![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Nu comparati pe oameni cu ingerii. Sunt fiinte cu totul deosebite. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi."(Ioan 6:40) Citat:
Omul este compus din trup (tarana) si duh de viata. Acestea doua formeaza un suflet viu. Daca vrei sa intelegi lucrurile corect, Sfanta Scriptura te va lamuri. Cu conditia sa o tratezi cu seriozitate, nu sa iei 2 versete si sa faci filozofie pe marginea lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci omul este format din trup si duh de viata ( acesta nu are cum sa moara,caci e duh de viata,nu ?)...atunci unde este in om chipul si asemanarea cu Dumnezeu...in trup sau in duhul de viata ?
|
|||
|
|||
![]()
Observati cum nu va puteti desprinde de aceasta prejudecata intrata atat de adanc in ortodoxie pe filiera filosofiei grecesti? Nici macar duhul (spiritul, suflarea de viata, principiul vietii) nu este o entitate de sine statatoare care sa aiba ratiune proprie, sa traiasca independent undeva, etc. Este pur si simplu scanteia de viata pe care Dumnezeu a dat-o omului
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Orodoxia este Biserica Dumnezeului cel Viu,stilp si temelie a Adevarului,pe care nici portile iadului nu o pot birui ( ba nici macar ecumenistii ,desi par aproape de izbinda) Ortodoxia ca si Sfinta Scriptura este Adevar revelat,adica vine direct de la Dumnezeu Duhul Sfint prin Sfintii Sai ( Apostoli sau Sfinti Parinti ),in care traieste. Oricum,tu incearca sa raspunzi strict la intrebare: Unde este in om chipul si asemanarea cu Dumnezeu...in trup sau in duhul de viata ? "Si a zis Dumnezeu:Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra..." Facerea 1;26 Intrebare: Sinteti de acord ca Dumnezeu Cuvintul ( care este duh ) S-a intrupat si S-a facut Om ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Omul poarta chipul lui Dumnezeu atat în asemanarea exterioara (si nu va ganditi neaparat la fizic in sens material), cat si in caracter. Chipul acesta era cel mai evident in termenii naturii sale spirituale. El a devenit „un suflet viu”, sau mai degraba o fiinta vie, inzestrata cu o vointa libera, o personalitate constienta de sine. Natura aceasta a reflectat sfintenia divina a Facatorului ei pana cand pacatul a nimicit asemanarea divina. Numai prin Hristos, stralucirea slavei lui Dumnezeu si „intiparirea Fiintei Lui” (Evrei 1,3), natura noastra este transformata din nou dupa chipul lui Dumnezeu (Coloseni 3,10; Efeseni 4,24). Bineinteles. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lasa caderea,gindeste-te la Adam si Eva in Rai... sau "2.Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu știu; fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer. 3.Și-l știu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe 4. Că a fost răpit în rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască. Corinteni 2...12:2 Daca apostolul Pavel a fost rapit in afara de trup in al treilea cer,cu ce a auzit cuvinte de nespus ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Apostolul Pavel se poate referi la faptul ca a fost "rapit" intr-o viziune ori ca a fost teleportat (sau ce metoda a folosit Dumnezeu pentru a-l faca sa vada la fata locului acel Cer) si nu ca ar fi avut parte de cine stie ce experiente extracorporale. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=sherlock_holmes;161777]multumesc Ovidiu,
Domnul sa te rasplateasca! Ii mai scriu un mesaj,maxim 2-3 ...El Condorului,dupa care ma duc la doctor Watson sa imi imprumute o cutie de alice si sa-i aranjez putin penele din spate...cu triceratopsul ma mai gindesc. Cind te-am intrebat, daca dupa inviere oamenii mai traiesc cam 70 de ani aprox,iar tu ai zic ca nu ai zis asa ceva ( sint de acord cu tine aici )...am vrut sa sugerez ca oamenii oricum vor deveni suflete nemuritoare,chiar si in conceptia voastra,asa ca nu mai pune in ghilimele aceasta expresie. Daca moartea este procesul invers crearii omului,si trupul se duce in pamint si duhul la Dumnezeu....atunci din ce este format omul ?...( ca sa te ajut: din trup si duh ) Daca Dumnezeu este duh,ingerii sint duhuri...si toate aceste duhuri pe linga faptul ca traiesc,dar mai si gindesc...atunci duhul omului...cum este ? Intrebare: Sinteti de acord ca Dumnezeu Cuvintul ( care este duh ) S-a intrupat si S-a facut Om ? PS.condorule,cred ca tu sari prin copaci si veverita zboara![/quote ] Da, dar n-ai venit cu texte biblice ![]() Nu stiu ce ai vrut sa spui in P.S dar m-ai amuzat; crezi oare ca veverita zboara de frica zgomotului facut de condor atunci cand sare prin copaci? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 24.08.2009 at 15:41:44. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|