Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 16.12.2006, 22:52:08
Ioan_Ciobota Ioan_Ciobota is offline
Banned
 
Data înregistrării: 19.07.2005
Mesaje: 90
Implicit

Articol de Magda David

Un altfel de Craciun

Oare cum ar putea fi un Craciun altfel decat plin de bucate alese, de instalatii, daruri, colinde ? Toate aceste lucruri dau intr-adevar un oarecare farmec Craciunului, ii sporesc frumusetea dar nu ii reflecta catusi de putin esenta, adevarata semnificatie. Desi ma fascineaza aceasta atmosfera, uneori parca m-as lipsi fara regrete de tot acest farmec si m-as intoarce in timp sa traiesc alaturi de pastori, fara fast, dar cu imensa bucurie, nasterea Mantuitorului meu.

Personal mi-e greu sa asociez nasterea Domnului cu o zi calendaristica.
In inima mea, Isus nu s-a nascut in 25 decembrie. S-a nascut intr-o alta zi, zi care mi-a adus pace, bucurie, speranta si toate aceste lucruri nu vin o data cu Craciunul si nu trec o data cu el.

Incerc sa celebrez zilnic nasterea si invierea Lui. Vreau sa traiesc zilnic Craciunul. Sunt zile in care traiesc si ma bucur de nasterea Mantuitorului mai mult decat o fac in ziua de 25 Decembrie.Totusi ziua de Craciun este o zi speciala pentru majoritatea oamenilor – atat pentru cei care-L sarbatoresc zilnic cat si pentru cei pentru care Isus s-a nascut intr-o iesle si din pacate a ramas acolo.

Cum I-ar placea Mantuitorului sa fie sarbatorit ? Oare de ce a fost trimis Ioan sa intoarca inimile parintilor spre copii? Poate ca tocmai in aceasta intoarcere, a noastra spre Dumnezeu, a parintilor spre copii si a copiilor spre parinti sta adevaratul farmec al Craciunului.

Chiar daca unii dintre noi il celebreaza zilnic, cei mai multi nu reusim sa o facem impreuna cu familia decat la Craciun. Craciunul ne aduce impreuna, ne da ragazul de a medita si de a ne bucura impreuna de El. Ce farmec ar avea cadourile daca nu le daruim cu toata inima celor pe care Dumnezeu i-a pus langa noi, ce folos de toata truda pentru bucatele alese daca nu stai la masa cu cei pe care ii iubesti si ce sens au colindele daca nu Il canta pe El ?

Nu vad sensul unui Craciun fara bucurie, pace, dragoste. Cum putem spune ca il sarbatorim pe Hristos care este Domnul pacii atata timp cat nu ne putem privi parintii in ochi sau nu ne putem imbratisa cu dragoste copilul ? Nu poti sarbatori Pacea cat timp esti inca in razboi. Oare intamplator la nasterea Lui, oastea cereasca s-a unit cu ingerii laudand pe Dumnezeu si spunand: „pace pe pamant intre oamenii placuti Lui” ?

Isus s-a nascut sa ne impace cu Dumnezeu si unii cu altii. Daca pentru asta s-a nascut, daca pentru asta a lasat cerul, ce altceva si-ar putea dori de la noi ? O relatie profunda cu Dumnezeu si dragoste fata de semeni ar umple inima Mantuitorului nostru de bucurie mai mult decat orice alta colinda, decor, atmosfera.

Un altfel de Craciun? Sa fie un Craciun care nu lasa loc certurilor, dezbinarilor, relatiilor rupte. Un Craciun care sa ne gasesca in familie, iertand, daruind, iubind. Asa sa ne gaseasca Craciunul si asa sa ne gaseasca fiecare zi.
Fie ca nasterea Domnului nostru sa va umple zilnic de dragoste, bucurie, pace si sa aduca in inimile voastre o vesnica sarbatoare. Pace voua, oameni placuti Lui !

Articol de Magda David
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dobri Dobrev, un altfel de parinte al Bisericii religiecalarasi Intrebari utilizatori 1 13.05.2012 23:45:40
Iisus - a urmat niste scripturi. Ar fi putut sa aleaga altfel? sophia Din Noul Testament 32 16.04.2012 03:38:36
"cel ce gandeste altfel" Dobra Daniela Generalitati 13 03.02.2011 12:34:03
Istoria altfel camidece Generalitati 3 29.09.2009 22:06:08