa ceva si ce caracter cristic te mana din spate . ![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
nu ati vazut sau asistat la nici o slujba de exorcizare?
demonii (nu toti evident ca sunt de multe feluri) vorbesc si in limbi (vechi: greaca, latina... si in tiganeste si in draceste). ... alti demoni se manifesta ca diferite animale (cotcodacesc ca gainile, neacheza precum caii, suirea ca serpii...) alti demoni tac malc (desfranarea, avaritia...). sunt manifestari reale fratilor pe care le puteti vedea in realitate in Biserica Ortodoxa la slujbele de exorcizare (cele randuite de Sfantul Vasile cel Mare in special), dar si la Sfanta Litrughie. Bineinteles ca nu in toate Bisericile Ortodoxe ci doar in anumite locuri... harul Duhului Sfant exista si astazi in Biserica Ortodoxa si se manifesta dupa caz, daca este nevoie si in vorbirea in limbi, caz in care omul este pefect constient de ceea ce zice in mintea lui (cuvinte de slava la adresa lui Dumnezeu) insa nu isi da seama ca nu rosteste cu gura cuvinte in limba lui materna... dar repet este perfect constient de ceea ce zice si poate reproduce dupa aceea (daca nu este nimeni sa traduca). la cultul penticostal este o zarva si o harababura totala "cand ei vorbesc in limbi"... ceea ce contrazice Sfanta Scriptura: "27. Dacă grăiește cineva într-o limbă străină, să fie câte doi, sau cel mult trei și pe rând să grăiască și unul să tălmăcească. 28. Iar dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu. 29. Iar proorocii să vorbească doi sau trei, iar ceilalți să judece. 30. Iar dacă se va descoperi ceva altuia care șade, să tacă cei dintâi. 31. Căci puteți să proorociți toți câte unul, ca toți să învețe și toți să se mângâie. 32. Și duhurile proorocilor se supun proorocilor. 33. Pentru că Dumnezeu nu este al neorânduielii, ci al păcii. " I Corinteni 14,33 Last edited by Eugen7; 13.09.2010 at 09:57:31. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se crestineaza cineva prin aceste manifestari? Se iarta pacatele? Se linisteste mintea? Se pogoara Duhul Sfant si se umple fiinta de har? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine." 1cor 14:2 "Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește," 1 cor 14:4 Citat:
2. Nu are nici o legatura. Pacatele se iarta prin marturisire si pocainta. 3. Mintea este linistita atunci cand vorbesti in limbi. 4. Daca Duhul Sfant nu se coboara nu se poate vorbi in limbi prin Duhul Sfant. E logic. Si la apostoli a fost asa: intai S-a coborat Duhul Sfant si abia dupa aceea au inceput sa vorbeasca in limbi. Erau singuri in camera de sus si Ii vorbeau lui Dumnezeu. Abia dupa ce oamenii i-au auzit [se pare ca strigau cam tare, nu-i asa, dobrin?] s-au strans in jurul lor si se minunau. Dupa cum am mai explicat pe acest topic, [s-a discutat mult in urma] asa cum Dumnezeu a incurcat oamenilor limbile sa nu se mai inteleaga la turnul Babel, iata ca acum Dumnezeu da posibilitatea oricarui om sa poata intelege si vorbi limba altui popor asa cum o intelege El, fara translator. Desigur, aceasta se intampla la o scara mult mai mica, in functie de credinta fiecarui om. Asa cum Duhul Sfant vorbeste oamenilor in diferite limbi, asa da si credinciosului. E o caracteristica a Duhului Sfant care se rasfrange asupa credinciosului. Daca aceasta vorbire e talmacita prin darul de talmacire, vorbirea echivaleaza cu o proorocie. Daca nu este tradusa, ea ramane o rugaciune sau o proclamare a adevarurilor divine intr-o alta limba. Posibil ca oamenii sa nu o inteleaga, dar fiintele ceresti transcend limbile si inteleg ceea ce se spune. Nu neg ca exista cazuri de vorbire in limbi neautentica la penticostali. Fiecare Biserica are problemele ei. Insa nu e corect sa generalizam.
|
|||
|
|||
![]()
Aș vrea să văd măcar câteva înregistrări ale unor evenimente de vorbire în limbi în cazul unor penticostali ! Mă îndoiesc destul de tare despre așa ceva, pentru că am văzut anumite înregistrări pe internet dar nu sunt sigur dacă acelea chiar sunt vorbire în limbi și dacă chiar sunt la penticostali.
|
|
|||
|
|||
![]()
Din cate am vazut eu pe you tube, nu recunosc asa ceva in Biserica mea. Si nu stiu daca gasesti inregistrari de care cauti. Nu sta nimeni sa-si inregistreze rugaciunile [fie ele si in limbi] si sa le puna pe net...cu ce scop, de fapt? Rugaciunea este o comunicare intre om si Dumnezeu, nu e pentru show sau pentru a demonstra ceva.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|