Subiect: Salutul pascal
View Single Post
Vechi 03.04.2013, 11:19:51
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Ca de obicei o pozitie exagerata, inchizitoriala. Ceva de genul : Ce ma, tu te crezi mai bun ?
Cum iti permiti sa saluti pe un catolic cu Hristos a inviat ?
Lasand la o parte faptul ca eu personal nu am salutat nici un catolic cu Hristos a inviat, ci doar am incercat sa apar dreptul celor care au facut-o de a NU fi admonestati pentru asta, nu vad de ce ar trebui cineva sa dea socoteala pentru acest gest.
Sau am devenit atat de farisei incat facem din orice tantar armasar?
Se pare ca sunt unii care cauta orice prilej sa-si certe fratii si care vad in orice lucru o spurcaciune. Am cunoscut astfel de oameni care se pretindeau crestini dar in fapt vedeau peste tot numai rau, judecau cu asprime chiar si cele mai mici gesturi sau abateri, ca si cum ei ar fi fost perfecti.
Un exemplu: am asistat la o discutie in care niste "ortodocsi" - oameni tineri, judecau fara mila o alta fata fiindca s-ar fi impartasit fardata. Dincolo de faptul ca e o gresala poate sa te impartasesti fardata, asprimea cu care tanara fata era condamnata m-a pus pe ganduri.
S-a ajuns pana acolo incat cineva sa rosteasca chiar fraza : "Cum de n-a inghitit-o pamantul ?"
Pe mine unul asta m-a oripilat. Sa nu treci cu vederea o gresala de tinerete si sa judeci cu atata asprime, asta nu o pot intelege.
Imi venea sa intreb si eu la randul meu : Asa de curati ati ajuns incat sa fiti fara de pacat, de puneti atata patos in astfel de greseli de tinerete ?
Revenind la subiect, cred ca un astfel de topic, in care sa se faca proces de constiinta celor care "au indraznit" sa ureze Hristos a inviat unor catolici, nu isi are sensul.
Cine vede in asta un pacat si o erezie, cred ca exagereaza si face din tantar armasar.
Mai mult decat atat nu am de spus.
Fiind o problema ortodoxa foarte serioasa, cred ca am face bine sa aducem, in sprijinul celor afirmate, si niste citate din Scrierile Sfintilor Parinti ortodocsi.

Last edited by antoniap; 03.04.2013 at 11:24:59.
Reply With Quote