Subiect: sfinti catolici
View Single Post
Vechi 30.01.2011, 14:36:23
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Pe ce baza Teresa de Avilla a fost ridicata la rangul de sfanta? De cealalta nu mai vorbesc ca imi tocesc tastatura degeaba.
Sfinta Tereza de Avila a fost ridicata la rangul de sfinta pentru ca a facut minuni dupa moartea ei. Este o conditie esentiala in Biserica Catolica pentru a fi declarat sfint. In afara de acest lucru, in timpul vietii ei a reformat ordinul carmelitan, ordin de clauzura totala. Aceasta inseamna ca calugarii, din momentul in care au depus voturile, nu mai ieseau din minastire decit in cazuri exceptionale. A instaurat in minastire vechile reguli, foarte aspre, din primele secole de crestinism.

Referitor la "cealalta" nu am citit nimic despre viata ei; nu stiu cine este fericita Angela. Dar oricum, si o simpla cruce in fata unei biserici este un gest de admirat. A dispretui incercarea unui om de a se dedica total lui Dumnezeu, doar pentru simplul fapt ca nu il intelegeti, din puncul meu de vedere este o atitudine de aroganta. Chiar daca ar fi gresit (dar nu stim cu certitudine acest lucru), tot este condamnabil dispretul dumneavoastra.

Apropo, trupul sfintei Tereza de Avila a ramas neputrezit pina in ziua de astazi.
Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Dar ma abtin de la comentarii ca orice as zice te-ai simti vizat, doar prin prisma religiei tale.
Simplu, trairile duhovnicesti se manifesta in primul rand cu ganduri curate, truda de a pastra curatia sufleteasca si trupeasca. Nu precum Angela care se considera ca si mantuita... sare mandria in ochi de la o posta.
Nu ma simit vizata in nici un fel, insa ma simt datoare sa explic ca daca unii au invatat adunarea, asta nu inseamna ca sint olimpici la matematica. Dumneavoastra stiti o singura axioma: e catolic-e gresit. Ati citit dumneavoastra vreo scriere a Terezei de Avilla? Ati vazut dumneavoastra undeva in scrierile ei ginduri murdare? Nicaieri. Iar referitor la faptul ca unii se considera deja mintuiti:nu ne-ati dat textul in care fericita Angela se considera mintuita. Insa, chiar daca ar fi asa, asta nu e semn de inselatorie, pentru ca primul care a afirmat despre el insusi ca e mintuit este sfintul apostol Pavel, care le spunea filipenilor ca ar dori sa se desparta de trup pentru a-L intilni pe Isus; sfintul Apostol Pavel stia ca e deja mintuit, insa asta nu inseamna ca ne insela.
Reply With Quote