![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
De unde pana unde un model arata ca exista "cineva"? Nu vad legatura intre cele doua. Te rog sa detaliezi.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci Dumnezeu nu a dorit moartea nimanui, adica nu a fortat pe nimeni sa se asemene cu El. Daca tu esti atat de mandru incat sa crezi ca Universul exista fara un Autor, atunci vei avea parte de o existenta departe de El, asa cum vrei tu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa numita "particula a lui Dumnezeu", una dintre cele mai enigmatice "verigi lipsa" pentru fizicienii care incearca sa explice nasterea universului, este pe cale de a fi idenificata la LHC. Peter Higgs, profesor de fizica la Universitatea din Edinburgh, a declarat ca acceleratorul de particule de la Geneva va demonstra ca a avut dreptate in privinta existentei unei forte care a creat materia si a facut viata posibila. Higgs a vorbit pentru prima oara despre aceasta particula in urma cu 40 de ani. Daca estimarile lui Higgs se dovedesc corecte, cercetatorul in varsta de 78 de ani poate miza in curand pe un premiu Nobel. Mai importante sunt insa consecintele experimentului de la Geneva, care incearca sa demonstreze existenta "particulei lui Dumnezeu", cunoscuta si sub numele de "particula Higgs". In sofisticata masinarie de la Geneva, cu o lungime de 27 de km, particulele urmeaza sa fie ciocnite la viteze extrem de mari, pentru a recrea Big-Bangul, la o scara cu mult mai mica, evident. Cercetatorii spera sa dezlege astfel enigmele nasterii Universului. "Aceasta este o masina a Genezei. Ea ne va ajuta sa dezlegam secretul originii universului", a explicat profesorul Michio Kaku, de la Universitatea din New York. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Traducerea corecta este particula-Dumnezeu, nu particula Lui Dumnezeu: http://en.wikipedia.org/wiki/Higgs_b...od_particle.22 . Ei pe Duhul Sfant Il cauta ascunzandu-Se in intimitatea materiei. Isi imagineaza ca Il si vor gasi daca tot ciocnesc hadroni in subterane... Pai in adancurile inimii trebuie cautat Dumnezeu, nu in adancurile materiei! Caci El ni S-a descoperit ca Persoane si niciodata faptura nu va avea acces la intelegera Fiintei Lui.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 16.07.2010 at 12:09:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
NU este corecta traducerea particula-Dumnezeu ci corect este pariticula lui Dumnezeu! Stiinta nu afirma ca Dumnezeu este materie! http://translate.googleusercontent.c...od_particle.22 "particula lui Dumnezeu" Bosonul Higgs este adesea menționată ca "particula lui Dumnezeu" de către mass-media, [27] după titlul Leon Lederman cartea lui ", Particula lui Dumnezeu: Dacă Universul este raspunsul, Care este întrebarea? . [28] În timp ce utilizarea acestui termen ar fi contribuit la creșterea interesului mass-media în fizica particulelor și Large Hadron Collider , [28] mulți oameni de știință ca acesta nu-i plăcea să exagereze importanța de particule. |
|
|||
|
|||
![]()
Spatiul si timpul e o iluzie.Am vazut un documentar BBC in care se incerca explicarea timpului.Concluzia era urmatoarea: Toate momentele timpului se petrec simulatan.Numai creierul nostru e atat de limitat incat nu poate procesa asta.Deci in momentul asta te nasti,iti traiesti toata viata si mori.Simulatan.La fel cum cuplul ochi-minte nu poate sa "vada" in tot spectrul radiatiei electomagnetice,mintea nu e in stare sa perceapa realitatea timpului asa cum exista el,adica un prezent infinit, fara de trecut sau viitor.Valabil si pentru spatiu analogia.
Particula primordiala nu stiu daca era materie.Faptul ca din ea a rezultat materie nu inseamna nimic.Fizicienii se scarpina in cap studiind atomul pentru ca nu gasesc nimic care sa semene a materie fizica solida.Absolut nimic.Nici macar nucleul atomului nu mai e considerat a fi ceva fizic.Se spune ca ar fi o intentie de materie.Sa nu mai vorbim despre spatiile uriase dintre atomi raportat la dimensiunea lor.Deci tot ce vezi tu corp fizic de fapt nu prea e fizic.Simturile tale nu au nici o valoare in raport cu realitatea ultima. |
|
|||
|
|||
![]()
Dincolo de superioritatea ta crestina,elocvent exprimata, eu nu sustin nicaeri ca mesajul meu nu ar fi o iluzie sau ca eu nu as fi o iluzie.Toti suntem iluzii,si asa trebuie sa fim.Pentru asta ne-am nascut aici.Vom inceta sa fim iluzii cand vom muri.Intr-un fel acum suntem morti si cand vom muri de fapt vom invia.
