Citat:
În prealabil postat de vasilescu65
1. Adam statea de vorba,direct, cu Dumnezeu. Noi trebuie sa citim Cuvantul lui Dumnezeu. Daca ne intereseaza sa-L cunoastem, sa stim voia Sa si sa ne putem feri de inselatorii.
|
Citat:
În prealabil postat de vasilescu65
2. Cine ti-a spus ca in viata de apoi (dupa inviere) nu vom mai citi? Te incurca rau cititul si studiatul.
|
Deci vezi ca esti incoerent, da?
Sau tu in viata de apoi nici macar la nivelul lui Adam nu te vei plasa?
Citat:
Asta arata preocuparea Domnului Iisus si a apostolilor de a veni cu argumente din Scriptura. Trebuie ca si noi sa cercetam si sa cunoastem foarte bine Cuvantul lui Dumnezeu.
|
Oh da.
Dar sa nu uitam ca mai erau doua categorii f. preocupate cu studiul Scripturii.
Te las pe tine sa ghicesti care sunt alea.
Citat:
Altfel, vom veni cu argumente de genul: "asa se face", "asa am mostenit", "asa a zis parintele cutare","nu este treaba mea sa stiu", etc. Adica, argumente de ignoranti foarte usor de inselat.
|
Serios? Asa va pacaleste pe voi pastorul vizavi de credinta altora?
Asta de ce, ca sa va umflati in pene ca sunteti "dupa Scriptura" si sa nu va prindeti ca de fapt urmati traditia lui Luther & Co?
Citat:
3. Ce numesti tu ape adanci? Te referi la amagirea diabolica conform careia nu este bine sa cercetezi Scriptura, ca te poti sminti? Avem in Scriptura invataturile Domnului Iisus si ale apostolilor adresate norodului (oamenilor simpli- la fel ca noi). Doar cateva invataturi sunt mai greu de inteles. Dar, pe ansamblu, invataturile Scripturii sunt pentru noi.
|
Te poti sminti cand o citesti cu fudulie ca esti om invatat si pricepi tot (sau cea mai mare parte) din ea fara greseala.
Unele invataturi da, dar cele pe care se bazeaza ideile de genul ca sunteti "confesiune crestina" nu exista in Scriptura.
Cred ca asta spune destule.