![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fani nu a spus ca in ortodoxie nu existau taine, ci ca nu erau recunoscute doar 7, ci mai multe. Ai in fisierul atasat pe larg despre Sf.Taine. Last edited by Laura19; 17.10.2012 at 16:21:47. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cei care vor îndrăzni să alcătuiască o altă mărturisire de credință , dacă sunt episcopi sau clerici, vor fi caterisiți, episcopii din treapta episcopiei și clericii din cler; dacă sunt laici, vor fi dați anatemei". Cum, in aceste conditii, sa inceapa cineva sa schimbe dogme, doar pentru ca ele "devoaleaza, voaland"?!? |
|
|||
|
|||
![]()
R
Citat:
Exemplu: sfintirea apei. Dar orice activitate purtatoare de har tine de domeniul tainei. Poate putem spune ca cele 7 sunt cele mai importante.
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Miha-anca;476966]Daca vorbim de dogme, acestea au fost formulate la Sf. Sinoade; iar hotararile au fost insotite de anateme:
"Cei care vor îndrăzni să alcătuiască o altă mărturisire de credință , dacă sunt episcopi sau clerici, vor fi caterisiți, episcopii din treapta episcopiei și clericii din cler; dacă sunt laici, vor fi dați anatemei". Cum, in aceste conditii, sa inceapa cineva sa schimbe dogme, doar pentru ca ele "devoaleaza, voaland"?!?[/QUOTEnu Cred ca iarasi nu m-ai inteles bine. nu am zis nicicand ca ar trebui schimbate dogmele si mai ales crezul
|
||||
|
||||
![]()
Sunteți sigură că ați înțeles deosebirea dintre ierurgii, bazate pe activitatea tainică a harurilor lucrătoare și Taine cu "T" mare ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca da. Este artificiala diferenta. Cititi articolul postat de Eugen, nu este lung si pune punctul pe i.
|
|||
|
|||
![]()
incerc si eu: ascultarea - taina a Bisericii; ceea ce se petrece cand auzi un cuvant duhovnicesc care simti cum te invie - taina a Bisericii; ceea ce simti cand in urma rugaciunii ierti cu adevarat pe cineva - taina a Bisericii; plansul inimii - taina a Bisericii; recunostiinta pt suferintele primite - taina a Bisericii; a vedea unitatea metafizica a firii omenesti - taina a Bisericii...cam totul e Taina daca traim cu adevarat in Biserica.....dar eu nu prea cunosc personal multi oameni care sa reuseasca treaba asta....vremuri grele....Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, Laura.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|