Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.07.2012, 22:29:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ce anume trebuie să recunosc în acest pasaj? Faptul că și tu ești alunecos?
Nu, ceea ce am sustinut de la bun inceput si n-ai vrut a recunosti, ca pentru adventisti cei care nu au inghitit minciunile adventiste, "solia" falsilor profeti sunt "anatemizati" ca facand parte din "Babilon".

Deci inclusiv fratiorii "Sola Scriptura" pentru ca vezi Doamne, nu o pricep ca voi, nu-i accepta pe "profetii" vostri.

Concluzia clara - AZS nu e bazat pe Sf. Scriptura, e bazat pe o interpretare a Scripturii din prisma "luminii" (adica a intunericului) in care s-au aflat asa zisii profeti Miller si Ellen White.
Vechi 16.07.2012, 23:11:11
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Este o vorba "cine vrea sa se mantuiasca, cu intrebarea calatoreste".
Iar uneori trebuie sa calatoresti inclusiv cu picioarele pentru a gasi persoana potrivita caruia sa-i pui intrebarea.
Bun. Hai sa luam un exemplu practic. Un baptist, de exemplu, ca tot nu e niciunul pe forum. Omul asta este intr-o cautare continua si ar vrea sa gaseasca o cale mai buna, caci simte ca ceva nu e in regula cu el, desi nu isi da seama ce. Insa s-a nascut intr-o familie baptista, este invatat ca baptistii au adevarul, ca ortodocsii sunt idolatri si lumesti, ceea ce chiar vede in jur de multe ori. Deci, din ceea ce stie el, ortodocsii nu au in nici un caz vreun raspuns la intrebarile lui. Asa ca intreaba pe pastorii lui, citeste carti, citeste Biblia, se roaga, etc. Deci cauta raspunsuri. Tu astepti ca un astfel de om sa vina sa intrebe preotii? Ce motiv ar avea sa caute la ortodocsi, din moment ce nu a vazut ortodocsi traitori care sa spuna despre credinta lor altceva decat el a fost invatat?

Si sunt si destui ortodocsi care au o parere foarte proasta despre BO si nu stiu macar ca are vreo treaba cu mantuirea. Cine sa le-o schimbe?

Eu nu am zis ca toti ar trebui sa fie misionari, ci traitori. Asta ar mantui pe multi care ii privesc. Chiar am spus ca cei care nu traiesc Evanghelia nu ar trebui sa se bage in misionarism; isi vor prinde urechile.

Citat:
Sigur, poti sa gandesti ca te afli pe calea cea ingusta, dar sa stii ca realitatea nu se deformeaza ca sa se muleze pe vointa noastra care vrea sa sfideze legile fizicii spirituale.
Orice pom se cunoaste dupa roade, Alin. Noi ne uitam la voi si intelegem ce poate produce ortodoxia si ce am putea deveni daca devenim ortodocsi. Si vedem oameni ca si noi; unii mai credinciosi, altii mai nesuferiti, dar nediferiti in esenta.

Si sa nu-mi spui de sfinti; dupa ultima autoanaliza obiectiva am constatat ca eu nu voi fi niciodata ca ei, deci nu are nici macar rost sa incerc. Ma multumesc deci sa ma uit la oamenii ca si mine.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 16.07.2012, 23:58:41
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
Si chiar acum dupa ce ai aflat ce si cum inca zici ca aia erau ortodosi..
Mai sa fie...
Stiu si eu... Erau botezati ortodox, casatoriti ortodox, plateau preotul pentru nunti si inmormantari, ajutau la construirea Bisericii ducand mancare lucratorilor... Si cand faceau asta nu s-a dezis nimeni de ei.
Sunt ortodocsi, Alin, si ca ei muuulti. Pentru ei se poate face ceva. Macar sa li se explice la ce e buna biserica la construirea careia ajuta, caci lor nu le da prin cap sa intrebe, sunt prea invaluiti in intuneric. Nu ca nu ar vrea sa stie, pur si simplu nu si-au pus intrebarea. Dar cei care se considera lumina ar trebui sa ii lumineze si pe altii, alungand intunericul.

