Subiect: Mantuirea
View Single Post
Vechi 05.09.2012, 03:16:31
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Iar eu iti repet si sper sa fii atenta la repetarea aceasta, ca Pavel o spune nu inainte de Hristos, nu inainte de Biserica, ci dupa Jertfa si Invierea si Inaltarea Domnului si coborarea Duhului Sfant la Cincizecime. In/din Biserica o spune!
E cu totul altceva, Adriana, cum oare nu sesizezi nuanta?

Orice ar prelua oricine si de oriunde, una e sa o spui din afara Bisericii iar alta ca om in care viaza insusi Sfantul Duh si Insusi Hristos. Tu te centrezi pe mesajul proorocului si excluzi Biserica si faptul ca Apostolul Ei vorbeste madularelor Ei. Ce crezi despre asta?

E Sfantul Pavel, Adriana, e Apostolul Bisericii!!!

Daca noi nu am fi botezati, atunci cuvantul Proorocului ar fi altceva, nu stiu ce... Dar noi suntem botezati si cel care ne vorbeste este Apostolul Bisericii. Pentru tine nu inseamna nimic Botezul si Biserica? Nu vezi deloc PRIN Acestea?
Draga Ioan,

Pentru a fi sigura ca am sesizat nuanta, o sa fortez putin doar pentru a-mi spune daca asta este nuanta sau nu:

Deci daca am inteles bine punctul tau de vedere, un pagan (un musulman de exemplu) nu are cum sa spuna profetia pentru ca este in afara bisericii in timp ce un crestin bine-credincios poate sa o spuna pentru ca este din biserica.

Daca am inteles nuanta, cum se face ca Domnul insusi ii spune lui Petru sa nu ii mai numeasca pe pagani necurati pentru ca El ii curatise? Si era vorba de pagani nebotezati, care nu faceau parte din Biserica iar Ap. Pavel arata ca era vorba de toti paganii. Cum a putut sa ii curete Domnul fara Botez? Explica-mi te rog si mie aceasta curateala a paganilor nebotezati, ca avem si azi o gramada in jur. Si exact ei sunt neamurile, ca tot ai pomenit de Apostolul neamurilor. Toti musulmanii, ateii, budistii etc sunt neamurile in timp ce crestinii nu fac parte din neamuri ci din poporul Domnului.

Last edited by Tartaruga; 05.09.2012 at 03:23:16.