Citat:
În prealabil postat de Danut7
Am sa-ti raspund simultan la ambele.Cuvantul tradus ca Sabbath din Facerea 2:3 este verbul a inceta sau a termina.Iisus Hristos este Domn al Sabatului , nu al sambetei,adica Domnul odihnei.Putin diferit.Denumirea de sabat se refera strict la odihna si la "incetarea" muncii.
|
Ai un talent deosebit în a da cu bățu-n baltă. Când Hristos se autodenumește "
Domn al Sâmbetei"(Marcu 2,28 - versiunea ortodoxă actuală!!)
se referă chiar la sabatul zilei a șaptea nu la odihnă în general, din două motive:
1. În Marcu 2, disputa cu fariseii era cu privire la sâmbătă. Ucenicii erau acuzați de aceștia că ar călca sâmbăta, și nu că dorm insuficient
2. termenul în originalul grecesc este
sabbaton (sâmbătă), și nu
anapausis (odihnă).
Citat:
Nu doar la o zi saptamanala sau la sambata pe care Hristos a decimat-o , si a dezlegat-o , inlocuind-o cu Duminica
|
Hristos n-a
"decimat" nimic. Din 2 motive:
1. Săptămâna are doar 7 zile nu 10
2. Hristos nu a venit să strice Legea (Matei 5,17). Adevăratul "decimator" e diavolul cu toți ciracii lui (poți să-i enumeri aici pe Constantin și pe episcopul de Roma) care au încercat să
decimeze (la propriu) Decalogul (Dan. 7,25).
Citat:
Sambata lui Moise a adus o eliberare pentru un singur popor, dintr-o robie pamanteasca si trupeasca
|
Exodul evreilor n-a avut loc sâmbăta, iar sărbătoarea în cinstea eliberării lor era anuală, nu săptămânală: Paștele
Citat:
dar Duminica lui Hristos este cea care ne-a adus eliberarea din robia pacatului, a blestemului , a Iadului si a Mortii.
|
Eliberarea din robia păcatului a fost adusă de Hristos nu de duminică. Iar învierea Lui a avut loc o dată, nu în fiece duminică.
Citat:
Astept sa-mi dovedesti contrariul : Adica , ca crestinismul nu a tinut din totdeauna duminica.
|
Tot asta ți se dovedește biblic de 88 de pagini încoace. Dacă a fost un moment când nu a ținut duminica, atunci acela a fost cu siguranță perioada apostolilor. În rest, documentele patristice falsificate și adnotate ulterior de către cei interesați, nu mă pasionează. Dumnezeu a sfințit și binecuvântat sâmbăta. Duminica nu a fost nici sfințită nici binecuvântată de El, oricât v-ați canoni să demonstrați contrariul.