Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2009, 15:51:38
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu am nici o atitudine, nu inteleg despre ce vorbesti
Vrei sa zici ca daca stiai ca sint ateu dadeai alte raspunsuri?
Sau nu mai discutai deloc?
Bineinteles ca-ti dadeam aceleasi raspunsuri ..ideea e ca avem conceptii diametral opuse despre lume si viata si atat timp cat tu
nu-l accepti pe Dumnezeu ,caci te declari ateu, nu cred ca as reusi eu sa te conving .

Cine crede in Dumnezeu nu o face [COLOR=purple]doar[/COLOR] ptr ca ai garanteaza altcineva existenta Lui. Pot sa-ti garantez eu pana maine ...daca nu exista in tine aceasta chemare spre EL , daca nu vrei sa-i simti prezenta, daca mai rau ai negi existenta , degeaba vorbim.

La atitudinea asta ma refeream ..tu il negi pe Dumnezeu si vrei totusi sa vorbim despre EL..putem vorbi , nu-i bai , dar ma tem ca in contradictoriu deocamdata .
Cine stie daca tot stai pe forumul asta poate te vei intoarce acasa ,adica la Dumnezeu ..nu exclud aceasta posibilitate si chiar ati doresc asta..
Reiau ideea , poti sa ajungi sa crezi in Dumnezeu prin marturia altora care L-au cunoscut (proorocii ,apostolii ) dar asta se intampla cand ai incredere in marturia lor , cand Adevarul lor este si al tau..cand il accepti cu tot sufletul. Credinta pe asta se bazeaza pe incredere.

Ai intrebat ,, cum diferentiezi doua fapte bune, identice, facute de un ortodox si de un ateu .
Din punctul meu de vedere nu exista diferenta.
Vechi 25.05.2009, 15:52:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Deuteronom 20

[COLOR=#ccccaa]16[/COLOR][SIZE=1] Dar în cetățile popoarelor acestora, a căror țară ți-o dă ca moștenire Domnul, Dumnezeul tău, să nu lași cu viață nimic care suflă.
[/SIZE][COLOR=#ccccaa]17[/COLOR][SIZE=1] Ci să nimicești cu desăvârșire popoarele acelea, pe Hetiți, pe Amoriți, pe Canaaniți, pe Fereziți, pe Heviți, și Iebusiți, cum ți-a poruncit Domnul, Dumnezeul tău[/SIZE]

Asta e o revelatie?
Inca nu vad cuvantul "viol" ca despre asta vorbeai mai devreme.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 16:37:46
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
http://www.infidels.org/library/mode.../atrocity.html
Te las sa te delectezi...
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 16:39:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
despre purecisme, care spun ca nu exista decit morala crestina
Daca esti dragut sa te faci explicit, discutam, daca vorbesti de lucruri pe care doar tu le intelegi, atunci vorbeste cu tine si poate va lamuriti :)

Citat:
Are baze naturale

Uita-te in lumea animala, in lumea plantelor

Exemple sint cite doresti, am sa iti dau si eu cite doresti
Un exemplu din cel mai simplu este cooperarea dintre celule in organismul nostru.
Exemplu nepotrivit. La fel de bine puteai da exemplu de "cooperare" intre rotitele unui ceasornic.

Citat:
Altul este cooperarea mama-copil.
Serios? Unde este cooperarea? Un copil nu are optiuni pana la o anumita varsta si in general sunt limitate.
Mama in general este condusa de instinct (la nivelul cel mai de jos) sau dragoste (spiritual vorbind).

Citat:
Altul bacteriile din stomac si omul. Altul simbiotii. Altul florile si ginganiile sau pasarile. Altele zmeura si ursul. Sint nenumarate, bazate pe acelasi principiu.
Intr-un sens exemplele astea sunt bune, probabil la capitolul moralitate ateul se aseamana mai degraba cu o bacterie stomacala sau o zmeura, poate in unele cazuri mai evoluate cu ursul dar alea sunt rare.

Citat:
Cred ca nu ai inteles ca acest comportament nu e constient, se bazeaza pe niste legi oarbe si supravietuirea cu succes mai mare a celor care il aplica.
Se bazeaza pe instinct in cazurile enumerate de tine mai sus sau pur si simplu intamplare (bacteriile utile se dezvolta acolo "by design" pana la urma) si cum spuneam, in cazul omului exista ceea ce se numeste "instinctul binelui" pus de Dumnezeu, dar faptul ca ar avea vreun efect pozitiv asupra ratei de "supravietuire cu succes" in cazul celor care il manifesta mai trebuie sa demonstrezi daca vrei sa-i sugerezi origini alternative celei mentionate de mine.

Citat:
Intregul comportament uman se bazeaza pe aceasta regula. Trebuie doar sa largim cercul in care se aplica.
Pai largeste-l dar cu o logica din care sa se vada ca este mai mult decat un crez. Pana acum ai reusit doar sa demonstrezi ca esti un om tare credincios, chiar daca dumnezeul tau se numeste "instinctul" :)

Eu unul cel putin nu vad in lumea de azi nici macar urma de instinct altruist pe care il predici matale, ci dimpotriva, iar asta explica de ce ateismul este o catastrofa ecologica in plan moral cu repercursiuni directe in plan social.

