Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2012, 15:52:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Când nu le pot evita, le... anulează!
Teoria ca teoria..dar practica ne omoara.

Citat:
Noi nu avem penitențe, indulgențe, dezlegări la păcat, ori acatiste.
Bun, si totusi cand cineva incalca Sabathul?
Cum capata iertarea?

O primieste automat, fara sa-si bata capu, o primeste daca rosteste printre dinti un "Doamne imi pare rau" (pana data viitoare), trebuie sa-si marturiseasca pacatul in fata adunarii, cum?

Ce certitudine are ca este iertat?

Citat:
Dacă mi-e foame, pot mânca și un măr. Pe de altă parte, un creștin care practică postul, nu va muri dacă 24 de ore nu mănâncă nimica.
Asta s-o crezi tu!
Dar trebuie să înțelegi că nu timpul ori gradul de complexitate primează, ci principiul respectării sabatului. Nu voi ezita să muncesc până la epuizare în a salva pe cineva din incendiul izbucnit în sabat, dar nu voi face compromis gătind friptura la care te referi, doar pentru a-mi satisface apetitul.
Si de ce a "gati" niste boabe de grau este ok, dar a pune pe foc niste friptura nu?
Sa zicem ca nu aprinde focul - il cheama pe vecinul ortodox sa faca asta ( se practica: eu patron nu muncesc in Sabath, dar am angajati ortodocsi care fac asta).
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 17:01:05
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Faci confuzii grave intre ortodoxie si catilicism: "penitente", "indulgente" nu au existat niciodata in ortodoxie, doar in catolicism.

De-aici se vede ca ii pui in aceeasi oala pe toti cei care iti sunt contrari tie, si asta denota SUPERFICIALITATE si LABILITATE PSIHICA.
Spre binele tau, cauta un psihoterapeut, pentru inceput!
Ho, hoo, ușurel, ce te-ai ambalat așa? N-am făcut nicio confuzie, am răspuns doar în aceeași notă.

Citat:
Ce inseamna "dezlegare la pacat"? Este pentru prima data cand aud asa ceva?
De fapt e vorba de dezlegări, "de păcat" am adăugat eu. Nu te face că nu știi, în Biserica Ortodoxă există și asemenea dezlegări și canoane.

Citat:
Inca o data se vede ca habar nu ai ce inseamna ortodoxia, dar acuzi la greu! Asta e un comportament si o atitudine de om lipsit de orice caracter, superficial si arogant! Ai invatat ca un papagal acuzatiile proferate in adunarile voastre inculte si ai iesit in lume sa le versi ispitind oamenii cu mizerii, si nu cu adevaruri de suflet-mangaietoare!
RUSINE!!!
Prea te ambalezi iarăși și o să-ți cauzeze... N-am acuzat nimic, am spus doar despre noi că nu avem "penitențe, indulgențe, dezlegări la păcat, ori acatiste". Și acesta e adevărul, nimic mai mult! Încearcă să te calmezi...
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 17:28:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Bun, si totusi cand cineva incalca Sabathul?
Cum capata iertarea?

O primieste automat, fara sa-si bata capu, o primeste daca rosteste printre dinti un "Doamne imi pare rau" (pana data viitoare), trebuie sa-si marturiseasca pacatul in fata adunarii, cum?
Când cineva calcă sabatul în mod conștient și repetat este pus sub disciplina Bisericii, ea (Biserica) neputând rămâne [sute de ani] cu acest păcat.

Citat:
Ce certitudine are ca este iertat?
Certitudinea făgăduințelor lui Dumnezeu din Cuvântul Său:

"Cel ce își ascunde păcatele lui nu propășește, iar cel ce le mărturisește și se lasă de ele va fi miluit." (Pilde 28,13 - versiunea ortodoxă)

"Întru El avem răscumpărarea prin sângele Lui și iertarea păcatelor, după bogăția harului Lui," (Efes. 1,7 - versiunea ortodoxă)

Citat:
Si de ce a "gati" niste boabe de grau este ok, dar a pune pe foc niste friptura nu?
Sa zicem ca nu aprinde focul - il cheama pe vecinul ortodox sa faca asta ( se practica: eu patron nu muncesc in Sabath, dar am angajati ortodocsi care fac asta).
Mai întâi de toate, ucenicii nu au gătit grâul, ci l-au mâncat ca atare. Apoi, a mânca nu este păcat, chiar dacă aceasta presupune spălarea ori încălzirea alimentelor. Nu confunda adventiștii cu evreii din vremea Domnului Hristos, ei nu au nevoie de vecini ca să-și încălzească mâncarea.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 20:35:33
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Prea te ambalezi iarăși și o să-ți cauzeze... N-am acuzat nimic, am spus doar despre noi că nu avem "penitențe, indulgențe, dezlegări la păcat, ori acatiste". Și acesta e adevărul, nimic mai mult! Încearcă să te calmezi...
Extraordinar! Cata lipsa de caracter!
Imi spui acum ca tu ai facut doar o afirmatie generala cu privire la ceea ce credeti voi, o afirmatie inocenta si o dezvaluire a credintei tale "extraordinare"!

De ce intorci afirmatia smulgand-o din context?
De ce inseli? De ce minti? Omule, de ce minti?