Atunci cand lumina apare intre niste oameni care zac in intuneric, sunt doua variante: ori acel om este luminat si iese din intuneric, ori pleaca de la lumina, caci prefera intunericul. Dar daca un om care se considera lumina sta mult timp langa unul aflat in intuneric si acesta ramane tot orb, e o problema cu lumina celui dintai.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 17.07.2012, 11:04:37
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
"Ereticii mincinoși" fiind cine? Sfinții evangheliști și apostoli?!? Hai să revenim cu picioarele pe pământ! În NT sunt consemnate problemele esențiale (de acord că problema icoanelor e esențială -cel puțin în Biserica Ortodoxă-?) ale Bisericii Creștine timp de 60 (șasezeci!) de ani după intrarea în vigoare a Legii Noi. Nici măcar o vorbuliță despre basmul acesta total iurea cu icoanele! Nici măcar în cele 2 (două!) cărți scrise de cel pe care-l numiți primul "iconar" al creștinismului. De parcă n-ați cunoaște frământata istorie a introducerii și scoaterii icoanelor în Biserică...
Ereticii mincionosi fiind : adventistii , penticostalii , baptistii etc. pentru ca ei , prin ereziile lor , deformeaza adevarata istorie a Bisericii.
Si din nou spun : noi , ortodocsii , avem mult mai multa incredere in Sfintii Parinti decat in minciunile sectante.
Citat:
Perioada sfinților apostoli a fost până când aceștia au murit. Ce sfinți părinți au trăit în această perioadă? Rectific: ce sfinți părinți au trăit luînd decizii majore (decizia introducerii icoanelor în Biserică este una majoră. Contraziceți-mă dacă nu am dreptate) pentru Biserică în vremea când trăiau sfinții apostoli? Vreau să zic că nu mă interesează activitatea lor ca bebeluși.
1. Sfantul Ignatie Teoforul (al 3lea episcop al Antiohiei - anul 68).
2. Sfantul Parinte Clement Romanul
3. Sfantul Policarp al Smirnei
4. Papias (ucenicul Sfantului Ioan si prieten al Sfantului Policarp).
.....liar lista se continua.
Problema introducerii icoanelor a aparut in anii 800. Deci era imposibil sa mai traiasca unul dintre apostoli. Insă nu cred ca harul Sfantului Duh (primit la hirotonie) a disparut in cazul Sfintilor Parinti din anii 800.
Pe de alta parte , cauza iconoclasmului a fost una politica , deoarece imparatul Leon al3lea a avut cea mai mare influenta.In acea vreme , imperiul roman a fost atacat de arabi(islamici) iar acestia (arabii) au avut multe victorii. Acesta (imparatul) a observat ca musulmanii erau impotriva artei religioase si s-a gandit că si in cazul crestinismului ar trebui scoasa arta religioasa.... iar prin inlaturarea artei religioase , Leon a crezut ca Dumnezeu va ajuta armata romana sa aiba victorii. Tot -odata Leon al-III-lea a observat ca a izbucnit un vulcan (insula Thera) - si s-a gandit ca aceasta izbucnire ar fi avut ca si cauza : mania lui Dumnezeu care se revarsa asupra oamenilor pro-icoane.
Asadar , cauza a iconoclasmului a fost invazia musulmanilor , si nicidecum vreo initiativa a vreunui episcop.
Iconoclasmul a avut si are influenta islamico-iudaica

Citat:
Ce să înțeleagă adventiștii? Că sfinții apostoli (acum nu doar Luca, ci toți apostolii s-au apucat de pictură!) L-au pictat pe Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Duhul Sfânt pentru că "au văzut" și "știau cum arată"? Vă dați seama ce erezie nimicitoare tocmai ați confirmat?
Asta chiar mă amuză :)) ... Sa inteleg ca Iisus Hristos nu este Dumnezeu ? daca voi (adventistii) spuneti lucrul acesta inseamna ca e grava situatia.
Pe de alta parte Dumnezeu Duhul Sfant stim cum arata , l-au vazut si Sfintii Apostoli , Acesta (Sfantul Duh) si-a luat intruchiparea unui porumbel. Dumnezeu Tatal nu a fost vazut de nimeni iar pictarea Lui este necanonica. Intradevar exista si icoane cu Dumnezeu Tatal , si este reprezentat ca fiind o Persoana cu barba.
Singura icoana canonica care reprezinta Sfanta Treime (Dumnezeu) este icoana cu cei 3 Ingeri de la copacul Mamvri.

