Am o mare, foarte mare nedumerire, referitoare la spusele Sfantului Apostol Pavel in Epistola catre Galateni, capitolul I, versetele 6-9. Anatema pronuntata in aceste versete la adresa oricui, fie si inger, doreste sa propovaduiasca o alta Evanghelie [invatatura] decat cea propovaduita de Domnul Iisus Hristos si de Sfintii Apostoli, se refera si la schimbarea vechiului calendar iulian, neindreptat, cu calendarul nou, indreptat sau nu? Caci nicaieri in Sfanta Scriptura sau Sfanta Traditie, Domnul Iisus Hristos, Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti nu ne-au spus ca ar fi bine sa indreptam calendarul Sfintei Biserici Ortodoxe dupa miscarea astrelor. Presupun ca in caz contrar, ne-ar fi atentionat in mod explicit in aceasta privinta. Eu sunt pe nou, dar ma macina aceasta grea indoiala. Inclin totusi sa cred ca anatema pronuntata de Sfantul Apostol Pavel este si asupra conducatorilor spirituali ai crestinilor ortodocsi nou-calendaristi, nu stiu insa daca si asupra simplilor credinciosi ortodocsi. Conform viziunii Parintelui staret al Sfintei Manastiri Sihastria,Ioanichie Moroi, caruia dupa trei saptamani de post negru i s-au aratat Sfintii Trei Ierarhi, raspunzatori de schimbarea vechiului calendar vor fi in fata Domnului numai intaistatatorii BOR [si ai celorlalte Biserici Ortodoxe Autocefale] care au fost de acord cu aceasta schimbare.
[COLOR=sienna]6.[SIZE=2]Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie, [/SIZE][SIZE=2]7.[/SIZE][SIZE=2]Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. [/SIZE][SIZE=2]8.[/SIZE][SIZE=2]Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! [/SIZE][SIZE=2]9.[/SIZE][SIZE=2]Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - să fie anatema![/SIZE] [/COLOR]
Razvan
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!