Spui ca nu ai acuzat nimic cand tocmai contextul in care ai facut afirmatia era unul conflictual intre parerea ta si cea a lui Alin.
Unul ca tine vorbeste despre Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 20:40:37
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Mai întâi de toate, ucenicii nu au gătit grâul, ci l-au mâncat ca atare. Apoi, a mânca nu este păcat, chiar dacă aceasta presupune spălarea ori încălzirea alimentelor. Nu confunda adventiștii cu evreii din vremea Domnului Hristos, ei nu au nevoie de vecini ca să-și încălzească mâncarea.
De ce inseli oamenii?
De ce te prefaci ca nu observi problema, de ce o eviti? Si mai ales, DE CE INCERCI SA ABATI ATENTIA LUI ALIN de la miezul problemei pe care el il intuieste foarte bine? Vrei cumva sa-l inseli si pe el?
Te conjur, recunoaste ca inainte de a manca graul, UCENICII L-AU CULES, asemenea acelui evreu din vechime care a strans lemne in ziua de odihna!!

De ce incerci tot timpul sa ascunzi problema si sa "furi" textul Scripturii IGNORANDU-L?

Asa ti-ai facut studiul in cei 8 ani de zile? Fugind de textul Scripturii?

Last edited by Illuminatu; 10.09.2012 at 20:42:38.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 20:44:47
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Când cineva calcă sabatul în mod conștient și repetat este pus sub disciplina Bisericii, ea (Biserica) neputând rămâne [sute de ani] cu acest păcat.

Certitudinea făgăduințelor lui Dumnezeu din Cuvântul Său:

"Cel ce își ascunde păcatele lui nu propășește, iar cel ce le mărturisește și se lasă de ele va fi miluit." (Pilde 28,13 - versiunea ortodoxă)

"Întru El avem răscumpărarea prin sângele Lui și iertarea păcatelor, după bogăția harului Lui," (Efes. 1,7 - versiunea ortodoxă)

In ce fel se face marturisirea pacatelor la dvs. in biserica? Cred ca v-am mai intrebat o data si ati raspuns: unul altuia ca in Biblie, dar nu imi aduc aminte daca v-am cerut mai detaliat, adica fiecare se marturiseste cui mai exact? Prietenului? Sotului/sotiei? Sau unuia dintre pastori, sau?...
Multumesc de raspuns.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 20:49:57
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Voi ati incercat sa mancati grau direct de pe camp? Trebuie sa fi fost morti de foame!!
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 21:14:53
gheorghie's Avatar
gheorghie gheorghie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Basarabia/Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Voi ati incercat sa mancati grau direct de pe camp? Trebuie sa fi fost morti de foame!!
.................
Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări.
Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..."
Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI

http://blogulugicu.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 11.09.2012, 04:04:22
Banned

Implicit

Citat:
De ce
Prietene, ești chinuit rău... În 5 minute ai lansat 9 "de ce"-uri! Încearcă totuși să te calmezi și vei vedea lucrurile mai limpede...

Citat:
Te conjur, recunoaste ca inainte de a manca graul, UCENICII L-AU CULES
Păi ce-ai fi vrut să-l mănânce cu paie, cu rădăcini și cu pământ cu tot? De ce ești absurd? Puteau la fel de bine să smulgă două mere din pom, să le șteargă de praf și să le mănânce, fără a călca sabatul.

Citat:
asemenea acelui evreu din vechime care a strans lemne in ziua de odihna!!
Nu e deloc "asemenea"! Acel evreu nu a strâns lemne ca să le mănânce, ci ca să gătească, deci o lucrare interzisă în ziua sabatului.

Citat:
De ce incerci tot timpul sa ascunzi problema si sa "furi" textul Scripturii IGNORANDU-L?

Asa ti-ai facut studiul in cei 8 ani de zile? Fugind de textul Scripturii?
Se pare că cel ce nu [vrea a] înțelege ești chiar tu! Nu ai reușit încă să înțelegi principiul care stă la baza păzirii sabatului. Nu ai înțeles că Hristos a venit să corecteze înțelegerea greșită și formală a păzirii sabatului. Problema nu se pune de "ce nu ai voie să faci" în sabat, ci ceea ce trebuie să faci. Și El ne învață că în sabat poți mânca, poți să-ți scoți oaia căzută în groapă, poți și trebuie să aduci aduci alinare (spirituală și fizică) semenilor și mai ales să te bucuri de părtășia cu Creatorul tău și cu frații.
Reply With Quote
Vechi 11.09.2012, 04:08:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
In ce fel se face marturisirea pacatelor la dvs. in biserica? Cred ca v-am mai intrebat o data si ati raspuns: unul altuia ca in Biblie, dar nu imi aduc aminte daca v-am cerut mai detaliat, adica fiecare se marturiseste cui mai exact? Prietenului? Sotului/sotiei? Sau unuia dintre pastori, sau?...
Multumesc de raspuns.
În primul rând, mărturisirea păcatelor se face înaintea lui Dumnezeu, așa cum cere în sute de locuri Scriptura. Apoi, păcatele publice se mărturisesc în public, iar păcatul făcut împotriva fratelui meu îl mărturisesc lui și-mi cer iertare. Nu-l mărturisesc pastorului, căci nici acesta nu-mi mărturisește păcatele lui săvârșite împotriva altuia. Această "mărturisire" este în perfectă armonie cu spiritul Evangheliei. Spovedania este doar o încercare de amăgire a conștiinței și o încărcare inutilă a preotului cu niște păcate ce trebuiau de mult mărturisite Domnului și părăsite imediat. Cum se respectă aici principiul evanghelic al mărturisirii "unul altuia"? Spovedania este doar într-un singur sens
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32