Apropo: daca voi adventistii sunteti impotriva Sfintei Traditii (Predanii) de ce nu sunteti impotriva conceptului de Sfanta Treime?? Conceptul de Sfanta Treime este un produs al Sfintei Traditii. Pana la Sindoul Ecumenic al-II-lea (anul 381) nu a existat invatatura despre Sfanta Treime.

Citat:
Domnul Hristos ne-a poruncit cum să ne aducem aminte (pomenire) de Moartea Lui, de Învierea Lui, ba chiar și de Revenirea Lui! Nu era menționat nimic cu privire la duminică. Pardon, nici măcar nu se numea duminică, ci "ziua aia care vine după sâmbăta" (am tradus în cuvintele noastre cotidiene)!
Iisus Hristos a inviat DUMINICA (ziua de dupa sambata) ! Deci ortodocsii isi aduc aminte de Invierea Domnului in fiecare Duminica ! Ce este greu de inteles in asta ?!
Vechi 17.07.2012, 11:17:44
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
Cam aceasta e dezolanta imagine oferită Mântuitorului prin catedrale!
Inca o dovada ca voi ereticii (adventistii , baptistii , penticostalii) le dati satisfactie ateilor. Ma mir cum de nu v-ati unit cu cei de la "asur"(remus cernea) si nu ati facut proteste impotriva Catedralei Mantuirii Neamului.
Mai ziceai de noi ortodocsii ca facem propaganda ateista.
Sa va fie rusine !
Vechi 17.07.2012, 14:47:51
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Si sa nu-mi spui de sfinti; dupa ultima autoanaliza obiectiva am constatat ca eu nu voi fi niciodata ca ei, deci nu are nici macar rost sa incerc.
Draga Doriana... nu vei fi sfanta doar daca tu personal alegi aceasta.

Hristos Iisus doreste indumnezeirea noastra (in har, sa fim fii adoptivi ai lui Dumnezeu intru EL, Iisus), EL ne mantuieste in dar. Depinde de noi cat de mult il lasam pe Hristos Iisus sa lucreze in noi mantuirea, sfintenia pe ce nivel: despatimire, iluminare, indumnezeire.

Deci incercarea noastra trebuie sa aiba o singura directie: aceea de a lupta in noi insine, in inima noastra cu tot ceea ce ne opreste (patimi, atacuri ale duhurilor demonice) sa ajungem sa marturisim asemenea Sfantului Pavel: "nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine" (Galateni).

Astfel nu cautam sfintenia ca un scop in sine (egoist)... ci cautam deplinatatea comuniuni, conlucrarii cu harul lui Dumnezeu, cu Hristos Iisus in iubire reciproca desavarsita... si incet incet constatam ca suntem mantuiti, sfintiti de Dumnezeu.

Sfintii marturisesc inechivoc ca omul este constient de nivelul conlucrarii cu harul lui Dumnezeu. Iov spune: "cum as putea sa nu iubesc pe Dumnezeu, sa il vorbes de rau cand eu simt Dhul Sau in pieptul meu"?
Vechi 17.07.2012, 14:54:34
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Atunci cand lumina apare intre niste oameni care zac in intuneric, sunt doua variante: ori acel om este luminat si iese din intuneric, ori pleaca de la lumina, caci prefera intunericul. Dar daca un om care se considera lumina sta mult timp langa unul aflat in intuneric si acesta ramane tot orb, e o problema cu lumina celui dintai.
Frumoasa si elocventa asertiunea. Subscriu.

Daca am inteles corect, locuirea cu un sfant are doar doua optiuni: ori cel pacatos se pocaieste cu ajutorul harului lui Dumnezeu ce lumineaza din sfant, ori cel pacatos alege starea de moarte duhovniceasca si fuge de la lumina harului lui Dumnzeu. Insa omul care se pretinde luminat de harul lui Dumnzeu dar observa ca cei din jurul lui bonavi duhovniceste nu isi amelioreaza starea... atunci problema este a sa si nu a celor bolnavi duhovniceste.

