View Single Post
Vechi 11.03.2011, 15:40:58
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Si o alta intrebare, avand in vedere ca Iisus a botezat El insusi oameni, si avand in vedere ca, conform marturiei data despre El de Sfantul Ioan Botezatorul, El nu boteza doar cu apa ci si cu Duh Sfant, si tinand cont de faptul ca voi credeti (asa cum am crezut si eu ani de zile invatata de la biserica ortodoxa), ca botezul spala pacatul adamic, cum atunci Iisus putea sa spele acest pacat adamic prin botezul pe care il dadea oamenilor daca jertfa Lui inca nu era infaptuita?
Iar cand El zicea oamenilor pe care ii vindeca, ca pacatele lor erau iertate, se referea si la cel original?
Eu am ajuns la concluzia ca iar se amesteca doua lucruri distincte care nu pot fi amestecate si de aici si restul neintelegerilor.

Cat despre faptul ca sunt ortodoxa, si eu am crezut ca si voi ani de zile, ca doar nu sunt idei originale voua ceea ce spuneti, cand insa am inceput sa pun cap la cap tot ceea ce scrie in Evanghelie si sa ma concentrez pe cuvantul Domnului, totul s-a schimbat. Iar El a fost cel care a zis: cauta si vei gasi, iar locul unde a zis sa cautam este chiar El...
Adriana, vad ca citesti tot felul de lucuri, dar inca nu ai citit despre cele doua firi ale lui Iisus Hristos: El S-a intrupat ca om si Dumnezeu totodata.
Asfel El a putut sa stearga orice pacat celor, carora le ierta pacatele.
Dealtfel pacatul adamic este pacatul originar, caci vine de la origine; nu original, caci nu are legatura cu originalitatea.

In Biblie scrie sa nu talcuim Scripturile cu mintea noastra, ci sa luam talcuirile Sfintilor Parinti. Daca ai ajuns sa te indoiesti de invatatura BO, e grav. "Totul s-a schimbat" zici; dar nu in bine, adaug eu, caci te-ai indepartat de adevar. Ori adevarul ne-a fost dat de catre Sfintii Parinti prin Duhul Sfant.
Poate careva dintre noi sa spuna ca are mai mult Duh Sfant decat Sfintii Parinti incat sa poata interpreta Scripturile mai bine ca acestia?!? Din pacate se mai aud din cand in cand glasuri care au aceasta pretentie incredibila. Pacat!
Reply With Quote