Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2010, 14:16:11
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Smile Sa multumim Domnului

Ieri am trecut la limita pe langa un accident de masina. Greseala a fost a mea, dar bine ca raul nu s-a produs. Au fost mai multe ocazii cand era sa fiu accidentat in ultima perioada, slava Domnului ca m-a pazit de fiecare data.

Bineinteles ca I-am multumit calduros in gand, insa acum mi-a venit ideea sa o fac si in public, ca exemplu pentru oricine citeste aici. Imi amintesc de singurul din cei zece leprosi care s-a intors la Hristos ca sa-I multumesca pentru vindecare.

Aliluia!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 15:01:41
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Avem toate motivele din lume sa-I fim recunoscatori Domnului. De cate ori am trecut printr-o primejdie, nu m-am gandit la primejdia insasi, cat mi-am inaltat recunostinta fata de Dumnezeu ca Si-a aratat prezenta, aparandu-ma.

Fie numele Domnului binecuvantat, de acum si pana-n veac!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 19:31:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

" Multumim Tie , Stapane , Iubitorule de oameni , Datatorule de bine al sufletelor noastre , ca si in ziua de acum ne-ai invrednicit pe noi de cerestile si nemuritoarele Tale Taine . Indrepteaza calea noastra , intareste-ne pe noi toti , intru frica Ta ; pazeste viata noastra , intareste pasii nostri, pentru rugaciunile si mijlocirile maritei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria si pentru ale tuturor Sfintilor Tai " . Biserica in toate slujbele ce se desfasoara in ea , ii aduce multumire lui Dumnezeu pentru noi toti . Aceasta rugaciune citata mai sus, este emotionanta , plina de smerenie , de recunostinta , umilinta , dragoste curata , atat pentru Dumnezeu , cat si pentru Maica Sfanta si sfinti . Este totodata si de cerere , ca viata noastra sa fie pazita curata , iar darurile cu care ne-am impartasit sa ramana lucratoarein noi si sufletul sa ramana nemuritor . Cine are dragoste nu poate sa faca rau aproapelui . Dragostea indreapta pe aproapele cu multa finete cand acesta greseste si-l ajuta sa se ridice si sa-l iubeasca pe Dumnezeu . Adevarata dragoste multumitoare Il imita pe Iisus , multumeste pentru toate lui Dumnezeu si raspunde cu faptele cele bune ale milei crestine , atunci cand isi arata focul . Rugaciunea dreptului Iov si dragostea lui Dumnezeu este coplesitoare pentru fiecare dintre noi . Rugaciunea dragostei lui este plina de multumire sufleteasca pentru el si pentru Dumnezeu . De aceea exclama : " Domnul a dat , Domnul a luat , fie numele Domnului binecuvantat " ( Iov. 1 , 21 ) . Bogatia sufleteasca si curata a dreptului Iov depaseste toata bogatia materiala din lumea asta trecatoare . El are constiinta curata , dragostea sa este indelung rabdatoare in suferintele pe care le-a trait , si dragostea lui multumeste lui Dumnezeu din plinatatea sufletului pentru toate .
Vechi 26.08.2010, 21:57:02
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
" Multumim Tie , Stapane , Iubitorule de oameni , Datatorule de bine al sufletelor noastre , ca si in ziua de acum ne-ai invrednicit pe noi de cerestile si nemuritoarele Tale Taine . Indrepteaza calea noastra , intareste-ne pe noi toti , intru frica Ta ; pazeste viata noastra , intareste pasii nostri, pentru rugaciunile si mijlocirile maritei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria si pentru ale tuturor Sfintilor Tai " . Biserica in toate slujbele ce se desfasoara in ea , ii aduce multumire lui Dumnezeu pentru noi toti . Aceasta rugaciune citata mai sus, este emotionanta , plina de smerenie , de recunostinta , umilinta , dragoste curata , atat pentru Dumnezeu , cat si pentru Maica Sfanta si sfinti . Este totodata si de cerere , ca viata noastra sa fie pazita curata , iar darurile cu care ne-am impartasit sa ramana lucratoarein noi si sufletul sa ramana nemuritor . Cine are dragoste nu poate sa faca rau aproapelui . Dragostea indreapta pe aproapele cu multa finete cand acesta greseste si-l ajuta sa se ridice si sa-l iubeasca pe Dumnezeu . Adevarata dragoste multumitoare Il imita pe Iisus , multumeste pentru toate lui Dumnezeu si raspunde cu faptele cele bune ale milei crestine , atunci cand isi arata focul . Rugaciunea dreptului Iov si dragostea lui Dumnezeu este coplesitoare pentru fiecare dintre noi . Rugaciunea dragostei lui este plina de multumire sufleteasca pentru el si pentru Dumnezeu . De aceea exclama : " Domnul a dat , Domnul a luat , fie numele Domnului binecuvantat " ( Iov. 1 , 21 ) . Bogatia sufleteasca si curata a dreptului Iov depaseste toata bogatia materiala din lumea asta trecatoare . El are constiinta curata , dragostea sa este indelung rabdatoare in suferintele pe care le-a trait , si dragostea lui multumeste lui Dumnezeu din plinatatea sufletului pentru toate .
Sunt miscatoare si pline de sensuri rugaciunea si cuvintele ce o insotesc- ce poate fi mai frumos pentru un suflet, decat prin stradania sa sa ajute la ridicarea aproapelui, la gasirea drumului spre desavarsire.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 00:58:46
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Ieri am trecut la limita pe langa un accident de masina. Greseala a fost a mea, dar bine ca raul nu s-a produs. Au fost mai multe ocazii cand era sa fiu accidentat in ultima perioada, slava Domnului ca m-a pazit de fiecare data.

