![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate ca unii dintre voi veti gasi interesant acest topic, in care as vrea sa va impartasesc ceva din ceea ce mie mi s-a parut fascinant in legatura cu probabilitatile, dovezile si evidentele pe care le intilnim in viata de zi cu zi, mai ales despre cit de deformata e imaginea noastra cu privire la ele.
Desigur, dupa cum v-am obisnuit, la final vom trage concluzia ca nu exista Dzeu si ca evolutionismul e corect, deci ii rog pe cei care cred ca pot fi dusi in ispita sa nu il citeasca (finalul) ![]() De asemenea, pentru ca e ceva nou si pentru mine, ii rog pe cei care sint in domeniu sa ma completeze sau corecteze. Am sa incep cu un exemplu (clasic in domeniul probabilitatilor bayesiene), in domeniul medical. Ipoteze: -1% din femeile cuprinse intre 40 si 50 de ani au cancer mamar -numai 80% din aceste sint diagnosticate in mod corect prin mamografie -10% din mamografii dau rezultate fals pozitive Intrebare: Care credeti ca este probabilitatea ca o femeie cu rezultat pozitiv al mamografiei sa aibe cancer mamar? |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dovezi ce arata ca Sf Scriptura spune Adevarul | tinutza | Despre Sfanta Scriptura | 34 | 25.04.2018 16:34:31 |
Minuni adevarate si minuni false-pericolul superstitiilor | Lucian008 | Spiritualitatea ortodoxa | 29 | 08.06.2014 01:40:20 |
Dovezi arheologice | Ioana-Andreea | Teologie si Stiinta | 0 | 08.03.2010 16:22:55 |
|