![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Mă interesează partea practică a Bisericii
1. de când se ajunează - Duminică după Vecernia Iertării ? 2. cât se ține post negru - fără apă - fără mâncare din Postul Mare, prima săptămână și săptămâna Patimilor ? Spre exemplu începi de Duminică seara și când mănânci prima masă ? Miercuri după Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite sau marți spre miercuri după ora 24:00 ? În unele parohii se ține Liturghia Darurilor la 8-9 în altele spre orele 16-17. Cât se ține ca să fie valid postul la cotele maximale ?
|
|||
|
|||
|
Nu stiu cine iti va raspunde , ca par chestii destul de specifice , si cei care intra sunt putini.
Pe mine m-ar interesa cum as putea sa ma abtin de la rau , ba mai mult ,cum sa fac binele. Adica mai exact sa identific raul din viata mea si sa ma abtin de la el. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pe mine practica mă interesa deși am văzut cărți cu bucate mănăstirești lângă ziare cu rebus, astrologie și alte acareturi, prin stații.
|
|||
|
|||
|
Revenind- conform învățăturilor în timpul săptămânii nu se mănâncă gătit cu ulei, e dezlegare la ulei doar sâmbăta și duminica.
Ce putem mânca fără ulei ? Am citit că se mânâncă doar o masă în zi, în principal niște pesmeți cu apă.
|
|||
|
|||
|
Rețete fără ulei - ciorba de legume cu ștevie:
https://www.youtube.com/watch?v=IINVp_Cegz8 Mi se par utile unele rețete postate de creștini.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 25.02.2026 at 10:08:27. |
|
|