Bineinteles ca I-am multumit calduros in gand, insa acum mi-a venit ideea sa o fac si in public, ca exemplu pentru oricine citeste aici. Imi amintesc de singurul din cei zece leprosi care s-a intors la Hristos ca sa-I multumesca pentru vindecare.

Aliluia!
Si eu zilele trecute,dupa ce ca eram cu sufletul mahnit,cand vroiam sa ies cu spatele dintr-o parcare,pe un drum aproape necirculat,si chiar atunci(desi ma asigurasem) a aparut razant in spatele meu o masina.Am fost la un pas....
Multumesc Doamne,ca nu mi-ai dat mai mult decat puteam duce.
Multumesc ca ai avut mila de mine,pacatosul,care nimic bun nu am facut.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 20:39:50
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Tu cu mine esti mereu : / Si la bine si la greu . / Doamne , da-mi bunavointa / Si rabdare-n suferinta . / Sa cred tare , neclintit , / Ca Tu nu m-ai parasit . / Da-mi nadejde-naripata , / Ca sa m-ajuti indata . / Si , din dragoste de Tine , / Sa le-ndur , Doamne , cu bine . / Multumesc , Doamne , intruna : / Si-n senin , si in furtuna .
Vechi 04.09.2010, 21:29:17
Ostasul's Avatar
Ostasul Ostasul is offline
Member

Data înregistrării: 10.05.2010
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Tu cu mine esti mereu : / Si la bine si la greu . / Doamne , da-mi bunavointa / Si rabdare-n suferinta . / Sa cred tare , neclintit , / Ca Tu nu m-ai parasit . / Da-mi nadejde-naripata , / Ca sa m-ajuti indata . / Si , din dragoste de Tine , / Sa le-ndur , Doamne , cu bine . / Multumesc , Doamne , intruna : / Si-n senin , si in furtuna .
Dumnezeu stie intotdeauna de ce are nevoie sufletul nostru. Sa ne lasam in voia lui Dumnezeu !
Vechi 27.12.2010, 00:27:23
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Implicit Imn de slava lui Iisus!

" Cat as vrea Iisuse bun, sa iti spus si iar sa-ti spun,
C-as dori si-as mai dori, sa te pot mai mult iubi,
Sa Te pot mai drept urma, sa Te pot mai sfant canta,
Sa te pot mai bland vesti, mai ascultator a-Ti fi.

Mai strain de tot ce-i rau, sa ma simti tot mai al Tau.
Cat as vrea si cat as vrea, sa-Ti dau toata viata mea
Pe fiinta mea sa pui, bland sarutul Tatalui si sarutul Duhului,
Si cu tot ce are-n ea, sa Ti-o sti numai a Ta,

Sa sti cat de-adanc simtesc cand spun: Doamne, Te iubesc!
Si cum as dori sa zbor, peste soare, peste nor,
Peste veacul viitor pana unde-as sti pe veci,
Ca Te am si nu mai pleci!!! "
Vechi 27.12.2010, 22:31:48
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ostasul Vezi mesajul
Dumnezeu stie intotdeauna de ce are nevoie sufletul nostru. Sa ne lasam in voia lui Dumnezeu !
Simplu , fara multa vorbarie , caci la Dumnezeu toti perii capului sunt numarati , iar nu oricine care spune Doamne , Doamne , e vrednic de Imparatia Lui ! Vorba dulce si mieroasa , nu poate ascunde inima mandra si trufasa !

Last edited by cristiboss56; 27.12.2010 at 22:50:52.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 00:50:25
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Iti multumesc Dumnezeule ca ma scoti incet incet din necazul ce s-a abatut peste mine anul acesta,iti multumesc ca familia e sanatoasa,ca eu merg spre bine si ca m-ai ajutat de atatea ori cand ti-am cerut si chiar atunci si cand nu am facut-o.SLAVA TIE DUMNEZEULE SI MULTUMITA!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oastea Domnului pacatoasa Generalitati 48 17.09.2015 12:14:56
Maica Domnului NEKTARIOS. Intamplari adevarate 1 25.09.2014 08:14:13
Cum multumim Lui Dumnezeu si Sfintilor pentru ajutorul acordat? mela me Intrebari utilizatori 4 18.03.2011 17:53:12
Sa multumim Domnului! Daniel777 Spiritualitatea ortodoxa 6 09.03.2011 19:42:23
Oastea Domnului BenHur Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 23 18.02.2011 21:07:12