Citat:
Ti-am dat si pot sa iti mai dau cu miile
Da, dar sper sa fie ceva mai inspirate decat cele de sus.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 16:40:14
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sia Vezi mesajul
Bineinteles ca-ti dadeam aceleasi raspunsuri ..ideea e ca avem conceptii diametral opuse despre lume si viata si atat timp cat tu
nu-l accepti pe Dumnezeu ,caci te declari ateu, nu cred ca as reusi eu sa te conving .

Cine crede in Dumnezeu nu o face [COLOR=purple]doar[/COLOR] ptr ca ai garanteaza altcineva existenta Lui. Pot sa-ti garantez eu pana maine ...daca nu exista in tine aceasta chemare spre EL , daca nu vrei sa-i simti prezenta, daca mai rau ai negi existenta , degeaba vorbim.

La atitudinea asta ma refeream ..tu il negi pe Dumnezeu si vrei totusi sa vorbim despre EL..putem vorbi , nu-i bai , dar ma tem ca in contradictoriu deocamdata .
Cine stie daca tot stai pe forumul asta poate te vei intoarce acasa ,adica la Dumnezeu ..nu exclud aceasta posibilitate si chiar ati doresc asta..
Reiau ideea , poti sa ajungi sa crezi in Dumnezeu prin marturia altora care L-au cunoscut (proorocii ,apostolii ) dar asta se intampla cand ai incredere in marturia lor , cand Adevarul lor este si al tau..cand il accepti cu tot sufletul. Credinta pe asta se bazeaza pe incredere.

Ai intrebat ,, cum diferentiezi doua fapte bune, identice, facute de un ortodox si de un ateu .
Din punctul meu de vedere nu exista diferenta.
Demersul meu e unul practic, incerc sa vad daca sistemele noastre morale se pot apropia, daca au ceva in comun.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 16:43:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
http://www.ateism.is.dumb.org
Te las sa te delectezi...
N-am gasit nicaieri unde Dumnezeu sa fi poruncit violul cum spui matale.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 16:46:01
topcat
Guest

Implicit

Citat:
[SIZE=1] Dacă o fată fecioară este logodită, și o întâlnește un om în cetate și se culcă cu ea[/SIZE]
[SIZE=1] să-i aduceți pe amândoi la poarta cetății, să-i ucideți cu pietre, și să moară amândoi: fata, pentru că n-a țipat în cetate, și omul, pentru că a necinstit pe nevasta aproapelui său. Să curăți astfel răul din mijlocul tău.

[/SIZE][SIZE=1]Alte mizerii...
[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 16:46:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Demersul meu e unul practic, incerc sa vad daca sistemele noastre morale se pot apropia, daca au ceva in comun.
Da, au. Credinta.
Noi credem ca exisa un "instinct" al binelui pus de Dumnezeu in om, tu crezi ca exista acest "instinct al binelui" dar are vreo legatura cu supravietuirea, e o chestiune evolutionista, ceea ce nu poti demonstra (in cazul omului), deci ramane un crez.

Cu atat mai mult cu cat chiar un ateu afirma exact opusul, ceea ce ofera omului mai multe sanse de supravietuire este gena egoismului..

Vezi ca-ti contrazici idolul.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 16:47:25
topcat
Guest

Implicit

Citat:
N-am gasit nicaieri unde Dumnezeu sa fi poruncit violul cum spui matale.
[SIZE=1]Dacă un om întâlnește o fată fecioară nelogodită, o apucă cu sila și se culcă cu ea, și se întâmplă să fie prinși,[/SIZE]
[COLOR=#ccccaa]9[/COLOR][SIZE=1] omul care s-a culcat cu ea să dea tatălui fetei cincizeci de sicli din argint; și, pentru că a necinstit-o, s-o ia de nevastă, și nu va putea s-o gonească, toată viața lui.

[/SIZE][SIZE=2][SIZE=1]si violul legiferat :)[/SIZE]
[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 16:47:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
[SIZE=1] Dacă o fată fecioară este logodită, și o întâlnește un om în cetate și se culcă cu ea[/SIZE]
[SIZE=1] să-i aduceți pe amândoi la poarta cetății, să-i ucideți cu pietre, și să moară amândoi: fata, pentru că n-a țipat în cetate, și omul, pentru că a necinstit pe nevasta aproapelui său. Să curăți astfel răul din mijlocul tău.

[/SIZE][SIZE=1]Alte mizerii...
[/SIZE]
Pai mizerie este cee ce afirmi matale ca vad ca nu esti capabil sa recunosti nici macar o secunda ca ai batut campii la chestiuna cu "Dumnezeu a poruncit violul".

Ce faci domnu' ateu, derapeaza ratiunea?
Reply With Quote
Răspunde

Tags
morala

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22