Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2025, 11:40:19
Dani3l Dani3l is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.08.2025
Implicit Decizie in urma discutiei cu pr. duhovnic

Doamne ajuta!
Joi seara dupa ce m-am spovedit am primit ca sfat ca mai bine sa ma despart de prietena mea pentru ca ea nu ma iubeste, nici eu pe ea(am trait in curatie, asa am decis amandoi pana la nunta). Ce este drept nu am stat impreuna in aceeasi casa in tot acest an, doar asa cateva zile, ea a insistat mai mult sa facem pasul asta insa din cauza ca nu ii ofeream afectiune ea a plecat. De 2 zile de cand i-am zis ca fac ascultare de duhovnic si sa ne despartim,simt un gol in suflet si imi vine sa plang, imi este draga si m-am atasat de ea.
As incerca sa revin asupra deciziei si sa ii propun sa locuim impreuna o perioada sa vedem daca ne putem indragosti, bineinteles dupa ce am binecuvantarea pr. duhovnic, stiu ca neascultarea este pacat!
Imi simt sufletul incarcat, parea si ea afectata in urma aceste decizii. Un sfat va rog, multumesc!
Reply With Quote
Vechi 16.08.2025, 18:52:00
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Măi suflet inocent....

Asta da raritate în ziua de azi!

Pentru voi și sfinți încă mai ține Dumnezeu lumea!(vorbesc serios)

La câtă mizerie ne înconjoară,și câte păcate, mizerie, nelegiuiri se fac in fiecare minut pe acest pământ.

Fără că niciunul din noi să aibă măcar o firimitură de mustrare de conștiință.

Ba chiar ne credem nedreptățiți tot noi, chiar dacă greșim și facem răul.

IATĂ AICI EXEMPLU!

Să luăm aminte de PURITATE, atât TRUPEASCĂ cât și de CONȘTIINȚĂ!

Încă mai există oameni cu INIMA CURATĂ!

Încă există oameni care își pun asemenea întrebări,au mustrări de conștiință la asemenea nivel subtil și înalt.

Măi suflet drag, asemenea chestiuni citeam in viețile sfinților.

Și te rog să mă crezi că EȘTI UN EXEMPLU, foarte RAR!

Și o lecție, pentru mulți dintre noi.

MULȚUMESC!

Ce sfat să-ți dăm noi ție?

TU NE-AI SMERIT PE NOI SUFLET DRAG!

Dacă alegi Curăția și Ascultarea și Dragostea pentru Dumnezeu în favoarea Unirii Trupești...

Cred că știi deja Răspunsul!
Vechi 16.08.2025, 22:32:27
Dani3l Dani3l is offline
Junior Member

Implicit

Multumesc din suflet, sper sa fie de acord si parintele si fata sa revenim asupra deciziei!
Reply With Quote
Vechi 16.08.2025, 23:03:20
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

E neclar din postarea ta caci la inceput zici ca nu o iubesti , iar apoi ca iti e draga. Si constati oarecum de undeva neutru ca nu va oferiti afectiune.
Dar apoi ce fel de afectiune e vorba si pe care crezi ca de acum i-ai pute-o oferi?
Si puteti oare locui impreuna pastrand limitele curateniei?
Cred ca plecand de la datele care i le-ai dat , ti a zis duhovnicul sa te desparti.
Deci de tine depinde cel mai mult calea pe care o vei lua. Duhovnicul nu face decat sa continue gandurile tale.
Daca te duci la fata si ii zici ca o iubesti, si crezi ca si ea te iubeste, si mai si reusiti sa fiti cuminti, nici un duhovnic din lumea asta nu s-ar opune, casatoria este una din tainele cele mai importante ale bisericii. Oricare din aceste lucruri ar lipsi, dragostea vreunuia din voi, sau chiar curatenia(extrem de rar azi!!) doar atunci duhovnicul ar dori sa te protejeze.
Dar cred ca daca ar fi dragoste dar nu curatenie, nu v-ar zice sa va despartiti, ci doar sa va luati mai repede.
Deci sfatul meu, asculta-ti inima, tine seama si de a ei , si duhovnicul va fi doar al 3 lea glas care sa vina in ajutorul vostru.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2025, 10:25:56
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Părerea mea este să ții cont de sfatul primit de la duhovnicul tău care a VĂZUT ceva mai mult decât percepi tu. El îți vrea binele.

