![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
La margini de orașe,în gunoaie,/trăiesc copii și câini,toți la un loc./
Privesc triști lumea prin ferestre murdare./ S-au învățat să doarmă fără foc./ Și câinii de pripas trăiesc mai bine!/Copii-s goi,desculți și dezbrăcați/ Sunt fericiți atunci când le aduci o pâine/ căci multe zile stau și nemâncați./ Nu vă-ntrebați voi cei bogați/ când pruncii voștri sunt sătui/și-n case încălzite locuiți/ "Ce fac copii nimânui?"/ Gândiți-vă că sunt și ei copii/ și dorm în frig,fără mâncare/N-au bucurii, le plouă-n casă!/ Și dacă sufletul vă doare/puneți-le ceva pe masă!/ Zilele trecute când am fost la Târgu-Bujor la familia Balcan oprind mașina au apărut ca din pământ câteva familii de romi cu mulți copii care ne-au spus că le este foame.Erau desculți,murdari și foarte flămânzi.Ne-au cerut apă de băut.S-au rugat de noi să mergem să vedem cum trăiesc.Deși știu bine că nu-i pot ajuta cu mai nimic am mers totuși.Sărăcia acestor oameni întrece orice închipuire.nu au apă de băut.Puțul care este acolo are apă nepotabilă și ei totuși beau această apă.Am înțeles că totuși au fost ajutați că către autoritățile locale dar e mult prea puțin. Dacă ajungeți prin acele locuri puneți ceva în portbagajul mașinii și pentru ei.Chiar dacă sunt romi tot Dumnezeu i-a făcut și pe ei. |
|