View Single Post
Vechi 04.05.2012, 15:30:26
apophis apophis is offline
Banned

Data înregistrării: 01.05.2012
Locație: Braila
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Mulțam pentru idee. Și sfatul de a-mi cumpăra un telescop este bun, îl voi lua în considerare cînd va mai crește fiică-mea.

Chiar voiam să te întreb, ce înseamnă f/5, că apropie de 5 ori imaginea? Telescopul tău de 1000 de lei cîte ori apropie obiectul?

Am întrebat mai demult la observatorul atronomic din Constanța dacă se poate vedea vreo galaxie cu instumentele lor și mi-au răspuns că nu. Poate din cauza poluării sau a lipsei de bunăvoință, nu știu. A, ca să nu înțelegi greșit, modelul PP nu exclude existența galaxiilor și a altor obiecte cerești mai complicate. Din cîte știu eu, nu.
f/ x reprezinta luminozitatea oferita de telescop. Pentru explicatii mai pe larg exista articole pe net, cauta pe google sau poti intreba expertii aici :

http://www.astronomy.ro/forum/

Un F/5 iti ofera maimulta luminozitate care foloseste la o mai buna observare a obiectelor deep sky, adica nebuloase sau galaxii aflate la distante foarte mari de Terra.

Un f/ 8 zic eu ca e mai bun pentru planete, adica obiecte aflate mai aproape de Pamant.

Oricum ar fi, poti vedea sute de obiecte de pe cer. Cauta pe net si vei afla multe lucruri.

La orice telescop exista niste accesorii numite oculare.La aceste oculare, de diferite valori fiecare se pot adauga niste lentile Barlow care dubleaza sau tripleaza apropierea obiectului pana la limita instrumentului.

Cat despre observatorul din Constanta, e posibil sa-ti fi spus adevarul , poate atunci cand ai fost tu, galaxia Andromeda nu era vizibila. In functie de perioada din an unele obiecte se vad iarna, altele vara, unele la inceputul noptii altele mai catre dimineata. De exemplu nebuloasa din Orion se vede si cu un binoclu, tot timpul noptii in perioada iernii.

Last edited by apophis; 04.05.2012 at 15:37:13.