![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu-l accepti pe Dumnezeu ,caci te declari ateu, nu cred ca as reusi eu sa te conving . Cine crede in Dumnezeu nu o face [COLOR=purple]doar[/COLOR] ptr ca ai garanteaza altcineva existenta Lui. Pot sa-ti garantez eu pana maine ...daca nu exista in tine aceasta chemare spre EL , daca nu vrei sa-i simti prezenta, daca mai rau ai negi existenta , degeaba vorbim. La atitudinea asta ma refeream ..tu il negi pe Dumnezeu si vrei totusi sa vorbim despre EL..putem vorbi , nu-i bai , dar ma tem ca in contradictoriu deocamdata . Cine stie daca tot stai pe forumul asta poate te vei intoarce acasa ,adica la Dumnezeu ..nu exclud aceasta posibilitate si chiar ati doresc asta.. Reiau ideea , poti sa ajungi sa crezi in Dumnezeu prin marturia altora care L-au cunoscut (proorocii ,apostolii ) dar asta se intampla cand ai incredere in marturia lor , cand Adevarul lor este si al tau..cand il accepti cu tot sufletul. Credinta pe asta se bazeaza pe incredere. Ai intrebat ,, cum diferentiezi doua fapte bune, identice, facute de un ortodox si de un ateu . Din punctul meu de vedere nu exista diferenta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
http://www.infidels.org/library/mode.../atrocity.html
Te las sa te delectezi... |
|
||||||
|
||||||
![]()
Daca esti dragut sa te faci explicit, discutam, daca vorbesti de lucruri pe care doar tu le intelegi, atunci vorbeste cu tine si poate va lamuriti :)
Citat:
Citat:
Mama in general este condusa de instinct (la nivelul cel mai de jos) sau dragoste (spiritual vorbind). Citat:
![]() Citat:
Citat:
Eu unul cel putin nu vad in lumea de azi nici macar urma de instinct altruist pe care il predici matale, ci dimpotriva, iar asta explica de ce ateismul este o catastrofa ecologica in plan moral cu repercursiuni directe in plan social. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=1] Dacă o fată fecioară este logodită, și o întâlnește un om în cetate și se culcă cu ea[/SIZE]
[SIZE=1] să-i aduceți pe amândoi la poarta cetății, să-i ucideți cu pietre, și să moară amândoi: fata, pentru că n-a țipat în cetate, și omul, pentru că a necinstit pe nevasta aproapelui său. Să curăți astfel răul din mijlocul tău. [/SIZE][SIZE=1]Alte mizerii... [/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi credem ca exisa un "instinct" al binelui pus de Dumnezeu in om, tu crezi ca exista acest "instinct al binelui" dar are vreo legatura cu supravietuirea, e o chestiune evolutionista, ceea ce nu poti demonstra (in cazul omului), deci ramane un crez. Cu atat mai mult cu cat chiar un ateu afirma exact opusul, ceea ce ofera omului mai multe sanse de supravietuire este gena egoismului.. Vezi ca-ti contrazici idolul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[COLOR=#ccccaa]9[/COLOR][SIZE=1] omul care s-a culcat cu ea să dea tatălui fetei cincizeci de sicli din argint; și, pentru că a necinstit-o, s-o ia de nevastă, și nu va putea s-o gonească, toată viața lui. [/SIZE][SIZE=2][SIZE=1]si violul legiferat :)[/SIZE] [/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce faci domnu' ateu, derapeaza ratiunea? |
![]() |
Tags |
morala |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|