In legatura cu PS-ul tau, orice nu se incadreaza in doctrina "noastra" e catalogat ca lucratura diavolului.E foarte simplu."Cine nu-i cu noi e impotriva noastra". Azi, daca ar aparea Cristos/D-zeu pe toate televizoare si ar anunta ca mesajul divin a fost rastalmacit si denaturat, TOATE bisericile crestine s-ar delimita de anunt si ar clama ca e vorba de lucratura diavolului si a falsilor profeti.Adica biserica/crestinii nu l-ar mai accepta pe D-zeu daca nu s-ar incadrea in limitele voastre si ale bisericii.Intr-un fel e amuzant.Noroc ca D-zeu, dupa cum al cunosc eu, e prea inteligent sa ai in serios toate copilariile noastre si probabil se amuza si el. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
spatiul si timpul nu sunt o iluzie. ele exista in realitate.
Definiția timpului este una dintre cele mai dificile, nu numai din punct de vedere filozofic sau psihologic, dar și fizic. Timpul este una dintre dimensiunile Universului, diferită de dimensiunea spațială prin aceea că timpul ordonează evenimentele într-o succesiune ireversibilă. Timpul e o noțiune primară (care nu se definește, ci se percepe prin simțuri) și corelată cu noțiunea de eveniment. Percepția sesizează ordinea evenimentelor. Dintotdeauna timpul a fost un subiect important al filozofiei, artei, poeziei și științei, existând multe divergențe în legătură cu însemnătatea lui. Dicționarul Oxford definește timpul ca fiind "procesul indefinit și continuu al existenței evenimentelor în trecut, prezent și viitor, privit ca o unitate". O altă definiție de dicționar standard este "Un continuum nonspațial linear în care evenimentele apar într-o ordine aparent ireversibilă". În fizică timpul este o mărime fizică fundamentală (există șapte mărimi fundamentale în Sistemul Internațional), care conform cunoștințelor actuale nu se poate defini prin intermediul altor mărimi (la fel ca de exemplu lungimea și masa). Durata de timp scursă între două evenimente poate fi definită pe baza unei mișcări uniforme (de exemplu, deplasarea luminii între două oglinzi paralele, rotirea Pământului etc.) sau a unui fenomen repetitiv (oscilația unui pendul gravitațional, a unui pendul elastic, a unui circuit electronic bobină-condensator, etc.). Prin această metodă se poate defini doar timpul pentru punctul din spațiu în care este plasat instrumentul de măsură (ceasul). Pentru alte puncte din spațiu, este necesar să se stabilească noțiunea de simultaneitate la distanță, adică un criteriu după care să se poată declara dacă două evenimente ce au loc în puncte diferite din spațiu sunt simultane sau nu. În mecanica clasică, timpul se considera „de la sine înțeles”. Astfel, simultaneitatea a două evenimente este o proprietate independentă de observator, iar ordinea cronologică și duratele fenomenelor sunt independente de observator. În acest fel, mulțimea momentelor de timp este izomorfă cu mulțimea punctelor de pe o dreaptă. Rezultă că, fiecărui eveniment îi corespunde un punct unic de pe axa timpului, iar pentru a asocia un număr fiecărui moment de timp este necesar doar să fixăm o origine a timpului (un moment pe care să-l notăm convențional cu zero). Timpul în mecanica clasică este omogen, adică nu este influențat de obiectele sau fenomenele ce au loc și este independent de spațiu. Citat:
NU trebuie sa facem confuzie intre Teoria relativitatii si fizica cuantica. Spre deosebire de Teoria Relativității, care studiază universul la scara mare, unde spațiul-timpul este neted si plat (curbându-se datorită prezentei masei și energiei) fiind bine definit și ordonat geometric, existând astfel noțiunile de înainte, înapoi, sus, jos, stânga, dreapta, direcție, sens etc.; in mecanica cuantica, care studiază universul la scara extrem de mica (atomica si subatomica), spațiul-timpul este extrem de instabil si intr-o continua fluctuație haotica, fiind deci atât de turbulent, răsucit și distorsionat încât sfidează bunul simt, dispărând complet noțiunile de sus, jos, înainte, înapoi, stânga, dreapta, direcție, sens ș.a.. Acesta este motivul pentru care teoria relativității și mecanica cuantică sunt incompatibile. La LHC tocmai asta vor sa afle, particula care da masa materiei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
aceasta ar fi teoria cuantica clasica a materiei. Intre timp au mai luat nastere alte teorii, dintre care foarte moderna si actuala este teoria stringurilor, ceva de neinteles pentru majoritatea oamenilor. In esenta, nu trebuie sa va bateti capul cu intelegerea unei teorii, pentru ca in scurt timp ea va fi infirmata si inlocuita cu alta mai noua si mai avangardista. Astfel, ideea de gol in atom nu isi mai are rostul la ora actuala, si multa lume inca mai retine ce a invatat in liceu, adica lucruri care inca de pe acea vreme nu mai erau valabile, dar explicau aproximativ materia. |
|
||||
|
||||
![]()
studiaza un pic dualitatea unda-particula, experimentul celor 2 fante si vei intelele ca un electron poate fi tratat in ecuatii in doua moduri, fie ca o particula fie ca o unda.
|
|