View Single Post
Vechi 10.02.2010, 13:39:53
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Well, raspunsul la intrebarea pusa-n primul post ar putea fi: nimeni de pe forum.
Ca de obicei, viata bate filmul, exista casatorii intre barbati si (foste) desfranate, exista copii, exista regret, exista iertare, exista posibilitatea mantuirii.
Daca sunt lucruri pe care nu le-am face noi aici, asta nu inseamna ca nu le-ar face nimeni altcineva=)
Spre slava lui Dumnezeu, exista asemenea cazuri, in care iubirea nu este umbrita de nimic din cele savarsite de fiecare "stiind sau nestiind, cu sau fara voie".

Citat:
În prealabil postat de felicitas Vezi mesajul
Mie mi se pare ca thread-ul asta nu duce nicaieri. De fapt, windorin ce vroiai mai clar sa intrebi?
Noi, romanii avem o mentalitate cam ''balcanica'' , nu prea cred ca in tarile vest europene, barbatul isi face atatea probleme daca femeia de langa el e desfranata sau cuminte (ca doar nu scrie pe fruntea ei) in tari gen anglia, germania, austria, suedia, norvegia etc., e cam ciudat sa vedem cum dupa 20ani de la revolutie am ramas cu atatea conceptii invechite si prafuite.
Personal, eu am ajuns la o concluzie care ma foloseste: mandria este adevarata piedica in a iubi un om, oricat de pacatos ar fi.

Ne vedem mult prea buni si curati spre a vietui langa un om cu un asemenea trecut.
(Am ales "desfranarea" datorita piesei de opera vazute recent. As fi putut lua oricare alt pacat al nostru.)
Desi fiecare avem pacate mari, ne ferim de oamenii de langa noi pentru pacatele lor.

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Un raspuns cu bun simt intr-un thread aberant (nu te supara Windorin).
Atata discutie pt nimic... cine s-ar casatori cu o desfranata.
In opinia mea, noi nu se cuvine sa discutam despre asta cat timp inima noastra este impartita intre bunuri lumesti: ne iubim propriile noastre patimi, iubim prestigiul si laudele, iubim confortul si placerile lumesti etc.
Nu suntem noi "desfranata" cand Iisus a murit pentru pacatele noastre, dar noi tot pe ale noastre le iubim?
Da, asa este, noi suntem "desfranata" pe care Hristos ne iubeste cu iubire de mire.
Cine poate iubi fara a risca o cadere in reprosuri, in mandrie si in superioritate teoretica fata de cel iubit ?!
Multi pot, insa mult prea putini dintre noi.

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
NOI nu. Cand faci asemenea afirmatii este mai bine sa scrii "eu desfranata" bine? Nu NOI.
Nu te regasesti in omul cel desfranat care isi bate joc zilnic de iubirea lui Hristos, care-l iubeste precum un mire pe mireasa lui ?!

Last edited by windorin; 10.02.2010 at 13:43:45.
Reply With Quote