View Single Post
Vechi 28.10.2012, 01:45:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
OK, nu știu cât de tipic adventist o fi, dar pe acest subiect ai reușit în sfârșit să mă plictisești

Am spus că nu am dovezi că se practica peste tot 100%, nu era vorba de zecime... în fine, chiar ești plictisitor... precis e ceva "tipic adventist"?
Confuzie voluntara sau nu, reiau intrebarea ca se pare ca ai pierdut-o din vedere.

Poti dovedi cu Noul Testament ca:

1. In Biserica NT se platea zeciuiala?
2. In Biserica NT se foloseau zdranganitorile care le folositi voi astazi?

Daca raspunsul este afirmativ, te rog citat.
Daca raspunsul este negativ, ai macar bunul simt sa admiti ca aveti destule practici nebiblice si ca "Sola Scriptura" este doar de fatzada.

Citat:
Sola Scriptura, nu înseamnă "Sola NT"

Sola Scriptura, nu înseamnă "Sola NT" Ai priceput acum?
Dar ce mai inseamna? Nesfanta Traditie adventista?

Ca pe de alta parte, poti veni si cu referinte din VT despre ce se practica sau nu in Biserica NT, dar ma indoiesc ca vei reusi.

Citat:
Cine stabilește "unde trebuie", cine hotărește normele metodologice? Cumva AlinB? Ar fi un dezastru!
S-ar putea sa fie, daca mi-as face propria "biserica" cu pretentii de tip AZS.
Dar deocamdata "biserica" mataluta este in postura asta.

Citat:
Și ca să încheiem subiectul cu instrumentele muzicale: Biserica Noului Testament funcționa la început în sinagogi, apoi odată cu începerea prigoanei în casele credincioșilor. În sinagogi se foloseau instrumentele muzicale (cum s-a văzut), iar în case, cei care le posedau, le foloseau. E cât se poate de logic.
Serios.

Adica la inceput, evreii si crestinii isi tineau fiecare cultul lor, separat in cate un coltz (ca dupa tine, ambii faceau asta sambata) si fara nici o urma de cearta, impartind frateste instrumentele muzicale si eventual cantand impreuna.
Cand a fost asta?

Si deci prespunem ca le aveau, si deci logic sa presupunem ca le foloseau, ca ii apuca asa un dor de cantat si dansat cand se gandeau la jertfa lui Hristos, de numa', deci logic, cam asa inteleg adventisti "Sola Scriptura".
Reply With Quote