Citat:
În prealabil postat de Fani71
A avea mai multi decat cei doi pe care ii avem ar fi iresponsabil.
Sau fie, ar fi o lasare totala in voia lui Dumnezeu, de care nu suntem in stare.
...
Esti foarte idealist, esti casatorit de curand, ai un copil (care inca nu umbla in patru labe).
Asteapta sa ai cativa pana sa judeci.
...
Dar eu am ajuns la convingerea ca este mai degraba o vocatie. Nu o 'obligatie crestina'.
|
Sa inteleg ca "iresponsabilitatea" este o alta varianta a "lasarii in voia lui Dumnezeu".
Unde am judecat ? Sau... poate te simti judecata ?!
Da, momentan am unul... si dau slava lui Dumnezeu pentru a'mi fi dat sa vad casatoria in lumina harului.
Mandrie ?! Ia'o cum vrei. Insa iti spun, de vrei sa auzi... casatoria nu este departe de monahism.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ceea ce spuneti e mai mult poezie decat practica.
Dar stiti dvs., genul de poezie romantica care n-are nici o legatura cu realitatea.
Retele propuse de dvs. sunt extraordinare, superbe, dar nerealiste, in sensul ca realitatea de cuplu nu se potriveste intotdeuna cu poezia.
|
Sa inteleg ca nu iti place poezia... o consideri ireala si ne'practica.
In cartea "Republica", care vorbeste despre orasul ideal, Platon interzice prezenta poetilor. Oare iti dai seama de ce ?
Viata mea este cat se poate de practica, altfel nu mi'as permite sa vorbesc.
"Realitatea de cuplu" suna... bizar, desi inteleg ce spui.
Cuplu implica numai doi, dar vezi tu... casatoria nu este "cuplu", caci ea nu poate implica niciodata doar doi.
Citat:
Nu scrie nicaieri ca omului nu ii este ingaduit sa hotarasca ce ia din ce i se ofera.
|
Multe nu sunt scrise pe hartie.
Citat:
"hâța-hâța" (I.Calin) Asta vezi tu in unirea trupeasca dintre doi oameni casatoriti in fata lui Dumnezeu?
Unire despre care se spune la slujba 'pat neintinat'?
|
Oare, prezervativul mai pastreaza patul neintinat ?!
Citat:
În prealabil postat de George.m
Sfantul Maxim Marturisitorul spunea ca cel ce se apropie de femeie fara scopul de a avea copii, desfraneaza. Asta e tinta. Cred ca aici trebuie sa se ajunga in casatorie. Ne casatorim pentru a evita desfranarea si ajungem la unirea conjugala in scopul zamislirii. E un drum anevoios, greu, dar care trebuie parcurs.
Referitor la zamislire, nu Dumnezeu e Cel ce creeaza copilul? Mai mult, El gandeste fiecare copil inainte de a-l crea, nimic nu e intamplator. Inseamna ca El planifica aducerea acestuia la existenta. De ce intervenim noi brutal, socotind ca nu-s bani, nu e spatiu etc.? Cumva, Ii spunem: Doamne, Tu nu prea Te pricepi, lasa-ne pe noi, ca planificam mai bine.
|
Iti multumesc pentru cuvant. Chiar aveam nevoie de putina "poezie", cum mai sus a fost numita.
Ma iertati ca am varbit "idealist", desi... cuvantul lui Hristos "fiti desavarsiti" (Matei 5, 48) tot idealist o fi ?!
Ma retrag din acest topic.
Pace si bucurie sa ne dea Domnul, tuturor.