Sfantul Serafim de Sarov martuirseste inechivoc: "dobanditi harul Duhului Sfant si multi din jurul vostru se vor mantui" in sensul ca Hristos Iisus ii mantuieste, iar cel ce dobandeste harul Duhului Sfant doar ii aduce la Hristos ca un bun pescar pe cei bolnavi duhovniceste.
Vechi 17.07.2012, 17:06:03
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Nu, ceea ce am sustinut de la bun inceput si n-ai vrut a recunosti, ca pentru adventisti cei care nu au inghitit minciunile adventiste, "solia" falsilor profeti sunt "anatemizati" ca facand parte din "Babilon".

Deci inclusiv fratiorii "Sola Scriptura" pentru ca vezi Doamne, nu o pricep ca voi, nu-i accepta pe "profetii" vostri.

Concluzia clara - AZS nu e bazat pe Sf. Scriptura, e bazat pe o interpretare a Scripturii din prisma "luminii" (adica a intunericului) in care s-au aflat asa zisii profeti Miller si Ellen White.
Poți să te iei de mânuță cu Estera cea Albastră că faceți ce faceți și tot în sfinții evangheliști și apostoli loviți cu "profeții mincinoși"! Eu am adus citate doar din Scriptură, nu din Miller și White. Și pentru că tot suntem ontopic, spune-mi te rog care consideri că e "Babilonul" din Apocalipsa și cine e "poporul Meu" ce trebuie să iasă urgent din acest Mare Babilon înainte de prăbușirea lui? Că la criticat interpretări te pricepi ca orice bun român...
Vechi 17.07.2012, 17:13:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Ereticii mincionosi fiind : adventistii , penticostalii , baptistii etc. pentru ca ei , prin ereziile lor , deformeaza adevarata istorie a Bisericii.
Mai lasă-mă cu Istoria Bisericii, eu vorbeam de Istoria Apostolilor reflectată în Istoria Sacră (Evanghelii, Fapte, Epistole, Apocalipsa) asupra cărora ai revăsat butoiul cu noroi (eretici și mincinoși).
Ți-am pus o întrebare și ai evitat-o: Pentru Biserica Ortodoxă este importantă problema icoanelor? Și dacă e importantă, cum îți explici că aceasta nu se reflectă deloc (dar absolut deloc!) în cei 60 de ani de istorie sacră?

Citat:
Si din nou spun : noi , ortodocsii , avem mult mai multa incredere in Sfintii Parinti decat in minciunile sectante.
Nici eu n-am încredere în minciunile sectare (indiferent din ce zonă denominațională ar veni ele), dar am încredere deplină în Cuvântul lui Dumnezeu.

Citat:
1. Sfantul Ignatie Teoforul (al 3lea episcop al Antiohiei - anul 68).
2. Sfantul Parinte Clement Romanul
3. Sfantul Policarp al Smirnei
4. Papias (ucenicul Sfantului Ioan si prieten al Sfantului Policarp).
.....liar lista se continua.
Lista se cam oprește aici, căci restul erau bebeluși, ori nici nu erau concepuți măcar. Iar primii 4 au activat și au luat decizii în Biserică după moartea sfinților apostoli. Exact cum spuneam în postarea anterioară.

Citat:
Problema introducerii icoanelor a aparut in anii 800. Deci era imposibil sa mai traiasca unul dintre apostoli.
Bine măcar că recunoști acest fapt istoric.

Citat:
Insă nu cred ca harul Sfantului Duh (primit la hirotonie) a disparut in cazul Sfintilor Parinti din anii 800.
Aceasta e o problemă discutabilă (ba în cazul anumitor sinoade, foarte discutabilă), oricum se bazează pe simple supoziții (cred că, se pare că, probabil că...), Duhul Sfânt nu Se transmite pe linie genetică, ierarhică, ori prin uleiul măsluit. Duhul Sfânt este o Persoană a Dumnezeirii, nu poate fi manipulat așa cum vrea fiștecare.

