Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 08.07.2014, 18:02:24
bogdansava21 bogdansava21 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 07.04.2014
Mesaje: 25
Implicit Despre protestul ce va avea loc in curand



https://www.facebook.com/events/559807960797680/

Si pentru cei care nu au Facebook:

Ieșim în stradă pentru a face front comun împotriva pachetului de legi promovat de serviciile secrete si votate fulger de către Parlament prin care se dorește monitorizarea calculatoarelor, identificarea utilizatorului la accesul rețelelor WI-FI din cafenele (cel mai probabil, prin prezentarea buletinului) și vânzarea restricționată a cartelelor SIM numai cu buletinul.

Sediul SRI este la sfârșitul bd Libertății, colț cu Parlamentul.

Cele două instituții au colaborat pentru a vota două legi care atentează la securitatea vieții noastre private: un proiect de lege privind „securitatea cibernetică a României“ și unul prin care se creează obligația de a se înregistra datele de identitate ale persoanelor care utilizează cartele telefonice prepaid, dar și serviciile Wi-Fi disponibile în spațiul public.

Legile se aseamănă dispozițiilor pre-'89 prin care toate mașinile de scris, de litografiere și de xeroxare trebuiau înregistrate pentru a preveni distribuirea materialelor anonime.

Legea „securității cibernetice“, precizează la art. 10 (1): „Serviciul Român de Informații este desemnat autoritate națională în domeniul securității cibernetice…“ În virtutea acestei legi, SRI este învestit cu puteri care scapă, în sfârșit, controlului civil și e autorizat cu dreptul de a percheziționa tot ce mișcă în materie de comunicații și tehnologia informațiilor. Apoi, „deținătorii de infrastructuri cibernetice“ (adică noi toți) au responsabilitatea – spune articolul 17.1 – să „acorde sprijinul necesar, la solicitarea motivată a SRI, MApN, MAI, ORNISS, SIE, STS, SPP etc. (…) și să permită accesul reprezentanților desemnați în acest scop la datele deținute“.

Traducând, este vorba despre autorizarea prin lege a dreptului la percheziție informațională fără a se mai trece prin hotărârea unui magistrat, așa cum obligă alte legi atunci când e vorba despre percheziții în înțeles general.

Generalul SRI Dumbravă consideră că pentru percheziție apelul la decizia unui judecător nu este esențital, câtă vreme „dacă mergi cu computerul la depanat nu treci mai întâi pe la judecător ca să-i ceri avizul ca depanatorul să se uite în computerul tău”.

 A. Inregistrarea obligatorie a tuturor celor ce acceseaza un WiFi public

Propunerea

Art 73^2 (1) In cazul punctelor de conectare la internet puse gratuit la dispozitia publicului de catre persoane juridice, este obligatorie securizarea accesului pe bază de parolă, precum și asigurarea procedurilor si echipamentelor necesare stocarii pe o perioada de 6 luni a datelor furnizorului de servicii pentru a identifica utilizatorii conectati in aceste puncte. Utilizatorii acestor puncte au obligatia de a-si comunica datele de identificare la accesarea acestor servicii.

Deci daca avem:

■ o conferinta;
■ o cafenea;
■ un acces la Internet in parc;
■ o statie de metrou sau autogara;
■ un hotel;
■ mall, magazin, taxi, universitate, liceu, magazin de vinzare produse telefonice, cabinet de stomatologie, etc etc.

acestea vor trebui sa stabileasca o procedura de identificare a utilizatorilor conectati. Legea nu zice nimic detaliat, dar este clar ca nimeni nu va dori să i se spargă mămăliga în cap în cazul în care cineva dă date fictive. Așa că vor cere buletinul pentru a-l înscrie într-un registru.

 B. Inregistrarea cartelelor pre-pay

Utilizatorii vor trebui sa dea nume, prenume, CNP si numar si serie de buletin la achizitionarea oricarui serviciu de comuncatii electronice. Si pentru cartelele pre-pay va trebui incheiat un contract. Cu font lizibil. Marimea - cel putin 10p (sic!). Toate acestea vor trebui stocate.

Sigur, multă lume este deranjată de cei care dau telefoane anonim și care fac smecherii prin telefon, însă încă de pe vremea când Romtelecom aveau mii de telefoane publice accesabile fără buletin, au existat telefoane anonime.

Serviciile secrete și poliția trebuie să dezvolte tehnologia de a identifica, după semnal și IMEI telefon, indivizi care înfăptuiesc acte antisociale, și nu să ne ceară tuturor să înregistrăm în prealabil toate terminalele.

Dacă TOȚI suntem înregistrați cu cartelele SIM, serviciile vor ști, prin metode de localizare, unde suntem toți și ce grupuri sociale frecventăm.

 C. Securitatea și perchezițiile

Noua propunere de lege privind securitatea cibernetica adoptata de guvern pe 30 Aprilie 2014 a trecut aproape neobservata, desi ar trebui sa priveasca orice cetatean detinator de telefon mobil, calculator sau laptop. Pentru ca prin noua lege acestia vor avea nu doar obligatia “să adopte și să pună în aplicare politici de securitate cibernetică", dar si “să permită accesul reprezentanților desemnați (ai SRI, MApN, MAI, ORNISS, SIE, STS, SPP, CERT-RO si ANCOM) în acest scop la datele deținute.”

Generalul SRI Dumbravă a zis că el vrea înregistrarea calculatoarelor: "Acum circulăm sigur, dar repet, pentru că mașinile noastre au obligația la doi ani să-și facă ITP-ul, să facem revizia, mă deranjează, că mă costă bani, dar atâta timp cât asta înseamnă siguranță… îmi înmatriculez mașina, că așa e frumos, să se știe cine e în spatele volanului,…"

VREM servicii secrete profesioniste și moderne care să aibă grijă de securitatea națională.

NU VREM să le dăm acestor servicii puteri discreționare de a ne invada viața privată și de a ne supraveghea în masă.

VREM respingerea legilor de către cei abilitați să o mai facă: Președintele României prin refuzul promulgării, președinții celor două camere prin trimitere la Curtea Constituțională, Avocatul Poporului prin contestare la Curtea Constituțională!

Last edited by bogdansava21; 09.07.2014 at 22:39:49.
Reply With Quote