View Single Post
Vechi 19.01.2015, 14:09:09
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Cam asa incep toate rele lumii: cu "dar", cu "insa" sau cu "si totusi"!
.........:) Mă ispitești să confirm justețea cugetării tale, Moshule. Dacă aș confirma-o, însă, ar ieși următoarele "rele ale lumii" pentru tine:

Zic în gândul meu: deh, se pare că Moshul are duh de ceartă, s-a și repezit la moralisme, cum îi e obiceiul. Critică repede, pe părți, cum i se pare. N-a avut răbdare să prindă duhul mesajului în întregime, a scotomizat nițel, a găsit ce-i convenea și gata, a sărit la combatere. Moralizator, moșneagul, moralist foc bătrânul!

DAR / pe de altă parte / totuși / însă:
- așa procedez și eu uneori, și mulți alții
- în definitiv el a voit să contribuie cu ceva bun, conform valorilor și credinței sale
- e drept că s-a arătat interpretativ și chiar ciudat, după gustul meu, dar gustul meu e doar ceva subiectiv, nu e absolut
- ne cunoaștem de-o lungă vreme, suntem și frați, ne-am mai și ajutat unul pe altul, mai mereu
- caută și el să devină un bun creștin, ca și mine, ca și alții
- poate l-o sâcâi reumatismul, urâtul, boalele, ca pe tot moșneagul, deh... ca și pe mine...
- să îi mulțumesc așadar pentru postare, fratelui meu. Să fac nițică smerenie, că n-oi crăpa. În definitiv, a scris multe lucruri folositoare.

*

Ei bine, cum rămâne Moshule? Doar relele încep cu "totuși"? Nu și cele bune?
Mai ții minte, bătrâne, ce fac îngerii lui Hristos când dracii scot terfeloagele lor? Uite cam așa fac la căpătâiul mortului: "da, e adevărat ce ziceți, DAR, TOTUȘI, PE DE ALTĂ PARTE, omul s-a pocăit, a făcut și fapte bune..." etc.

Din fericire, așadar, nu pot fi în asentimentul afirmației tale categorice și universale și, ca dovadă concretă a opțiunii mele pentru particular, eu aleg să îți mulțumesc pentru postare! O găsesc foarte folositoare și bine scrisă.
Doamne ajută!

Last edited by Ioan_Cezar; 19.01.2015 at 14:14:30.