View Single Post
Vechi 17.01.2015, 02:39:07
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Talharul nostru, la inceput, facea parte din peisaj, ca sa spun asa; un batjocoritor care, crucificat fiind, urma sa moara. Nici urma de pocainta sau de o revelatie strict la momentul de inceput. Apoi ceva se intimpla care determina una dintre cele mai uluitoare si dramatice schimbari ale unui om in relatarile biblice.
Pelerinule, uite ce spune Sfantul Nicolae Velimirovici despre ce a rostit Hristos pe cruce (mai sus sunt toate):

A doua: Adevărat zic tie: astăzi vei fi cu Mine în Rai. Această spusă a fost îndreptată către tâlharul care s-a pocăit pe cruce. Foarte mângâietor cuvânt pentru păcătosii care se pocăiesc fie si în ultima clipă. Milostivirea lui Dumnezeu e negrăit de mare. Domnul îsi săvârseste misiunea si pe cruce. Până la ultima suflare, El mântuieste pe cei care arată fie si cea mai mică vointă de a se mântui.

Eu nu incerc sa judec de ce a facut Dumnezeu asa si nu altfel, aceste lucruri nu trebuiesc supuse ratiunii sau unei abordari filosofice deoarece nu vor genera decat necredinta. Daca Dumnezeu a considerat ca asa e bine, ca talharul de pe cruce sa fie primul om care va intra alaturi de Hristos in Rai inaintea lui Adam, in mod sigur ca asa e bine si nu altfel. Eu, sluga umila a lui Dumnezeu sa ajung sa-L judec, e cam prea mult ... si nici nu cred ca ma ajuta la mantuire aceasta procupare.

Last edited by AlbertX; 17.01.2015 at 02:48:38.