![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Vorbeam pe un alt fir despre harul pe care il primeste preotul la hirotonire si se spunea acolo ca el ramane in acel om si daca este pacatos, sau caterisit sau cum se mai cheama pedepsele la cler.
Pe de alta parte am vazut cazuri de preoti si alte persoane din cler care raman in profesie pana la moarte. De aceea imi pun niste intrebari: 1. Preotul, diaconul, episcop, patriarh, alte persoane din biserica - nu ies la pensie? Nu au concediu? Nu se pot retrage pe caz de boala? Ma refer la Ortodoxie, pentru ca la alte confesiuni am inteles ca este si altfel. 2. Profesia lsi functia a cler este pentru toata viata? Omul de rand iese la pensie si gata, se ocupa de altele, cu unele exceptii bineininteles. Cum este la cler? Sunt obligati sa ramana prin harul pe care il primesc, sau asa vor/simt ei? Daca aleg sa renunte la profesie, mai raman cu harul totusi? 3. Isi aleg ei urmasi si ii pregatesc? 4. Dupa moarte au statut deosebit, devin sfinti cumva invaluiti in harul lor, sau se duc la fel cu ceilalti mireni la Judecata de Apoi? Nu reusesc sa-mi imaginez chestia asta cu harul primit definitiv. E ca si cum ei sunt facuti automat si pentru totdeauna alt fel de oameni, au o imunitate (precum politicienii). 5. La fel pentru duhovnici - pot sa renunte, sau sa li se retraga acest har/drept, sau il au pana la moarte. Au voie sa-si aleaga fii/fiicele duhovnicesti, respectiv sa renunte la ei? |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Va rog din toata inima rugati-va pentru mine ! | andreidiniasi | Umanitare | 26 | 02.05.2012 14:17:22 |
Ce profesie | luceafaruldincer | Din Noul Testament | 1 | 11.12.2009 11:04:02 |
Unii pentru altii sa ne rugam! | LapetiteMoc | Umanitare | 13 | 08.08.2009 16:34:44 |
anunt pentru cler | catalinabalhui | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 17.07.2009 10:31:59 |
Avem dreptul de a alege, nu sa aleaga altii pentru noi!!! | fior | Generalitati | 1 | 08.02.2009 16:29:00 |
|