![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
am si eu o intrebare:credeti ca se poate ajunge la dumnezeu prin mai multe cai?
adica fie ca esti iehovist,fie catolic,fie nu stiu ce protestant..ca toti acestia pot primi mantuirea? |
|
|||
|
|||
![]()
asta e intrebare cu schepsis sau pur si simplu vrei sa afli parerea noastra? :)
tu ce crezi? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
multumesc tuturor care au raspuns :( |
|
|||
|
|||
![]()
eu iti spun parerea mea personala.
eu cred ca oricine il cauta pe Dumnezeu din tot sufletul lui va ajunge in ceruri(si nu in iad).cred ca depinde si de activitatea sa de dupa moarte. mi se pare o ipocrizie sa spui ca doar ortodoxii se mantuiesc. |
|
|||
|
|||
![]()
cu alte cuvinte, "Sfintii Parinti au fost ipocriti... cu Mantuitorul in frunte!" ???
si nu inteleg urmatoarea afirmatie: "cred ca depinde si de activitatea sa de dupa moarte." ce s-ar mai putea face dupa moarte... dupa parerea ta? :| |
|
|||
|
|||
![]()
Nu se poate ajunge la Dzeu prin mai multe cai caci este o singura cale in care Dzeu se coboara la om: ortodoxia.
Pe ceilalti cine crezi ca-i iubeste mai mult noi sau Dzeu? Deci sa-i lasam pe ei in pacea Domnului si noi sa ne vedem de pacate, ca altfel ne da dracul de gandit:p |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,in starea provizorie,multe suflete pot fi scoase din iad,prin rugaciunile celor vii,afirma teologia noastra. actiunea rugaciunii celui de pe pamant ,,contacteaza,, sufletul celui pe care-l pomeneste,iar acesta receptioneaza aceasta unda de iubire care-l poate indrepta spre o ameliorare a starii lui. in perioada provizorie ,,nu exista nici imparatia cerurilor,nici gheena,,care reprezinta limitele maxime ale inaltarii sau ale coborarii sufletelor.pana atunci,facultatile lor vor putea inregistra activitatea benefica a rugaciunilor Bisericii si a celor apropiati lor.,, nu Sfintii Parinti au fost ipocriti sau Mantuitorul pentru ca Iisus nu a spus cine crede ca Fecioara Maria a fost nascuta prin pacat,si nu ca Mine,prin Duh,se va mantui.sau cine crede ca in iad exista purgatoriu sau nu ,se va mantui.El a spus cine imi urmeaza Mie,cine crede in Mine si face fapte bune se va mantui. se tot spunea aici pe forum ca sa-i las pe musulmani in pace ,ca numai Dumnezeu decide pentru ei daca sa se converteasca sau nu.pai si atunci,cu ce sunt vinovati toi necrestinii sau ne ortodoxii daca convertirea la ortodoxie nu depinde de ei? credeti ca in viata se arata asa usor adevarul?sunt atatia oameni care nici macar n-au auzit de o Biblie,ce vina au ei ca nu sunt crestini sau ca nu sunt ortodoxi?parintele Cleopa spunea ca necrestinii vor fi judecati dupa religia lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sau un catolic care traieste in abstinenta si rugaciune,care iubeste si iarta,precum ne-a invatat Mantuitorul,crezi ca va arde in iad ca nu i-a venit inspiratia sa se converteasca la ortodoxie? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
EU ZIC CA E O SINGURA CALE PENTRU CA BUNUL DUMNEZEU A ZIS: EU SUNT CALEA ,ADEVARAUL SI VIATA! NU A SPUS EU SUNT CAILE...! AI MAI CRED CEVA.CA ORICE OM DIN LUMEA ASTA DE ALTA RELIGIE,CARE IL IUBESTE PE DUMNEZEU,ASA IN FELUL SAU ,DUPA CUM LE ARATA RELIGIA LOR, SE VA INTALNI IN VIATA LUI CU UN OM CARE SA II ARATE CALEA.PT CA DUMNEZEU PE TOTI NE-A ALES SI PE TOTI NE VREA IN IMPARATIA SA. SI INCA CEVA.CEI DE CARE SPUI TU VOR FI MAI BLAND JUDECATI PT CA NU AU CUNOSCUT ADEVARAUL,PE CAND NOI IL STIM SI NU IL INDEPLINIM.VA FI VAI DE JUDECATA NAOSTRA .CEA MAUI ASPRA.NU VOM AVEA SCUZA...CA NU AM STIUT... ASA CA DECI SA NE INTARIM IN CREDINTA NOASTRA SI SA IL AVEM TOT TIMPUL IN FRUNTEA NOASTRA PE BUNUL MANTUITOR. MULTUMESC! |
|
|||
|
|||
![]()
pai da,este o singura cale adevarata.calea lui Hristos.catolicii nu au calea lui Hristos?crezi ca toti crestinii intra in aprofunzimea dogmelor crestine si a teologiei?multi dintre ortodoxi si crestini nici nu stiu care sunt diferentle dintre noi.unii poate traiesc doar in comuniune cu Dumnezeu si in ascultare de Dumnezeu,fara sa mai citesca istoria bisericilor si separarea lor.importanta este fapta si credinta.
intr-adevar cred ca vor fi osanditi cei care au schimbat acele dogme care erau deja acceptate de mai marii bisericii.dar nu vad nici o vina intr-un catolic de rand,care are si el parte de aceleasi minuni si i se dezvaluie Dumnezeu ca si noua si care are parte de sfaturile duhovnicului care ii spune ca asta este credinta cea dreapta. tu,dulcineea spuneai ca fiecare om necrestin va intalni o personaa care sa-i arate calea.de ce l-ar crede acel necrestin pe crestin?daca la tine vine un catolic sau un sectant ,tu il crezi pe acela?si nu uita ca sunt atatia care nu au parte de ceea ce zici tu.o musulmanca nu iese din casa ca sa cunoasca ea crestini. iata ce zice parintele Cleopa: ,,a doua lege dupa care se vor judeca oamenii dinainte de Hristos si toti cei ce nu cred in Hristos,este legea zidirilor,a intregii creatii care ne sta pururea in fata si ne spune ca este facuta atat de minunat de un Creator nevazut,de Dumnezeu.,,Lumea vazuta,spune Sfantul Vasile cel Mare ,este scoala a sufletelor celor cuvantatoare,este Biblia nescrisa a tuturor oamenilor,, |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Doamne ajuta-ma ! | elenavioletacocos | Secte si culte | 17 | 29.03.2012 00:27:38 |
Doamne ajuta | ionut stefan | Generalitati | 0 | 07.08.2010 22:44:32 |
Doamne Doamne ajuta-ne ! | elenavioletacocos | Rugaciuni | 11 | 01.10.2009 09:59:38 |
doamne ajuta | simi | Generalitati | 13 | 23.07.2008 15:47:37 |
Doamne ajuta | serb_crina | Generalitati | 1 | 06.12.2007 12:30:18 |
|