Citat:
Pe de alta parte , cauza iconoclasmului a fost una politica , deoarece imparatul Leon al3lea a avut cea mai mare influenta.In acea vreme , imperiul roman a fost atacat de arabi(islamici) iar acestia (arabii) au avut multe victorii. Acesta (imparatul) a observat ca musulmanii erau impotriva artei religioase si s-a gandit că si in cazul crestinismului ar trebui scoasa arta religioasa.... iar prin inlaturarea artei religioase , Leon a crezut ca Dumnezeu va ajuta armata romana sa aiba victorii. Tot -odata Leon al-III-lea a observat ca a izbucnit un vulcan (insula Thera) - si s-a gandit ca aceasta izbucnire ar fi avut ca si cauza : mania lui Dumnezeu care se revarsa asupra oamenilor pro-icoane.
Asadar , cauza a iconoclasmului a fost invazia musulmanilor , si nicidecum vreo initiativa a vreunui episcop.
Iconoclasmul a avut si are influenta islamico-iudaica
Musulmanii într-adevăr interzic orice fel de artă religioasă, evreii doar pe cea folosită în actul cultic al închinării. Din nefericire, creștinii și-au permis și această invovație cu scopul de a facilita afluxul de păgâni în Biserică. Iar aceștia n-au întârziat să-și facă apariția cu tot bagajul lor cultural și religios. Și uite așa s-a îmbogățit Sfânta Tradiție...

Citat:
Asta chiar mă amuză :)) ... Sa inteleg ca Iisus Hristos nu este Dumnezeu ? daca voi (adventistii) spuneti lucrul acesta inseamna ca e grava situatia.
Am spus eu asta? Nici măcar nu L-am pomenit pe Dumnezeu Fiul, pentru că pe El L-au văzut apostolii. Doar că nu l-au pictat! Crezi că dacă ar fi făcut-o, nu includeau poza în cele patru Evanghelii (ori măcar în Evanghelia după Luca) și nu ar fi fost reprodusă cu sfântă rigurozitate de copiști? Dar, NU! Duhul Sfânt care i-a inspirat n-a dorit acest lucru, a dorit doar ca chipul moral al lui Dumnezeu să fie zugrăvit în paginile sfinte și apoi reprodus în caracterul copiilor Lui.

Citat:
Apropo: daca voi adventistii sunteti impotriva Sfintei Traditii (Predanii) de ce nu sunteti impotriva conceptului de Sfanta Treime?? Conceptul de Sfanta Treime este un produs al Sfintei Traditii. Pana la Sindoul Ecumenic al-II-lea (anul 381) nu a existat invatatura despre Sfanta Treime.
Conceptul, sau mai exact ideea celor trei Persoane ale Dumnezeirii exista cu sute de ani înainte pe paginile Scripturii, doar termenul de Trinitate a apărut atunci.

Citat:
Iisus Hristos a inviat DUMINICA (ziua de dupa sambata) ! Deci ortodocsii isi aduc aminte de Invierea Domnului in fiecare Duminica ! Ce este greu de inteles in asta ?!
Dar a poruncit Hristos lucrul acesta?

Last edited by osutafaraunu; 17.07.2012 at 17:15:42.
Vechi 17.07.2012, 17:22:50
Banned

Implicit

Citat:
Inca o dovada ca voi ereticii (adventistii , baptistii , penticostalii) le dati satisfactie ateilor.
Ei bravos! Deci tot "ereticii" (adventiștii, baptiștii și penticostalii) sunt de vină pentru starea de fapt din Biserica Ortodoxă. S-or fi aliat cu ateii, masonii, sioniștii, KGB-iștii, marțienii și klingonienii și s-au infiltrat în rândurile ortodocșilor pentru a le distruge Biserica din interior!

Citat:
Ma mir cum de nu v-ati unit cu cei de la "asur"(remus cernea) si nu ati facut proteste impotriva Catedralei Mantuirii Neamului.
Mai ziceai de noi ortodocsii ca facem propaganda ateista.
Sa va fie rusine !
Să ne fie rușine pentru puseele de scenarită delirantă de care dai dovadă? Și apropou, ce instanță morală supremă reprezinți ca să faci apel la rușine?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09