View Single Post
Vechi 10.01.2013, 14:54:15
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asa pur si simplu? Sau diverse combinatii/retete tip "raw"?
Semintele dau satzietate?
Am impresia ca poti sa maninci mult si bine si nu te saturi.
Pur și simplu. Caut să le cumpăr în coaja lor, se păstrează mai bine. Repet, crude. Am tot felul de scule de desfăcut sau de spart... :)

Mai ales nucile dau sațietate. Nu mai zic de nucile de Brazilia sau de cocos, sînt foarte grase. Le mănînc cu pîine integrală din grîu nehibridat, făcută de mine.

Cel mai indicat e să pui semințele de cu seară în apă și a doua zi să le consumi. Au gustul aproape ca atunci cînd erau verzi. Pojghița de pe miezul ne nucă se exfoliază, migdalele încrețite se umflă și devin gustoase. Inul nu poate fi digerat altfel decît hidratat.

Nevastă-mea a îceput să arunce semințe prin salate. Dar pune și ulei de măsline.

Dar și aici există limitări din cîte am înțeles. Semințele conțin antienzime care le împedică să încolțească ușor. Aceste substanțe se opun digestiei, așa încît nu trebuie să mîncăm prea multe o dată.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ce fel? Marca? Am inteles ca au tot felul de adaosuri..
Se numesc măsline negre naturale DEFNEXRO, deși nu sînt negre. Butoiul are 3500 ml și masa netă scursă este de 2000 g. Sînt cam singurele care nu au Euri, afară de Kalamata de la Auchan care-s cam de două ori mai scumpe.

Ingrediente: măsline, ulei, apă, sare.
Origine: Turcia, Aydin.
Distribuitor: SC Mersel Company SRL jud. Ilfov, com. Afumați, Intrarea Petrachioaia 113. Tel: 021 3513187

Le-am cumpărat de la Kaufland (20 de lei butoiașul), dar în ultima vreme nu am mai găsit. Noroc că mi-am făcut provizii. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote