![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci inclusiv fratiorii "Sola Scriptura" pentru ca vezi Doamne, nu o pricep ca voi, nu-i accepta pe "profetii" vostri. Concluzia clara - AZS nu e bazat pe Sf. Scriptura, e bazat pe o interpretare a Scripturii din prisma "luminii" (adica a intunericului) in care s-au aflat asa zisii profeti Miller si Ellen White. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Si sunt si destui ortodocsi care au o parere foarte proasta despre BO si nu stiu macar ca are vreo treaba cu mantuirea. Cine sa le-o schimbe? Eu nu am zis ca toti ar trebui sa fie misionari, ci traitori. Asta ar mantui pe multi care ii privesc. Chiar am spus ca cei care nu traiesc Evanghelia nu ar trebui sa se bage in misionarism; isi vor prinde urechile. Citat:
Si sa nu-mi spui de sfinti; dupa ultima autoanaliza obiectiva am constatat ca eu nu voi fi niciodata ca ei, deci nu are nici macar rost sa incerc. Ma multumesc deci sa ma uit la oamenii ca si mine.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt ortodocsi, Alin, si ca ei muuulti. Pentru ei se poate face ceva. Macar sa li se explice la ce e buna biserica la construirea careia ajuta, caci lor nu le da prin cap sa intrebe, sunt prea invaluiti in intuneric. Nu ca nu ar vrea sa stie, pur si simplu nu si-au pus intrebarea. Dar cei care se considera lumina ar trebui sa ii lumineze si pe altii, alungand intunericul. Atunci cand lumina apare intre niste oameni care zac in intuneric, sunt doua variante: ori acel om este luminat si iese din intuneric, ori pleaca de la lumina, caci prefera intunericul. Dar daca un om care se considera lumina sta mult timp langa unul aflat in intuneric si acesta ramane tot orb, e o problema cu lumina celui dintai.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si din nou spun : noi , ortodocsii , avem mult mai multa incredere in Sfintii Parinti decat in minciunile sectante. Citat:
2. Sfantul Parinte Clement Romanul 3. Sfantul Policarp al Smirnei 4. Papias (ucenicul Sfantului Ioan si prieten al Sfantului Policarp). .....liar lista se continua. Problema introducerii icoanelor a aparut in anii 800. Deci era imposibil sa mai traiasca unul dintre apostoli. Insă nu cred ca harul Sfantului Duh (primit la hirotonie) a disparut in cazul Sfintilor Parinti din anii 800. Pe de alta parte , cauza iconoclasmului a fost una politica , deoarece imparatul Leon al3lea a avut cea mai mare influenta.In acea vreme , imperiul roman a fost atacat de arabi(islamici) iar acestia (arabii) au avut multe victorii. Acesta (imparatul) a observat ca musulmanii erau impotriva artei religioase si s-a gandit că si in cazul crestinismului ar trebui scoasa arta religioasa.... iar prin inlaturarea artei religioase , Leon a crezut ca Dumnezeu va ajuta armata romana sa aiba victorii. Tot -odata Leon al-III-lea a observat ca a izbucnit un vulcan (insula Thera) - si s-a gandit ca aceasta izbucnire ar fi avut ca si cauza : mania lui Dumnezeu care se revarsa asupra oamenilor pro-icoane. Asadar , cauza a iconoclasmului a fost invazia musulmanilor , si nicidecum vreo initiativa a vreunui episcop. Iconoclasmul a avut si are influenta islamico-iudaica Citat:
Pe de alta parte Dumnezeu Duhul Sfant stim cum arata , l-au vazut si Sfintii Apostoli , Acesta (Sfantul Duh) si-a luat intruchiparea unui porumbel. Dumnezeu Tatal nu a fost vazut de nimeni iar pictarea Lui este necanonica. Intradevar exista si icoane cu Dumnezeu Tatal , si este reprezentat ca fiind o Persoana cu barba. Singura icoana canonica care reprezinta Sfanta Treime (Dumnezeu) este icoana cu cei 3 Ingeri de la copacul Mamvri. Apropo: daca voi adventistii sunteti impotriva Sfintei Traditii (Predanii) de ce nu sunteti impotriva conceptului de Sfanta Treime?? Conceptul de Sfanta Treime este un produs al Sfintei Traditii. Pana la Sindoul Ecumenic al-II-lea (anul 381) nu a existat invatatura despre Sfanta Treime. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai ziceai de noi ortodocsii ca facem propaganda ateista. Sa va fie rusine ! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hristos Iisus doreste indumnezeirea noastra (in har, sa fim fii adoptivi ai lui Dumnezeu intru EL, Iisus), EL ne mantuieste in dar. Depinde de noi cat de mult il lasam pe Hristos Iisus sa lucreze in noi mantuirea, sfintenia pe ce nivel: despatimire, iluminare, indumnezeire. Deci incercarea noastra trebuie sa aiba o singura directie: aceea de a lupta in noi insine, in inima noastra cu tot ceea ce ne opreste (patimi, atacuri ale duhurilor demonice) sa ajungem sa marturisim asemenea Sfantului Pavel: "nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine" (Galateni). Astfel nu cautam sfintenia ca un scop in sine (egoist)... ci cautam deplinatatea comuniuni, conlucrarii cu harul lui Dumnezeu, cu Hristos Iisus in iubire reciproca desavarsita... si incet incet constatam ca suntem mantuiti, sfintiti de Dumnezeu. Sfintii marturisesc inechivoc ca omul este constient de nivelul conlucrarii cu harul lui Dumnezeu. Iov spune: "cum as putea sa nu iubesc pe Dumnezeu, sa il vorbes de rau cand eu simt Dhul Sau in pieptul meu"? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca am inteles corect, locuirea cu un sfant are doar doua optiuni: ori cel pacatos se pocaieste cu ajutorul harului lui Dumnezeu ce lumineaza din sfant, ori cel pacatos alege starea de moarte duhovniceasca si fuge de la lumina harului lui Dumnzeu. Insa omul care se pretinde luminat de harul lui Dumnzeu dar observa ca cei din jurul lui bonavi duhovniceste nu isi amelioreaza starea... atunci problema este a sa si nu a celor bolnavi duhovniceste. Sfantul Serafim de Sarov martuirseste inechivoc: "dobanditi harul Duhului Sfant si multi din jurul vostru se vor mantui" in sensul ca Hristos Iisus ii mantuieste, iar cel ce dobandeste harul Duhului Sfant doar ii aduce la Hristos ca un bun pescar pe cei bolnavi duhovniceste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Ți-am pus o întrebare și ai evitat-o: Pentru Biserica Ortodoxă este importantă problema icoanelor? Și dacă e importantă, cum îți explici că aceasta nu se reflectă deloc (dar absolut deloc!) în cei 60 de ani de istorie sacră? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dar a poruncit Hristos lucrul acesta? Last edited by osutafaraunu; 17.07.2012 at 17:15:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Să ne fie rușine pentru puseele de scenarită delirantă de care dai dovadă? Și apropou, ce instanță morală supremă reprezinți ca să faci apel la rușine? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|