Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2010, 15:30:09
fbronnie
Guest

Implicit Care e faza?

Si maine pe ce vei fi suparata?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 16:20:00
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fbronnie Vezi mesajul
Si maine pe ce vei fi suparata?
Observ ca toate raspunsurile tale sunt contradictorii... Ar trebui sa fii si tu suparat(a) pentru faptul ca avorturile Il mahnesc foarte mult pe Dumnezeu si ne aduc suferinta ca neam...
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 16:21:32
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Observ ca toate raspunsurile tale sunt contradictorii... Ar trebui sa fii si tu suparat(a) pentru faptul ca avorturile Il mahnesc foarte mult pe Dumnezeu si ne aduc suferinta ca neam...
Totusi statisticile nu arata ca pedeapsa neamurilor este proportionala cu nr de avorturi! poate chiar nu au legatura!
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 16:44:38
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Totusi statisticile nu arata ca pedeapsa neamurilor este proportionala cu nr de avorturi! poate chiar nu au legatura!

Da, adevarat! Sunt mult mai multe avorturi decat pedepsele Lui Dumnezeu! Dumnezeu inca mai asteapta sa ne trezim! Cat despre a nu avea nicio legatura cu suferinta neamului, ma indoiesc deoarece crima este crima si nimeni nu are dreptul sa priveze un suflet de viata si lumina! Nu as vrea sa devenim un popor care sa innoate in sangele propriu...
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 14:58:13
adela88 adela88 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.01.2010
Implicit

http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou32.htm

ce parere aveti?
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 15:38:36
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ..

Citat:
În prealabil postat de aurel1211 Vezi mesajul
O statistica arata ca o femeie din Romania ajunge in timpul vietii sa faca 5 avorturi .
Sursa TVR1
Te referi la avorturile de care stiu femeile. Sunt femei care au facut si 30 de avorturi (de care stiu). Dar ce ne facem cu acele pe care nu le stiu, care se produc datorita anticonceptionalelor? Sunt femeie care folosesc anticonceptionale toata viata,si pot ajunge la 150 de avorturi. (numai din anticonceptionale).

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 15:49:49
andrei25's Avatar
Senior Member

Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Madalina, parintii Bisericii, cei rasariteni, NU spun asa ceva.
Asta este o teorie catolica, si are la baza o dostrina despre pacatul originar care nu este recunoscuta de ortodocsi, aceea ca pacatul originar este un fel de vina pe care o mostenim de la Adam, si fara de care suntem destinati iadului (ea vine de la fer Augustin, desi el nu a formulat-o chiar asa).
Ortodocsii nu spun, cum au spus catolicii atata vreme, ca un copil mort nebotezat nu poate fi mantuit. Mantuirea lui este o taina, sigur, ea este altfel ca a noastra, dar daca te uiti la putinele scrieri amle parintilor despre acest subiect, vezi ca nici nu isi pun problema ca un copil mort inainte de termen nu ar ajunge la Dumnezeu (este o scriere a sfantului Grigorie de Nissa in acest sens).
Faptul ca un om ajunge in rai nu este un motiv sa il omoram! Altfel, ar fi un lucru bun sa strangem de gat copilul imediat ce-l scoatem din scristelnita, nu?
Un copil mort nebotezat este nascut cu pacatul originar, insa ce inseamna asta? Ca este nascut sa moara, este nascut cu o slabiciune a firii care il va impinge spre pacat si il desparte de Dumnezeu, daca creste si ajunge capabil sa pacatuiasca. Insa daca moare, relatia lui cu Dumnezeu se va desfasura pe alte cai, necunoscute noua.
Fani, atunci de ce dreptii din Vechiul Testament au stat in iad, pana la Invierea Mantuitorului? Nu datorita pacatului neascultarii al protoparintilor Adam si Eva?

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 15:55:34
andrei25's Avatar
Senior Member

Implicit ..

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Imi pare rau ca iar te contrazic (te rog, Madalina, nu o lua personal)
Nu asta este subiectul deci am sa spun numai doua lucruri:

- anticonceptionalele bazate pe hormoni imiedica 1) ovulatia - deci nu se poate produce fecundare 2) daca totusi ovulatia se produice (in cazuri foarte rare), mai impiedica si circulatia spermatozoizilor pana la ovul si doar in ultimul rand 3) daca aceste doua se poduc totusi, este adevarat ca pot avea ca efect si impiedicarea nidarii oului fevundat (ce zici tu, ca este eliminat apoi), dar asta in cazuri foarte rare. Deci nu se poate spune ca asta este efectul dorit si care vine automat din folosirea lor. De altfel, daca nu iei contraceptive si ai viata sexuala, sunt eliminati foarte des zigoti in primele zile (inainte de nidare), fara sa stim. Mult mai des decat cazurile astea rare de care ziceam.
Insa da, este pentru unii un argument impotriva anticonceptionalelor.
Nici eu nu sunt hotarate ce gandesc despre asta - oscilez. Insa stiu ce cred despre ideea de a limita numlarul nasterilor intr-un moid neabortiv: dupa este acceptabila in diverse situatii, ca boala, pericolul de moarte, si altele.

- Nu pentru asta Onan a fost judecat, ci pentru ca a calcat legea leviatului, refuzand sa ii dea copii fratelui lui; pentru evrei, era foarte impotant ca linia unei familii sa nu fie intrerupta, pentru ca fagaduinta catre Israel depindea de asta. Casatoria crestina este altfel.

Altfel, mi-am spus parerea despre contraceptie in alta parte, foarte la inceput cand am intrat pe forum, si ar fi mai bine sa nu ne mai intindem aici despre asta. Daca vrei putem relua un vechi fir.
Fani, anticonceptionalele sunt 100 % avortive. Medici renumiti au demonstrat asta. Ca tu vrei sa crezi ce scrie pe acel prospect, foarte bine, dar alea sunt minciuni. Mint ca sa faca bani din anticonceptionale. Cea mai profitabila afacere din lume e cea farmaceutica (anticonceptionalele sunt pe primul loc detasat).

Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 16:00:07
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Fani, anticonceptionalele sunt 100 % avortive. Medici renumiti au demonstrat asta. Ca tu vrei sa crezi ce scrie pe acel prospect, foarte bine, dar alea sunt minciuni. Mint ca sa faca bani din anticonceptionale. Cea mai profitabila afacere din lume e cea farmaceutica (anticonceptionalele sunt pe primul loc detasat).
Daca totul este avortiv, ii rog pe barbati sa formeze un rind si sa treaca frumusel la VASECTOMIE care nu mai este avortiva ci doar opritoare de productie de sperma.

Deci curaj! ..Destul s-au sacrificat femeile!
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 16:02:47
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Te referi la avorturile de care stiu femeile. Sunt femei care au facut si 30 de avorturi (de care stiu). Dar ce ne facem cu acele pe care nu le stiu, care se produc datorita anticonceptionalelor? Sunt femeie care folosesc anticonceptionale toata viata,si pot ajunge la 150 de avorturi. (numai din anticonceptionale).
Avortul, chirurgical sau in urma anticonceptionalelor si eutanasia sunt haine perfide in care se invesmanteaza, aratandu-se omului de astazi, CRIMA. Multi s-au obisnuit cu ea, vazand-o imbracata asa, deoarece nu-si mai dezvaluie toata uratenia sa. Se vrea fireasca.

Insa omul care se vrea si se considera fiu al lui Dumnezeu, stie ca ea "umbla cu cioara vopsita ...".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cele mai sarace tari din Europa sunt cele crestine(ortodoxe) cocacoc Generalitati 70 15.10.2010 12:10:26
Ce sunt cele 7 plansuri roman2010 Generalitati 3 13.07.2010 18:53:35
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04