View Single Post
Vechi 31.01.2013, 18:28:21
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul

La inceput 12, dar pe masura cresterii autoritatii imperialilor numarul protopopilor a crescut la 34 in 1968 si apoi 54 la sinodul de dinaintea plecarii lui Atanasie la Viena.
Deci: cati dintre protopopi au respins Unirea cu Biserica Romei ?

Citat:
Nu stiu numarul iezuitilor si oricum nu are importanta, pentru ca presiunile impotriva protopopilor, nu le faceau cu armele, erau la faza de negociere (la piata).
Deci, lucrurile se intamplau asa: doi calugari faceau presiuni contra unui mitropolit si a 54 de de protopopi. Modalitatea concreta de presiune nu era cu arma in mana, ci cu negocierea ca la piata.

Am inteles bine ?

Citat:
Am mai repetat de cateva ori ca, in inchisorile comuniste numarul ortodocsilor a fost mult mai mare, si ca, comunistii i-au persecutat pe toti cei care nu erau de acord cu ei, nu doar pe greco-catolici. ( ati sarit peste)
Dar eu nu am vorbit de numar aici. Eu am intrebat ceva foarte simplu: cum se face ca episcopii greco-catolici, protopopii si preotii care i-au urmat, de vreme ce au avut 200 de ani la dispozitie ca sa-si dea seama ca au fost pacaliti de Roma, ori ca au cedat la teribilele presiuni ale celor doi iezuiti, nu au revenit in inchisorile comuniste asupra acestei Uniri smulse fie cu forta, fie cu pacaleala, fie cu amandoua.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote