Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2009, 10:24:18
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Daca Dumnezeu este duh,ingerii sint duhuri...si toate aceste duhuri pe linga faptul ca traiesc,dar mai si gindesc...atunci duhul omului...cum este ?
Asa cum l-a intocmit Dumnezeu. Si acest lucru nu il aflam nici in filosofia greceasca, nici in Legendele Olimpului, ci in Sfanta Scriptura: Facerea 2,7.

P.S. Nu comparati pe oameni cu ingerii. Sunt fiinte cu totul deosebite.
Vechi 24.08.2009, 11:06:47
condor
Guest

Implicit

Citat:
.am vrut sa sugerez ca oamenii oricum vor deveni suflete nemuritoare,chiar si in conceptia voastra
Intr-adevar, conform invataturilor Domnului Iisus Hristos, oamenii (credinciosii) vor deveni suflete nemuritoare, dar dupa inviere nu in timpul mortii.

"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi."(Ioan 6:40)

Citat:
Daca moartea este procesul invers crearii omului,si trupul se duce in pamint si duhul la Dumnezeu....atunci din ce este format omul ?...( ca sa te ajut: din trup si duh )

Daca Dumnezeu este duh,ingerii sint duhuri...si toate aceste duhuri pe linga faptul ca traiesc,dar mai si gindesc...atunci duhul omului...cum este ?
Mai bine ai renunta la genul acesta de filozofie ieftina. Poti sa ajungi la concluzia ca omul este format din trup si Dumnezeu (daca Dumnezeu este duh iar omul este compus din trup si duh).

Omul este compus din trup (tarana) si duh de viata. Acestea doua formeaza un suflet viu. Daca vrei sa intelegi lucrurile corect, Sfanta Scriptura te va lamuri. Cu conditia sa o tratezi cu seriozitate, nu sa iei 2 versete si sa faci filozofie pe marginea lor.
Vechi 24.08.2009, 11:13:25
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Intr-adevar, conform invataturilor Domnului Iisus Hristos, oamenii (credinciosii) vor deveni suflete nemuritoare, dar dupa inviere nu in timpul mortii.

"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi."(Ioan 6:40)

Mai bine ai renunta la genul acesta de filozofie ieftina. Poti sa ajungi la concluzia ca omul este format din trup si Dumnezeu (daca Dumnezeu este duh iar omul este compus din trup si duh).

Omul este compus din trup (tarana) si duh de viata. Acestea doua formeaza un suflet viu. Daca vrei sa intelegi lucrurile corect, Sfanta Scriptura te va lamuri. Cu conditia sa o tratezi cu seriozitate, nu sa iei 2 versete si sa faci filozofie pe marginea lor.
Mergem mai departe...

Deci omul este format din trup si duh de viata ( acesta nu are cum sa moara,caci e duh de viata,nu ?)...atunci unde este in om chipul si asemanarea cu Dumnezeu...in trup sau in duhul de viata ?
Vechi 24.08.2009, 11:17:54
Banned

Implicit

Citat:
Mergem mai departe...

Deci omul este format din trup si duh de viata ( acesta nu are cum sa moara,caci e duh de viata,nu ?)...atunci unde este in om chipul si asemanarea cu Dumnezeu...in trup sau in duhul de viata ?
Observati cum nu va puteti desprinde de aceasta prejudecata intrata atat de adanc in ortodoxie pe filiera filosofiei grecesti? Nici macar duhul (spiritul, suflarea de viata, principiul vietii) nu este o entitate de sine statatoare care sa aiba ratiune proprie, sa traiasca independent undeva, etc. Este pur si simplu scanteia de viata pe care Dumnezeu a dat-o omului
Vechi 24.08.2009, 11:33:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Observati cum nu va puteti desprinde de aceasta prejudecata intrata atat de adanc in ortodoxie pe filiera filosofiei grecesti? Nici macar duhul (spiritul, suflarea de viata, principiul vietii) nu este o entitate de sine statatoare care sa aiba ratiune proprie, sa traiasca independent undeva, etc. Este pur si simplu scanteia de viata pe care Dumnezeu a dat-o omului
draga trice...us,

Orodoxia este Biserica Dumnezeului cel Viu,stilp si temelie a Adevarului,pe care nici portile iadului nu o pot birui ( ba nici macar ecumenistii ,desi par aproape de izbinda)
Ortodoxia ca si Sfinta Scriptura este Adevar revelat,adica vine direct de la Dumnezeu Duhul Sfint prin Sfintii Sai ( Apostoli sau Sfinti Parinti ),in care traieste.

Oricum,tu incearca sa raspunzi strict la intrebare:

Unde este in om chipul si asemanarea cu Dumnezeu...in trup sau in duhul de viata ?

"Si a zis Dumnezeu:Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra..." Facerea 1;26

Intrebare: Sinteti de acord ca Dumnezeu Cuvintul ( care este duh ) S-a intrupat si S-a facut Om ?
Vechi 24.08.2009, 11:43:53
Banned

Implicit

Citat:
Oricum,tu incearca sa raspunzi strict la intrebare:

Unde este in om chipul si asemanarea cu Dumnezeu...in trup sau in duhul de viata ?

"Si a zis Dumnezeu:Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra..." Facerea 1;26
Mai intai de toate, omul viu, sufletul viu este o fiinta holistica, nu poate fi luat pe bucatele. Apoi, trebuie sa tinem cont de faptul ca pacatul a produs modificari esentiale in acest chip si asemanare cu Dumnezeu.

Omul poarta chipul lui Dumnezeu atat în asemanarea exterioara (si nu va ganditi neaparat la fizic in sens material), cat si in caracter. Chipul acesta era cel mai evident in termenii naturii sale spirituale. El a devenit „un suflet viu”, sau mai degraba o fiinta vie, inzestrata cu o vointa libera, o personalitate constienta de sine.

Natura aceasta a reflectat sfintenia divina a Facatorului ei pana cand pacatul a nimicit asemanarea divina. Numai prin Hristos, stralucirea slavei lui Dumnezeu si „intiparirea Fiintei Lui” (Evrei 1,3), natura noastra este transformata din nou dupa chipul lui Dumnezeu (Coloseni 3,10; Efeseni 4,24).

Citat:
Intrebare: Sinteti de acord ca Dumnezeu Cuvintul ( care este duh ) S-a intrupat si S-a facut Om ?
Bineinteles.
Vechi 24.08.2009, 12:10:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai intai de toate, omul viu, sufletul viu este o fiinta holistica, nu poate fi luat pe bucatele. Apoi, trebuie sa tinem cont de faptul ca pacatul a produs modificari esentiale in acest chip si asemanare cu Dumnezeu.

Omul poarta chipul lui Dumnezeu atat în asemanarea exterioara (si nu va ganditi neaparat la fizic in sens material), cat si in caracter. Chipul acesta era cel mai evident in termenii naturii sale spirituale. El a devenit „un suflet viu”, sau mai degraba o fiinta vie, inzestrata cu o vointa libera, o personalitate constienta de sine.

Natura aceasta a reflectat sfintenia divina a Facatorului ei pana cand pacatul a nimicit asemanarea divina. Numai prin Hristos, stralucirea slavei lui Dumnezeu si „intiparirea Fiintei Lui” (Evrei 1,3), natura noastra este transformata din nou dupa chipul lui Dumnezeu (Coloseni 3,10; Efeseni 4,24).

Bineinteles.
Draga tri...,

Lasa caderea,gindeste-te la Adam si Eva in Rai...

sau

"2.Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu știu; fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer.

3.Și-l știu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe

4. Că a fost răpit în rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască. Corinteni 2...12:2

Daca apostolul Pavel a fost rapit in afara de trup in al treilea cer,cu ce a auzit cuvinte de nespus ?
Vechi 24.08.2009, 12:46:04
Banned

Implicit

Citat:
Daca apostolul Pavel a fost rapit in afara de trup in al treilea cer,cu ce a auzit cuvinte de nespus ?
1. Nici macar apostolul Pavel nu stie cum a fost, cu atat mai putin noi avem caderea sa facem speculatii pe tema asta.
2. Apostolul Pavel se poate referi la faptul ca a fost "rapit" intr-o viziune ori ca a fost teleportat (sau ce metoda a folosit Dumnezeu pentru a-l faca sa vada la fata locului acel Cer) si nu ca ar fi avut parte de cine stie ce experiente extracorporale.
Vechi 24.08.2009, 13:04:15
veveritza
Guest

Implicit

[quote=sherlock_holmes;161777]multumesc Ovidiu,

Domnul sa te rasplateasca!

Ii mai scriu un mesaj,maxim 2-3 ...El Condorului,dupa care ma duc la doctor Watson sa imi imprumute o cutie de alice si sa-i aranjez putin penele din spate...cu triceratopsul ma mai gindesc.

Cind te-am intrebat, daca dupa inviere oamenii mai traiesc cam 70 de ani aprox,iar tu ai zic ca nu ai zis asa ceva ( sint de acord cu tine aici )...am vrut sa sugerez ca oamenii oricum vor deveni suflete nemuritoare,chiar si in conceptia voastra,asa ca nu mai pune in ghilimele aceasta expresie.

Daca moartea este procesul invers crearii omului,si trupul se duce in pamint si duhul la Dumnezeu....atunci din ce este format omul ?...( ca sa te ajut: din trup si duh )

PS.condorule,cred ca tu sari prin copaci si veverita zboara![/quote
]

Da, dar n-ai venit cu texte biblice
Nu stiu ce ai vrut sa spui in P.S dar m-ai amuzat; crezi oare ca veverita zboara de frica zgomotului facut de condor atunci cand sare prin copaci?
Vechi 24.08.2009, 13:38:17
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
"O dai cotita" - vorba lui mihai07. Intrebarea mea viza strict prezenta lui Dumnezeu in parabola, pentru ca Avraam pare ca face oficiile de primire in Rai, el distribuie si conduce activitatile din Iad, etc., e un fel de "sf. Petru" din bancurile cu Poarta Raiului. Domnul Hristos Se foloseste de conceptia populara a vremii ca sa le transmita prin absurdul situatiei create de invatatura lor concluzia finala de care amintea condor.

De altfel, la fel de bine "Dumnezeu ar putea fi prezent" in dreptul bogatului, deoarece conceptia vremii aceasta era: bogatia unui om este dovada prezentei si binecuvantarii lui Dumnezeu.

Intrebarea mea ramane...in aceasta alegorie, in aceasta reprezentare fantastica fara legatura cu realitatea, Dumnezeu este inlocuit de Avraam- cel care hotareste totul cu privire la Cer si Iad. Este corect sa folosesti ca dovada a "nemuririi sufletului" o asemenea parabola?
Sanul lui Avraam este un loc sau o stare care nu cred ca apartine raiului, dar nici loc al muncii nu este (era) pentru ca apare in antiteza cu iadul osanditilor, in care dreptii din VT asteptau venirea Mantuitorului. Avraam este reprezentantul dreptilor, proorocilor si apropiatilor Lui Dumnezeu. Dumnezeu inlocuit de Sfintii Sai?!... Inteleg ca dumneata persiflezi acest eveniment povestit in Evanghelii cum nu ma asteptam. Voi tot subliniati concluzia finala si sariti peste o pagina intreaga - pai sa stii bine ca nici un verset al Scripturilor nu este de prisos. Citeste comentariile Sfanului Maxim Marturisitorul din Filocalie la niste pasaje dificile din VT mai ales pe care nici urmasii urmasilor infiintatorilor confesiunii adventiste n-or sa le poata interpreta in adevar. Iti spun sincer ca ma asteptam la o teologie mai solida adventista, dar se vede cu ochiul liber ca ati luat-o pe aratura urat de tot. Zicea bine cineva mai sus ca nu mai are rost aceasta polemica fara sfarsit, caci voi o tineti pe-a voastra acuzand constant ortodocsii ca nu inteleg Scripturile. Vom vedea la sfarsit cine a stat in Adevar si cine a avut numai impresia. Voi rugati-va pentru noi si noi pentru voi ca toti sa urmam calea cea dreapta - care nu poate fi decat una singura, amin.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 24.08.2009 at 15:41:44.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17