Viitorul unui cuplu este mult mai bine observat și analizat din afară de cei cu experiență.
Vechi 17.08.2025, 12:56:15
Dani3l Dani3l is offline
Junior Member

Implicit

La inceputul relatiei eram mai dragastos cu ea, eu simteam sa ma apropii mai mult (fara sa ajungem prea departe intim), insa cu timpul din partea mea s-a stins, nu imi explic de ce , probabil din cauza anumitor neintelegeri si critici . Imi doresc sa ajungem sa avem sentimente de dragoste unul fata de celalalt, dupa 1 an probabil o sa fie mai greu, doar Dumnezeu stie!
Reply With Quote
Vechi 17.08.2025, 13:17:05
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Deci mai exact situatia ta e ca aveai o relatie de care nu erai sigur cu o fata, intre timp ai mers la duhovnic care tinand cont de datele care i le-ai dat ti-a recomandat ruptura, ceea ce s-a si intamplat cand i-ai zis fetei. Ulterior insa ti ai dat seama ca o iubesti de fapt (ceea ce oricum se intampla dupa aproape fiecare despartire :) )
Pai tinand cont ca decizia duhovnicului a fost luata pe vremea cand tu credeai ca nu tii la ea, te poti duce din nou la duhovnic, sa ii zici ca intre timp lucrurile s-au schimbat si ca simti ca o iubesti.
Dar intre timp lamureste cu fata daca si ea te iubeste, poate ai sansa ca despartirea sa o fi dus si pe ea la astfel de sentimente. Desi in general se poate sa o fi jignit putin, folosind recomandarea duhovnicului pentru a rezolva o situatie care ulterior tu insati ai regretat-o.

Recomandarea duhovnicului iin aceste cazuri e foarte bine venita cand pacatuiesti , sau cand posibila relatie ar duce la pacat. Dar daca la voi nu era acest caz, ar trebui sa iti faci temele intai clar cu fata, si apoi sa mergi la duhovnic. Sau cu tiine insuti, ce anume te impiedica sa fii cu ea...Poate are totusi legatura cu credinta ,caz iin care de asemenea e util sa mergi la duhovnic.
Fata e credincioasa,iti intelege preocuparile religioase si ascultarea?
Reply With Quote
Vechi 17.08.2025, 15:10:08
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dani3l Vezi mesajul
Doamne ajuta!
Joi seara dupa ce m-am spovedit am primit ca sfat ca mai bine sa ma despart de prietena mea pentru ca ea nu ma iubeste, nici eu pe ea(am trait in curatie, asa am decis amandoi pana la nunta). Ce este drept nu am stat impreuna in aceeasi casa in tot acest an, doar asa cateva zile, ea a insistat mai mult sa facem pasul asta insa din cauza ca nu ii ofeream afectiune ea a plecat. De 2 zile de cand i-am zis ca fac ascultare de duhovnic si sa ne despartim,simt un gol in suflet si imi vine sa plang, imi este draga si m-am atasat de ea.
As incerca sa revin asupra deciziei si sa ii propun sa locuim impreuna o perioada sa vedem daca ne putem indragosti, bineinteles dupa ce am binecuvantarea pr. duhovnic, stiu ca neascultarea este pacat!
Imi simt sufletul incarcat, parea si ea afectata in urma aceste decizii. Un sfat va rog, multumesc!
Fii atent aici!
Dacă ea a plecat las-o așa cum a picat. Fii bărbat, nu te milogi de ea. Tu n ai greșit cu nimic față de ea, ceea ce este surprinzător, și Slavă Domnului !

Ești tânăr, roagă-te la Dumnezeu și Măicuța Domnului să-ți aducă înaintea ta ceea ce îți trebuie ție!
Ca peste este în balta, slavă Domnului

Ea din ce povestești vrea să-și găsească pe cineva rapid.
Nu te grăbi!
Bine faci!
Golurile pe care le simți NU SUNT DE LA DUMNEZEU

Or să se răsufle, ai să vezi și o să te simți bine din nou.!

Și încă ceva, vezi ca fetele din ziua de azi sunt în procent catastrofal de uriaș cu creierii făcuți muci de ticktoace și alte aberații. Nu ca băieții ar fi mai breji, dar aici este vorba de ele.

Last edited by cozia; 17.08.2025 at 15:14:44.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2025, 15:17:25
Dani3l Dani3l is offline
Junior Member

Implicit

Nu are legatura cu credinta, ea este si mai credincioasa decat mine!
Eu i-am spus ei la inceput ca o iubesc, insa treptat s-a dus, ea spune ca a fost doar atractie fizica atat. Probabil a fost iubire lumeasca, cea dumnezeiasca nu ar trebui sa se stinga!
Dar ea mi-a spus clar ca nu ma iubeste, are ceva sentimente dar nu de dragoste.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2025, 19:07:32
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Nu poți aștepta de la om iubire dumnezeiască, și nici nu trebuie să confundăm și amestecăm dragostea pentru Dumnezeu cu cea pentru om.

Eu unul din acest punct de vedere mă regăseam in situația ta in adolescență, și după ce aruncat perlele curăției,am sărit direct in cea mai murdară baltă a tuturor păcatelor.

Ai ,te rog din tot sufletul, foarte mare grijă să nu mergi pe acest drum al pierzării pe care am mers eu!

Ține-ți curăția trupului și a inimii și a minții și a cugetului!

Iubește!

Iubește dumnezeiește!

Iubește Omul!

Fără să aștepți nimic în schimb!

Asta este adevărata iubire,și este iubirea pe care tu o poți da.

Iar dacă o femeie te poate iubi la fel...

Atunci și doar atunci să te unești Trupește cu ea!