View Single Post
  #37  
Vechi 10.12.2012, 11:13:44
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned
 
Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.218
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
-si daca nu alegem, ce se intampla? toata lumea vad ca se da antisistem ca nu au votat ca toata lumea e la fel si blablabla. Bun, daca nu votezi, singurul lucru care se intampla e ca dai impresia tie nu iti pasa ce fac politicienii cu tine. sau crezi ca ii pasa cuiva ca antiecumenism nu a votat?
-ok, inteleg ca nu va duceti, dar NU AVETI DREPTUL SA II FACETI PE CEI CE AU VOTAT TRADATORI DE TARA, CLAR?
-deci sa inteleg , sa raspund la intrebarea ''tu ce ai facut in vremea aia'' cu ''am stat cu mana in fund si m-am plans'' e mai reponsabil decat ''m-am dus si eu, si am incercat sa aleg cea mai buna varianta(dupa cum m-a dus mintea)"
-si de unde ar avea motivatia sa se bage candidatii astia perfecti in politica, daca publicul lor tinta nu merge la vot si nu are incredere in nimeni?
Examen la normalitate

Cîți români normali mai sînt în țara asta? Asta-i întrebarea la care vom avea răspunsul duminică, 9 decembrie a.c., la alegerile parlamentare. Și de acest răspuns depinde viitorul României.

Orice român cu mintea întreagă și nițel interes pentru treburile politice știe că:

1. Toate partidele care contează la noi fost făcute, sau infiltrate ulterior, și întreținute de eșaloanele secunde ale PCR și Securității (drept care mustesc și de informatori).

2. Ideologia pe care și-o asumă fiecare partid este numai declarativă. „Elitele” partidelor nu cred în nimic în afară de profit și putere în scop personal. Nu avem Stînga și Dreapta, ci numai niște grupuri de interese care și-au lipit etichete ideologice pentru a înșela electoratul și pentru a se distinge unul de altul.

3. Mai toți noii intrați în politică (fiecare la vremea lui) care n-au avut legătură cu Sistemul de dinainte și de după ’89 au sfîrșit prin a se conforma Sistemului, adică s-au dedat la un politicianism condamnabil (care cînd nu e hoție e oportunism, dar în ambele cazuri e demagogie și populism). Deci s-a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că e o iluzie și ideea „schimbării dinăuntru”. Cine nu s-a pliat, a dispărut.

4. Principalale partide, PSD, PNL, PDL, cu anexele lor (PC, UNPR, PNȚCD-Pavelescu, Forța Civică-M.R. Ungureanu), dar și noul alcătuit PP-DD și-au schimbat atît de mult oamenii între ele încît nu numai că au dovedit lipsă de aderență la vreo doctrină, dar ne-au făcut și imposibilă alegerea răului mai mic.

5. Toate partidele acestea au lideri compromiși,

6. Aceste partide au fost toate la guvernare de mai multe ori și niciodată nu ne-au scos la limanul promis.


7. Toate aceste partide au guvernat în toate formulele posibile, în ultimii 15 ani: PD[L] cu PNL, PNȚCD, PSD, PC și UNPR; PNL cu PSD, PD[L] și PNȚCD; PSD cu PNL, PDL, PC și UNPR. Nu mai putem imagina o variantă de alianță la guvernare care să ne facă să sperăm măcar un pic. Exclud din discuție PP-DD, care nu e decît o adunătură de dubioși lepădați de celelalte partide, care funcționează ca o sectă, condusă de un demagog caraghios. Și nu mă interesează nici UDMR, care e un partid etnic, mereu dispus să susțină guvernul, oricare va fi el.

Avînd în vedere această realitate, numai un lunatic ar mai putea vota astăzi cu vreunul dintre partidele despre care am făcut vorbire mai sus.

Totuși, ar exista o posibilitate de a evita perioada de coșmar ce se întrezărește cu USL la guvernare (interval care ar putea fi de cîțiva ani sau de cîteva legislaturi): să nu mergem la vot, să arătăm că majoritatea covîrșitoare a românilor sînt oameni normali, nu lunatici. Cu o prezență la urne de sub 30%, chiar dacă va cîștiga 70% din voturile exprimate, USL nu va avea nici o brumă de legitimitate internă sau externă (cum să pretinzi că reprezinți 18 milioane de electori, fiind votat numai de un milion?) și întreaga clasa politică va primi un semnal serios că trebuie să se reformeze. Și poate că, în aceste condiții, USL nu va îndrăzni să treacă la dărîmarea ultimelor și atît de greu fondate și încercate redute ale statului de drept. Poate că, sub presiunea internă și sub cea internațională, USL va fi împinsă încet, încet spre alegeri anticipate. Poate că pînă atunci se va naște o alternativă politică normală.


Știu că e prea mult dubitativ în acest scenariu, dar avem și o certitudine: girînd din nou, cu votul nostru, această clasă politică, nu mai avem la ce spera."

Claudiu Tarziu-"Rost"
Reply With Quote