Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.10.2009, 23:41:29
andrei_b25 andrei_b25 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.01.2009
Implicit scop sau inertie

Sunt si eu curios...ati avut momente in care sa simtiti ca mergeti din inertie, fara un scop anume? Scopul ultim al fiecarui crestin cred ca ar trebui sa fie mantuirea, dar nu poti astepta sa mori fara sa faci nimic. Adica toate duc in acelasi punct pana la urma pentru fiecare dintre noi, dar caile sunt diferite.
Cei cu familie imi pot spune ca lupta pentru familie, pentru copii, pentru persoana pe care o iubesc si ii inteleg foarte bine, dar ceilalti care nu au familie, nu au copii, nu au iubit/iubita, pentru ce lupta? "Pentru mine" ar putea fi un raspuns, dar cred ca ar fi unul egoist, cel putin din punctul meu de vedere.
Am vazut o gramada de oameni care merg si ei la fel...din inertie, fara un scop anume. In ultimele saptamani, chiar ma intrebam in pauze la lucru: "Oare pentru ce muncesc, oare pentru cine trag?" si sincer, in afara de raspunsul: "pentru mine" nu am gasit altceva nimic. Pe mine raspunsul asta ori ma amuza, ori ma dezarmeaza de tot. Am tras 1 an de zile sa imi iau masina si mi-am luat-o si multumesc lui Dumnezeu pentru ea, chiar ma bucur de ea si mi-ar parea rau daca nu as mai avea-o. Dar e un lucru care nu te umple. La fel ar fi si cu o casa si cu orice altceva.
Poate trec printr-o pasa mai proasta, dar as vrea sa aud niste pareri sau mai degraba niste...scopuri.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 04:23:16
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Eu din experienta directa de la unii si altii care au luat-o pe aratura pot sa-ti spun un singur lucru:
Vezi ca SCOPUL (Mintuirea) sa nu se transforme intr-o JUSTIFICARE sa nu mai faci nimic in plan material, de exemplu pentru tine si familia ta
Acest lucru ar fi contrar Legii lui Dumnezeu, acela de a MUNCII pe acest pamint pina la ultima rasuflare!
Reply With Quote
Vechi 08.10.2009, 12:10:45
monica.miholca
Guest

Smile

Mantuirea nu e o chestie asa izolata, ea trece tot prin a fi credincios peste putinul pe care am fost pus, adica sa ne ingrijim de treburile zilei. Important e sa facem totul cu gandul la Domnul, si sa fim ascultatori si sa rodim acolo unde suntem pusi- multumeste Domnului ca ai ce sa lucrezi si castigi un salariu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fundatii/ asociatii cu scop caritabil arwein Umanitare 7 21.03.2011 10:46:54