Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2013, 10:57:54
ignatiu ignatiu is offline
Banned

Data înregistrării: 18.09.2011
Implicit Este pacat sa schimbam vremea?

Am gasit intamplator urmatorul comentar: cautati "De ce se spreiaza prin lume".

Am cautat si am gasit acest videoclip.

http://www.youtube.com/watch?v=8-HiggFVKwk

Ce parere sa avem, este oare pacat mare sa schimbam vremea? Acum cand ne asteapta din nou seceta si distrugerea culturilor agricole, dupa ploi si grindina.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2013, 18:07:13
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ignatiu Vezi mesajul
Am gasit intamplator urmatorul comentar: cautati "De ce se spreiaza prin lume".

Am cautat si am gasit acest videoclip.

http://www.youtube.com/watch?v=8-HiggFVKwk

Ce parere sa avem, este oare pacat mare sa schimbam vremea? Acum cand ne asteapta din nou seceta si distrugerea culturilor agricole, dupa ploi si grindina.
păcat? nu știu.
dar știu că nu este bine să schimbi o variabilă într-un sistem pe care nu doar că nu îl stăpânești, dar nici nu îl înțelegi în totalitate.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2013, 23:46:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
păcat? nu știu.
dar știu că nu este bine să schimbi o variabilă într-un sistem pe care nu doar că nu îl stăpânești, dar nici nu îl înțelegi în totalitate.
Il stapanim, sistemul este folositor, ar putea sa ne salveze de la multe catastrofe.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2013, 00:38:31
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit Este pacat sa incercam sa schimbam vremea

Depinde in ce scop folosim acest lucru:

-daca de exemplul se utilizeaza anumite metode pentru a determina caderea de precipitatii in zone secetoase- in Africa de exemplul unde sunt mari probleme cu asigurarea hranei populatiei- atunci evident ca nu este pacat;

-daca insa se utilizeaza ca o arma (exista diverse metode mai mult sau mai putin "secrete" de modificare artificiala a vremii), pentru a provoca inundatii ori uragane in anumite zone si a provoca distrugeri in anumite state, atunci evident ca este pacat.

Pana la urma nu tehnologia in sine este rea, ci modul cum este folosita. Cel mai bun exemplul este energia nucleara- poate fi folosita si in scopuri cu totul laudabile (centrale atomoelectrice, in medicina, etc) dar si in scopuri cu totul condamnabile (armament nuclear)
Reply With Quote
Vechi 05.06.2013, 01:44:57
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul

-daca de exemplul se utilizeaza anumite metode pentru a determina caderea de precipitatii in zone secetoase- in Africa de exemplul unde sunt mari probleme cu asigurarea hranei populatiei- atunci evident ca nu este pacat;

-daca insa se utilizeaza ca o arma (exista diverse metode mai mult sau mai putin "secrete" de modificare artificiala a vremii), pentru a provoca inundatii ori uragane in anumite zone si a provoca distrugeri in anumite state, atunci evident ca este pacat.

Pana la urma nu tehnologia in sine este rea, ci modul cum este folosita. Cel mai bun exemplul este energia nucleara- poate fi folosita si in scopuri cu totul laudabile (centrale atomoelectrice, in medicina, etc) dar si in scopuri cu totul condamnabile (armament nuclear)
de fapt, si in prima situatie poate fi rea. Crescand umidiatatea in Africa, schimbi cursul curentilor de aer din jur, opresti un circuit al nisipului fertil, ma rog, efectul fluturelui cu toate implicatiile lui.
Acum, la drept vorbind, inainte zona aia era cam o gradina edenica, si poate daca am debloca apa din subsol din regiune, ar putea fi din nou, dar totusi, vorbind de un sistem incredibil de complex care nu stim cum poate afecta lucrurile.
Vechi 05.06.2013, 02:06:32
Miha-anca
Guest

Implicit

Am vazut un film despre o tara africana, care din cauza defrisarilor produse de europeni, se transformase in desert, in care nu mai ploua, iar pamantul crapase de atata uscaciune.
Femeile din acel stat african s-au organizat si au plantat paduri intregi, asa cum stiau ca era in copilaria lor. Actiunea a capatat conotatii politice, iar initiatoarea a luat premiul Nobel pentru pace.

Iata cum sa schimbam vremea, prin munca si daruire pentru binele tuturor. Atunci nu facem nici un pacat.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2013, 10:51:05
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Am vazut un film despre o tara africana, care din cauza defrisarilor produse de europeni, se transformase in desert, in care nu mai ploua, iar pamantul crapase de atata uscaciune.
Femeile din acel stat african s-au organizat si au plantat paduri intregi, asa cum stiau ca era in copilaria lor. Actiunea a capatat conotatii politice, iar initiatoarea a luat premiul Nobel pentru pace.

Iata cum sa schimbam vremea, prin munca si daruire pentru binele tuturor. Atunci nu facem nici un pacat.
asta e bine, ca asta e o revenire la o situatie care era recenta.
Vechi 05.06.2013, 17:30:55
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ignatiu Vezi mesajul
Il stapanim, sistemul este folositor, ar putea sa ne salveze de la multe catastrofe.
daca ar fi așa cum spui, s-ar folosi pe scară largă.
dar ameliorarea vremii într-o zona, poate iniția fenomene extreme in alta.
nu prea e de joacă.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2013, 17:32:52
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul

așa da.
vezi și taierile masive de păduri din jungla amazoniana și chiar de la noi.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2013, 22:52:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul

energia nucleara- poate fi folosita si in scopuri cu totul laudabile (centrale atomoelectrice, in medicina, etc) dar si in scopuri cu totul condamnabile (armament nuclear)
Nobel, cel care a inventat dinamita a spus. Oamenii vor inventa o arma foarte distrugatoare. Aceasta arma va aduce pacea, pentru ca fiecaruia ii va fi frica.
Reply With Quote
Răspunde