View Single Post
Vechi 16.06.2012, 11:08:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul

Vă rog pe toți să mă iertați dacă v-am supărat!
Eu te-am iertat , si te rog sa ma ierti si tu pe mine . . . ! Iti multumesc ca ai scris Hristos si nu Cristos , iti multumesc ca ai avut rabdare si profunzime in a ma intelege , dar cu siguranta micile "neantelegeri" in viata reala (fata catre fata ) nu ar fi existat !
Post binecuvantat , si te rog sa citesti ceva scris de Protoiereu Alexandru Sargunov , care mie mi-au atras atentia pentru adevarul celor spuse :

"Noi toți suntem ostașii Domnului.Dar mai degrabă suntem ca acei ostași îndrăzneți în vorbe, dar care încă nu au mirosit cu adevărat praful de pușcă, și faptele vor arăta cum suntem în realitate.Uneori, poate cu prea multă ușurință, fără a cugeta îndeajuns, vorbim într-una despre faptul că în anii de prigoană s-a remarcat nu numai măreața slavă a noilor mucenici , dar s-a descoperit și rușinea unei lepădări nemaiîntâlnită în istoria Bisericii. Omul poate trece prin orice torturi, chiar și prin moarte, și se poate mântui. Dar să se lepede de credință, să se lepede de tot ce reprezintă piatra cea din capul unghiului a sufletului, să spună că întreaga viață i-a fost numai minciună și că nu crede în Hristos Dumnezeu, că nu își iubește părinții, că scuipă pe patrie și pe Biserică și să rămână în viață? Ce-i mai rămâne de făcut omului cu viața sa după toate acestea?Dar ei întotdeauna, ca dracii, vă urmăresc cu atenție și vor cu orice preț să vă oblige să mințiți sau să-l huliți pe Dumnezeu. . . . .

. . .
Nu au timp să vă bată în fiecare zi de dimineață până seara, însă vă pot sili să spuneți ceva împotriva prietenului sau a lui Dumnezeu. Când sunteți torturați, după un ceas sau două de suferință, durerea începe să se potolească. Dar, după lepădarea de Dumnezeu, când îți dai seama că L-ai trădat, durerea nu mai încetează.

Suferința duhovnicească este incomparabil mai chinuitoare decât cea trupească. Ce mai poate face omul după aceasta pentru a nu-și ieși din minți? Doar să se roage. Fără rugăciunea de pocăință este imposibil să supraviețuiești”.