View Single Post
Vechi 22.02.2011, 18:30:33
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Angry

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Păi legea scrisă inițial pe tablele mele inimii mele de daco-roman nu sunt aceleași cu ale unui evreu vetero-testamentar.
Păi vezi că teoria ta te duce pe un drum înfundat? Căci nu mai ești un daco-roman, iudeu, ori grec... ci creștin! Declarativ cel puțin. Ai la dispoziție și Sfânta Scriptură, pe lângă conștiința pusă de Dumnezeu în ființa ta. Important e să nu le reprimi glasul.

Citat:
Teoria ta se suprapune perfect până la un punct cu Augustin și Anselm. Și unde nu se suprapune, începe ideologia adventistă, și așa înlocuim ciuma cu holera. Partea a doua rămâne la nivel de grădiniță: adică fabrici o teorie copilărească pe baza unor indicii vagi, dar omenești, prea omenești. Lispește Biserica, prin urmare fiecare teologhisește după capul lui, dar în afara Duhului Sfânt. Te comporți de parcă n-ai ști că făgăduința i s-a dat lui Avraam nu lui Moise. Apostolul Pavel umple Noul testament cu o teologie a libertății în Hristos dar omis pe bază de sofisme de către ideologia adventistă care ne vrea convertiți la și la religia evreilor și la Hristos. Exact ce doreau creștinii iudeizanți primii ani ai Biserică, dorință respinsă de apostoli.
Încerci tu să o dregi, dar pe același drum înfundat ajungi... Este și Biserica, este și călăuzirea Duhului Sfânt, este și făgăduința dată lui Avraam și cea dată lui Adam, doar să ai ochi să le vezi (de după prejudecăți). Și nu cred că e cazul să-mi vorbești de "creștini iudaizanți" atâta vreme cât aperi o dogmă plină de altare, tămâie, recuzită ceremonială, preoție sacramentală, Paște, Cincizecime, etc. etc.

Citat:
Am văzut lucruri mult mai rele, decât cele pe care le vezi tu rele la alții. Am văzut oamenii de un orgoliu nemaiîntâlnit, care se cred deja mântuiți și pe alții, pierduți. Am vazut mai multă prostie și autoamăgire la neoprotestanți decât oriunde altundeva.
Nimic nou sub soare. Aceleași lucruri le poți vedea orișiunde fără deosebire, nu e cazul să ne lăudăm...
Ceea ce e mai grav, e faptul că lucrurile menționate de mine le găsești în dogmă, iar în oameni... (vezi mai jos)

Citat:
Ce ai enumerat tu greșit ca grile standard sunt efecte secundare ale Credinței.
Efecte secundare cu milioane de "victime colaterale".