![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Ieri am trecut la limita pe langa un accident de masina. Greseala a fost a mea, dar bine ca raul nu s-a produs. Au fost mai multe ocazii cand era sa fiu accidentat in ultima perioada, slava Domnului ca m-a pazit de fiecare data.
Bineinteles ca I-am multumit calduros in gand, insa acum mi-a venit ideea sa o fac si in public, ca exemplu pentru oricine citeste aici. Imi amintesc de singurul din cei zece leprosi care s-a intors la Hristos ca sa-I multumesca pentru vindecare. Aliluia!
|
||||
|
||||
![]()
Avem toate motivele din lume sa-I fim recunoscatori Domnului. De cate ori am trecut printr-o primejdie, nu m-am gandit la primejdia insasi, cat mi-am inaltat recunostinta fata de Dumnezeu ca Si-a aratat prezenta, aparandu-ma.
Fie numele Domnului binecuvantat, de acum si pana-n veac!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
" Multumim Tie , Stapane , Iubitorule de oameni , Datatorule de bine al sufletelor noastre , ca si in ziua de acum ne-ai invrednicit pe noi de cerestile si nemuritoarele Tale Taine . Indrepteaza calea noastra , intareste-ne pe noi toti , intru frica Ta ; pazeste viata noastra , intareste pasii nostri, pentru rugaciunile si mijlocirile maritei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria si pentru ale tuturor Sfintilor Tai " . Biserica in toate slujbele ce se desfasoara in ea , ii aduce multumire lui Dumnezeu pentru noi toti . Aceasta rugaciune citata mai sus, este emotionanta , plina de smerenie , de recunostinta , umilinta , dragoste curata , atat pentru Dumnezeu , cat si pentru Maica Sfanta si sfinti . Este totodata si de cerere , ca viata noastra sa fie pazita curata , iar darurile cu care ne-am impartasit sa ramana lucratoarein noi si sufletul sa ramana nemuritor . Cine are dragoste nu poate sa faca rau aproapelui . Dragostea indreapta pe aproapele cu multa finete cand acesta greseste si-l ajuta sa se ridice si sa-l iubeasca pe Dumnezeu . Adevarata dragoste multumitoare Il imita pe Iisus , multumeste pentru toate lui Dumnezeu si raspunde cu faptele cele bune ale milei crestine , atunci cand isi arata focul . Rugaciunea dreptului Iov si dragostea lui Dumnezeu este coplesitoare pentru fiecare dintre noi . Rugaciunea dragostei lui este plina de multumire sufleteasca pentru el si pentru Dumnezeu . De aceea exclama : " Domnul a dat , Domnul a luat , fie numele Domnului binecuvantat " ( Iov. 1 , 21 ) . Bogatia sufleteasca si curata a dreptului Iov depaseste toata bogatia materiala din lumea asta trecatoare . El are constiinta curata , dragostea sa este indelung rabdatoare in suferintele pe care le-a trait , si dragostea lui multumeste lui Dumnezeu din plinatatea sufletului pentru toate .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc Doamne,ca nu mi-ai dat mai mult decat puteam duce. Multumesc ca ai avut mila de mine,pacatosul,care nimic bun nu am facut. |
|
||||
|
||||
![]()
Tu cu mine esti mereu : / Si la bine si la greu . / Doamne , da-mi bunavointa / Si rabdare-n suferinta . / Sa cred tare , neclintit , / Ca Tu nu m-ai parasit . / Da-mi nadejde-naripata , / Ca sa m-ajuti indata . / Si , din dragoste de Tine , / Sa le-ndur , Doamne , cu bine . / Multumesc , Doamne , intruna : / Si-n senin , si in furtuna .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
" Cat as vrea Iisuse bun, sa iti spus si iar sa-ti spun,
C-as dori si-as mai dori, sa te pot mai mult iubi, Sa Te pot mai drept urma, sa Te pot mai sfant canta, Sa te pot mai bland vesti, mai ascultator a-Ti fi. Mai strain de tot ce-i rau, sa ma simti tot mai al Tau. Cat as vrea si cat as vrea, sa-Ti dau toata viata mea Pe fiinta mea sa pui, bland sarutul Tatalui si sarutul Duhului, Si cu tot ce are-n ea, sa Ti-o sti numai a Ta, Sa sti cat de-adanc simtesc cand spun: Doamne, Te iubesc! Si cum as dori sa zbor, peste soare, peste nor, Peste veacul viitor pana unde-as sti pe veci, Ca Te am si nu mai pleci!!! "
|
||||
|
||||
![]()
Simplu , fara multa vorbarie , caci la Dumnezeu toti perii capului sunt numarati , iar nu oricine care spune Doamne , Doamne , e vrednic de Imparatia Lui ! Vorba dulce si mieroasa , nu poate ascunde inima mandra si trufasa !
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 27.12.2010 at 22:50:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Iti multumesc Dumnezeule ca ma scoti incet incet din necazul ce s-a abatut peste mine anul acesta,iti multumesc ca familia e sanatoasa,ca eu merg spre bine si ca m-ai ajutat de atatea ori cand ti-am cerut si chiar atunci si cand nu am facut-o.SLAVA TIE DUMNEZEULE SI MULTUMITA!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oastea Domnului | pacatoasa | Generalitati | 48 | 17.09.2015 12:14:56 |
Maica Domnului | NEKTARIOS. | Intamplari adevarate | 1 | 25.09.2014 08:14:13 |
Cum multumim Lui Dumnezeu si Sfintilor pentru ajutorul acordat? | mela me | Intrebari utilizatori | 4 | 18.03.2011 17:53:12 |
Sa multumim Domnului! | Daniel777 | Spiritualitatea ortodoxa | 6 | 09.03.2011 19:42:23 |
Oastea Domnului | BenHur | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 23 | 18.02.2011 21:07:12 |
|